Uloguj se

Film

10. 08. 2018. 14:00   >>  08:03

Dežurni krivci

Utorak, 14. avgust u 22:21 - U velikoj eksploziji koja se dogodila u luci San Pedro u Kaliforniji, poginulo je 27 osoba

Jedini preživeli ima užasavajuće opekotine, a isporuka kokaina vredna 91 milion dolara, za koju se verovalo da je bila na jednom od brodova, misteriozno je nestala. Detektiv Dejv brzo uspeva da nađe jedinog svedoka i glavnog osumnjičenog - Verbala Kinta. Kint je nadimak dobio zbog toga što ne ume da drži jezik za zubima i, kao što su očekivali, on u policiji rekonstruiše događaje koji su doveli do katastrofe.
Pet dana pre eksplozije u Kvinsu je ukraden kamion koji je prevozio delove oružja i uhapšeno je pet osumnjičenih: Kint, lopov Makmanus, poznat po nepredvidivom karakteru, mrzovoljni razbojnik Hokni, pametnjaković Fenster i Kiton, korumpirani policajac koji se okrenuo poštenom životu i otvorio restoran. Tokom te pljačke neko je spomenuo da bi mogli da odrade jedan zajednički posao, pa Kint smišlja plan za jednostavnu ali unosnu krađu dijamanata. Uprkos Kitonovim primedbama, oni uspešno obavljaju pljačku i odlaze u Los Anđeles da isporuče plen.
Međutim, od poslodavca dobijaju ponudu da završe još jedan brz posao, oni to prihvataju ali pljačka ne ide po planu i njih uskoro posećuje Kobajaši, jedan od ljudi poznatog kriminalca Kajzera Sozea. Njega prati reputacija da je izuzetno nasilan, a priča se čak da je na pretnje da će mu neko ubiti porodicu to uradio sam samo da bi dokazao da se ne plaši nikoga. Kada im Kobajaši predloži pljačku koju je osmislio Soze, to u prvi mah deluje kao samoubistvo. Ali, o kakvom god riziku da se radi, Sozea još niko nije odbio... 

 

Režija: Brajan Singer

Uloge: Stiven Boldvin, Gabrijel Bern, Benisio del Toro, Čez Palminteri, Kevin Polak i Kevin Spejsi.

Originalni naslov: The Usual Suspects

0
0 Komentari
Ostali komentari

Najčitanije