Uloguj se

Film

13. 02. 2018. 12:43   >>  10:17

Šaft

Sreda, 14. februar u 20:15 - Hladnokrvni detektiv njujorške policije Džon Šaft hvata Valtera Vejda Džuniora u ubistvu koje je rasistički motivisano.

Očevidac je nestao, a Vejd beži. Dve godine kasnije Vejd se vraća da bi se suočio s pravdom, siguran kako će novac i moć njegovog oca, ali i rasistička politika, garantovati oslobađajuću presudu. Šaft se trudi da nađe svedoka Dajanu Palmieri, a Vejd želi da je ubije. Okreće se kralju droge iz geta, Piplsu Hernandezu, koji je spreman da ubije za novac i iskoristi Vejda da nađe put do bogatih kupaca narkotika. Put mu je preprečio čvrsti i odlučni Šaft. Može li da pronađe Dajanu na vreme i sprovede je kroz kišu metaka? 

 

Režija: Džon Singlton

Uloge: Semjuel L. Džekson, Vanesa Vilijams, Kristijan Bejl 

Originalni naslov: Shaft

 

- Šaft je nastavak istoimenog filma iz 1971. godine koji je stekao kultni status. Iako je uvreženo mišljenje da je ovaj film rimejk, on je ipak nastavak originalnog Šafta. Glumac iz prvog filma Ričard Roundtri pojavulje se u ovom filmu kao ujak Džon Šaft, a Semjuel L. Džekson igra njegovog nećaka.

- Reditelj “Šafta” je Džon Singleton, najmlađi reditelj ikada nominovan za Oskara za film “Žestoki momci” (Boys 'n the Hood).

- Ajzak Hejs, kompozitor Šaftove muzičke teme, Gordon Paks, reditelj prvog Šafta i Džon Singlton, reditelj ove verzije se svi pojavljuju u kameo ulogama u filmu.

- U filmu Šaft nosi 9 različitih kaputa, i svi oni su crne boje.

Uloge: Semjuel L. Džekson, Vanesa Vilijams, Kristijan Bejl 

0
0 Komentari
Ostali komentari

Najčitanije