Uloguj se

Film

11. 07. 2018. 12:04   >>  17:10

Iskonski strah

Ponedeljak, 16. jul u 22:30 - Arogantni, ali sposobni advokat preuzima slučaj siromašnog tinejdžera koji je pobegao s mesta zločina okrutnog ubistva nadbiskupa kod kojeg je živeo.

Slučaj se komplikuje kada optuženi otkrije da je na mestu zločina možda bila i treća osoba. Napetost raste kada se zbog iznenadnog obrta u istrazi promeni kompletna optužba o zločinu i onom što se stvarno dogodilo. Edvard Norton nominovan je za Oskara za ulogu u ovom filmu. 

Glavni junak je Martin Vejl, fenomenalni advokat koji brani mafijaše i ubice. Osim novca, dodatni motiv u poslu mu je i slava, pa stoga ne čudi što sa zadovoljstvom preuzima slučaj Arona Stamplera. Naime, čikaški nadbiskup Rašerman, veliki dobrotvor i jedan od najpopularnijih i najmoćnijih ljudi u gradu, pronađen je iskasapljen u svom dvoru.

Policija je nedaleko od mesta ubistva uhvatila njegovog pomoćnika Stamplera, oblivenog nadbiskupovom krvlju. Advokat Vejl, videvši kako je reč o epileptičnom mladiću potpuno nedužnog izgleda, započinje oštru borbu kako bi svog klijenta oslobodio optužbe i preteće smrtne kazne. Za slučaj je lično zainteresovan i okružni tužilac, vođa grupe gradskih moćnika kojima je pokojni nadbiskup svojevremeno uprskao miliosku investiciju. Kao suparnika Vejlu šalje tužiteljku Dženet Venable, koja je svojevremeno bila Vejlova partnerka na poslu i u krevetu. 

 

Režija: Gregori Hoblit

Uloge: Ričard Gir, Edvard Norton, Laura Lini

Originalni naslov: Primal Fear

0
0 Komentari
Ostali komentari

Najčitanije