Uloguj se

Film

16. 08. 2018. 12:31   >>  09:33

Grad duhova

Utorak, 21. avgust u 22:30 - Bertram Pinkas je čovek čije su ljudske sposobnosti krajnje nezadovoljavajuće. On iznenada umire, ali čudesno oživljava nakon sedam minuta.

Mimo našeg znanja, Menhetn je prenaseljen zastrašujućim prikazama i neočekivanim iskupljenjima za žive – čak i za one koji su nas nedavno napustili – u komičnoj fantaziji pod nazivom Grad duhova.

Sve počinje sa dr Bertramom Pinkasom (dobitnik Zlatnog globusa, Riki Žerve), čovekom čije su ljudske sposobosti krajnje nezadovoljavajuće. Kada Pinkas iznenada umre tokom rutinskog medicinskog zahvata, ali čudesno opet oživi nakon sedam minuta, vraća se u svet živih i otkriva da sada ima tu dosadnu sposobnost da vidi duhove. Da sve bude još gore, svi oni ponešto žele od njega, a naročito Frenk Herlihi (nosilac nominacije za Oskara Greg Kinir), koji mu dosađuje tražeći da raskine skorašnje venčanje njegove udovice, Gven.
Film Grad duhova spaja komične imaginacije dva najzanimljivija holivudska talenta: Scenaristu i reditelja, Dejvida Kepa (scenarista filma „Indijana Džons i kraljevstvo kristalne lobanje", između ostalog, i scenarista i reditelj filmova „Tajni prozor“ i "Izmešani odjeci“) i Rikija Žervea (dobitnika Zlatnog globusa – zvezdu serije „Kancelarija“ i  „Statisti“) koji debituje kao glavna zvezda na filmu. Kao rezultat je dobijena blesava, sofisticirana, ali ipak urnebesna komedija o čoveku kog progoni njegova prošlost – i kome je data retka prilika da se oslobodi sopstvenih demona. 

 

Režija: Dejvid Kep

Uloge: Riki Žerve, Tea Leoni, Greg Kinir, Bili Kembel, Kristen Vig

Originalni naslov: Ghost Town

0
0 Komentari
Ostali komentari

Najčitanije