Uloguj se

Film

28. 02. 2018. 16:39   >>  09:19

Oficir i džentlmen

Utorak, 6. mart u 20:15 - Klasik osamdesetih, priča je o razmaženom mladiću na vojnoj akademiji koji nastoji da postane pilot, a usput da se i zabavi.

Tragična smrt majke primorala je mladog Zeka na odlazak na Filipine gde nastavlja život sa ocem. Sada već odrasli Zek sanja o karijeri vojnog pilota pa se upisuje na vojnu akademiju usprkos protivljenju sumnjičavog oca. Tamo će u trinaest mučnih nedelja obuke, dobro naučiti smisao discipline, ljubavi i prijateljstva. Njegov žestoki i okrutni instruktor Emil Fouli deli mišljenje njegovog oca pa čini sve ne bi li naterao Zeka da sam odustane. On će ga uveriti da jedan čovek, kao jedinka, društvu ne znači ništa. Zak mora da nauči da se iskrena ljubav ne uslovljava. Ipak, odricanje će mu doneti zrelost i izdići će ga više, tamo gde zaista i pripada.

Zek i njegov prijatelj Sid u međuvremenu krate vreme u društvu Paule i Linete, lokalnih devojaka koje rade u obližnjoj fabrici papira.

Devojkama iz radničke klase specijalnost je 'hvatanje' regruta što im pomaže da začine monotonu svakodnevnicu ali ovog puta bi to moglo da bude više od čiste zabave. Zek se nalazi na velikom ispitu koji će mu usmeriti kako karijeru tako i privatni život. 

 

Režija: Tejlor Hakford

Uloge: Ričard Gir, Debra Vinger, Dejvid Kejt

Originalni naslov: Officer and a Gentleman

0
0 Komentari
Ostali komentari

Najčitanije