Uloguj se

Film

01. 12. 2017. 15:44   >>  09:24

Niz nesrećnih događaja

Ponedeljak, 4. decembar u 20:15 - Nakon stravičnog požara, u kući Bodlerovih ostali su siročići Vajolet, Klaus i Sani.

Vajolet je radoznala, pametna i inventivna lepotica, Klaus ozbiljan i načitan, a beba Sani može da se pohvali oštrim zubićima koje vrlo vešto upotrebljava kako bi, recimo, zagrizla rub stola i visila tako paralelno s podom do mile volje. Nakon smrti roditelja brigu o dečici su preuzeli brojni i vrlo slikoviti rođaci, a prvi na redu bio je grof Olaf, jedan od šest najvećih zločinaca na svetu. Tortura okrutnog, izopačenog i narcisoidnog Olafa, koji živi u mračnom dvorcu vrlo je maštovita i ide čak do te mere da planira da ubije decu kako bi se domogao novca koji su ona nasledila. Sledeći rođak je ujak Monti, kojem su cimeri nebrojeni reptili; zmije, gušteri..., a ima i svog asistenta.

 

No deci nije promaklo da se radi o starom poznaniku, prerušenom Olafu. Sledeća na redu je teta Džozefin koja živi u svojoj viktorijanskoj kući na vrhu visoke stene nadvijene nad podivljalim morem, koja je u potpunoj suprotnosti s njenom plašljivom naravi. No tvrdoglavi Olaf pojavljuje se u još uloga...

Iako će neki verovatno filmu pristupiti s predrasudama, jer ipak se radi o filmu za decu, ono što ga čini nekoliko puta zanimljivijim je gluma Džima Kerija .Čovek koji ne može da prestane da se krevelji jednostavno nas ne može ostaviti ravnodušnima - ili ga mrzimo ili ga obožavamo, a transformacijom u starog, ćelavog i zlog Olafa dokazuje koliko je kvalitetan glumac. 

Režija: Bred Silberling

Uloge: Džim Keri, Meril Strip, Džud Lou, Dastin Hofman

Originalni naslov: A Series of Unfortunate Events

0
0 Komentari
Ostali komentari

Najčitanije