Uloguj se

Film

29. 05. 2018. 13:36   >>  10:11

Firma

Utorak, 5. jun u 20:15 - Mič MekDir je mladić iz siromašne južnjačke porodice koji se borio studirajući na Harvardu i na kraju diplomirao kao peti u generaciji.

On sada dobija ponude iz velikih advokatskih firmi iz Njujorka i Čikaga, ali kada mu firma smeštena u Memfisu ponudi znatno veću platu nego bilo ko dotad, uz mnoge benificije, on odlučuje da prihvati ponudu.
Njegova supruga Ebi ga upozorava da je takav ugovor previše dobar da bi bio istinit, i bilo je potrebno da prođe nekoliko nedelja rada sa Averijem Tolarom da Mič shvati da je ona bila u pravu. Naime, veći deo posla koji obavlja firma u vezi je sa organizovanim kriminalom jer mafijaški bos Džoi Morolto koristi ovu kompaniju za pranje novca.
Ef-Bi-Aj agenti Vejn Terens i F. Denton Vojls pokušavaju da ucene Miča da im pomogne u prikupljanju dokaza protiv firme, dok Vilijam Devašer, bezbednosni direktor firme, počinje da ga ucenjuje da radi onako kako mu naredi. Situacija će se naročito zakomplikovati kada se otkrije da je Mič proveo noć sa prostitukom, a nije znao da ju je platila upravo njegova firma. 

 

Režija: Sidni Polak

Uloge: Tom Kruz, Ed Haris, Džejn Triplhorn

Originalni naslov: The Firm

0
0 Komentari
Ostali komentari

Najčitanije