Uloguj se

Film

15. 05. 2018. 11:14   >>  09:24

Oskar

Ponedeljak, 21. maj u 22:34 - Izvrsna komedija u stilu tridesetih godina prošlog veka, puna ekscentričnih likova i luckastih dijaloga. Većina filma odvija se u kući i tokom samo jednog jutra, ali je rezultat vrlo dinamičan i duhovit film. Radnja se odmotava postepeno postajući sve zapetljanija dok se na kraju svi likovi međusobno ne sporazumeju. Komedija koja se izdvaja iz savremene produkcije u tom žanru, a posebno treba istaknuti neodoljivo šarmantnog Stalonea u ulozi gangsterskog bosa.

Gangsterski bos Angelo Snaps Provolone obećava ocu na samrti da će početi pošteno da živi. Ionako tešku odluku dodatno otežavaju brojne nevolje koje počinju da se događaju u familiji. Mladi računovođa Entoni priznaje mu da ga je potkradao, ali samo zato da bi sakupio dovoljno novca da zaprosi Snapsovu kćer Lisu. Problem je u tome što je Entoni zapravo zaljubljen u Terezu koja se pretvarala da je Lisa kako bi impresionirala ambicioznog računovođu. Lisa, koja je odlučila da po svaku cenu pobegne iz dosadnog roditeljskog doma, koristi priliku i ideju o udaji te laže oca da je trudna s njihovim vozačem Oskarom. Oskar je nestao bez traga i Snaps pod hitno mora pronaći mladoženju kako bi izbegao sramotu u familiji. Nakon što Entoni odbija tu čast jer voli Terezu, sledeća je žrtva doktor Pul koji oduševljeno prihvata Lisinu ruku. 

 

Režija: Džon Lendis

Uloge: Silvester Stalone, Kirk Daglas, Vinsent Spano, Marisa Tomei, Džim Malholand, Elizabet Barondes, Ričard Romanus, Linda Grej

Originalni naslov: Oscar

0
0 Komentari
Ostali komentari

Najčitanije