Uloguj se

Film

04. 07. 2018. 11:03   >>  10:09

Komandos

Utorak, 10. jul u 20:15 - Džon Matriks penzionisani je specijalac čije nekadašnje, takođe penzionisane kolege neko ubija.

Uskoro zločinci osvanu i na Matriksovom imanju i otmu mu ćerkicu Dženi. Matriks tad shvata da iza svega stoji svrgnuti latinoamerički diktator Arius za kojeg radi bivši Matriksov čovek, Benet. Njihov plan je da prisile Matriksa da ubije demokratski izabranog latinoameričkog predsednika, kako bi Arius ponovo preuzeo vlast. Matriks, međutim, kreće da oslobodi Dženi, a u tome mu pomaže stjuardesa Sindi, koju je upoznao igrom slučaja...

"Komandos" predstavlja najveći uspeh režisera Marka L. Lestera, autora kultnog filma "Class of 1984", adaptacije romana Stivena Kinga Potpaljivačica i klasika "Obračun u Malom Tokiju" (D. Lundgren i B. Lee). Za razliku od većine Lesterovih niskobudžetnih filmova, "Komandos" je bogata produkcija zamišljena kao katalizator koji će od Arnolda Švarcenegera napraviti zvezdu savremenih akcijskih filmova, nakon što se taj austrijski bilder i višestruki Mister Universe afirmisao u pseudoistorijskim ostvarenjima podžanra mača i magije (Konan 1 i 2, Crvena Sonja) i u akcionom naučnofantastičnom filmu "Terminator". Cilj je postignut, jer je film bio vrlo gledan i ostvario je izvrsnu zaradu, a Švarceneger je postao najveća akciona zvezda svog vremena, koja je uvek imala dobar smisao za humor, pa i samoironiju. Uz Švarcenegera istaknimo u glumačkoj ekipi ljupku R. Davn Čong (Rat za vatru, Njujork - grad straha) i tada sasvim mladu A. Milano u ulozi ćerkice, koja je kasnije ostvarila zapaženu, ponajpre televizijsku karijeru. 

 

Režija: Mark L. Lester

Uloge: Arnold Švarceneger, Rej Davn Čong, Alisa Milano

Originalni naslov: Commando

0
0 Komentari
Ostali komentari

Najčitanije