Uloguj se

Film

20. 06. 2018. 11:13   >>  15:12

Dan posle sutra

Četvrtak, 21. jun u 20:15 - Džek Hol je paleometeorolog, profesor posvećen izučavanju vremenskih obrazaca kroz istoriju, koji volonterski prima na sebe zadatak da spasi svet, hvatajući se u koštac sa možda novim ledenim dobom koje je praćeno iznenadnim vulkanskim erupcijama, snažnim vetrovima, zemljotresima, plimskim talasima i poplavama.

Hol mora i da nađe svog sina, Sema, koji se zatekao u Njujorku u trenutku izbijanja katastrofe. Pored toga što mora da se izbori sa najvećom prirodnom katastrofom u istoriji čovečanstva Džek, putujući na sever, mora da se izbori i sa ljudima koji putuju na jug ne bi li se naselili u toplijim krajevima. U međuvremenu Sem uspeva da se sakrije u Javnu biblioteku Menhetna i uspeva telefonom da dobije svog oca. Džek ima vremena za samo jedno upozorenje: da Sem ostane unutra po svaku cenu!

Zanimljivosti:

U filmu su korišćeni mnogi vizuelni efekti, kao i specijalni program Teragen, uz pomoć kojeg su napravljeni svi pejzaži Antarktika. Korišćen je i Lidar - lasersko skeniranje, da bi se velike zgrade u Los Anđelesu i oko 13 blokova Njujorka skenirale do najsitnijih detalja. Nisu pravljene nikakve minijature grada.

Scene sa poplavom u Njujorku snimane su u ogromnom rezervoaru sa vodom u objektu za popravku i održavanje vozova u Montrealu. Dve nedelje glumci i statisti borili su se sa jakim vetrom i kišom, dok su trčali gore-dole "ulicom" Menhetna, koja je bila potopljena u metar i po vode. Za spoljašnjost biblioteke napravljena je ulica na Menhetnu koja vodi pravo do masivnih kamenih stepenica zgrade biblioteke. Stepenište i fasada zgrade napravljeni su unutar rezervoara za vodu korišćenog za čuvenu scenu poplave. Unutrašnjost biblioteke snimana je u nekoliko različitih objekata u okolini Montreala. Napravljeno je više scenografija kako bi tvorci filma imali mogućnost da biraju lokacije u zavisnosti od količine vode koja je bila potrebna u biblioteci. 

 

Režija: Roland Emerih

Uloge: Denis Kvejd, Džejk Gilenhal

Originalni naslov: Day After Tomorrow

0
0 Komentari
Ostali komentari

Najčitanije