Uloguj se

Film

24. 05. 2018. 14:20   >>  09:10

Miris žene

Četvrtak, 24. maj u 22:53 - Sjajna drama sa maestralnim Al Paćinom, koji je za ovu ulogu ovenčan Oskarom i Zlatnim globusom, rimejk je italijanskog filma snimljenog 1974. godine.

Sedamnaestogodišnji Čarli Sims (Kris O'Donel) uskoro će završiti popularnu privatnu srednju školu koju uglavnom pohađaju deca bogataša. Da bi zaradio malo novca za božićne praznike, siromašni Čarli javlja se na oglas da za Dan zahvalnosti čuva slepog penzionisanog pukovnika Frenka Slejda (Al Paćino). Slejd je strog i nervozan, grubog rečnika, ali u stvari vrlo sentimentalan. Neposredno pred vikend Čarli doživljava neprijatnost u školi. Njegove razmažene bogate kolege ismeju i poliju bojom upravnika škole Traska i njegov luksuzni automobil. Pošto Čarli nema novca, može da se upiše na Univerzitet u Kembridžu i da dobije stipendiju samo ako ga preporuči upravnik škole. Za uzvrat upravnik traži samo jedno da mu Čarli oda ko je smislio neslanu šalu. Pod tim pritiskom, Čarli preuzima brigu nad neprijatnim Slejdom. Pukovnik je odlučio da otputuju u Njujork i tokom vikenda žive na visokoj nozi. Odsednu u jednom od najotmenijih hotela i odlaze na skupe večere. Tu Slejd otkriva Čarliju da će se na kraju vikenda ubiti. 


Al Paćino osvojio Oskara i Zlatni globus za još jednu maestralnu demonstraciju svojih glumačkih sposobnosti, dok su takođe odneli i nagradu za najbolji film i scenario.


Režija: Martin Brest
Uloge: Al Paćino, Kris O'Donel, Džejms Rebhorn
Originalni naziv: Scent of a Woman (1992)

0
0 Komentari
Ostali komentari

Najčitanije