Prva Plus :: Film http://prvaplus.prva.rs/film/rss.html sr http://prvaplus.prva.rs/img/logo.png Prva Plus :: Film http://prvaplus.prva.rs/film/rss.html Dži Aj Džo: Uspon Kobre http://prvaplus.prva.rs/film/2209/dzi-aj-dzo-uspon-kobre.html Ponedeljak, 23. april u 20:15 - Elitni tim operativaca kreće u neprekidnu avanturu, koristeći novu generaciju špijunske tehnologiije i vojne opreme. ]]> Od egipatskih pustinja, do dubokog leda polarnih ledenih pokrivača, elitna jedinica Dži Aj Džo koristi najnapredniju špijunsku i vojnu opremu za borbu protiv korumpiranog trgovca oružjem, Destra, i misteriozne organizacije Kobra koja preti da ceo svet pretvori u haos.


Režija: Stiven Somers
Uloge: Denis Kvejd, Čening Tejtum, Marlon Vajans
Originalni naslov: G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

]]>
Tue, 17 Apr 2018 11:25:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2209/dzi-aj-dzo-uspon-kobre.html
Dži Aj Džo: Odmazda http://prvaplus.prva.rs/film/2212/dzi-aj-dzo-odmazda-.html Ponedeljak, 23. april u 22:30 - Vojnici elitne jedinice se bore ne samo sa neprijateljem Kobrom, već su primorani da se odbrane i od napada iz same vlade. ]]> Najveći američki heroji su ponovo s nama i moraju da prihvate krivicu za užasan zločin koji uopšte nisu počinili. Roudblok, Djuk i ostali heroji moraju još jednom da se suoče sa smrtnim neprijateljem, Kobrom, kao i novim opasnostima koje prete vladi...


Režija: Džon M. Ču
Uloge: Dvejn Džonson, Čening Tejtum, Adrijen Paliki
Originalni naslov: G.I. Joe: Retaliation (2013)

]]>
Tue, 17 Apr 2018 11:27:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2212/dzi-aj-dzo-odmazda-.html
Brajton Rok http://prvaplus.prva.rs/film/2215/brajton-rok.html Utorak, 24. april u 20:15 - Priča o usponu mladog kriminalca Pinkija Brauna. ]]> Nakon što ubije člana protivničke bande, Pinki Braun odluči da oženi Rouz – jedinu osobu koja može da dokaže da on stoji iza ubistva. Međutim, Rouzina šefica Ida pretvara se u detektivku kako bi otkrila ko je kriv za ubistvo.
Film je baziran na legendarnom romanu Grejama Grina iz 1939. godine o nevinosti i zlu, ali radnja filma prebačena je u Britaniju 1964. godine. 


Režija: Rouan Džofi
Uloge: Sem Rajli, Andrea Rajzboro, Helen Miren
Originalni naziv: Brighton Rock (2010)

]]>
Tue, 17 Apr 2018 11:29:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2215/brajton-rok.html
Američki gangster http://prvaplus.prva.rs/film/2218/americki-gangster.html Utorak, 24. april u 22:30 - Oskarovci Denzel Wošington i Rasel Krou udružuju se s rediteljem Ridlijem Skotom u snimanju ove snažne, epske priče. ]]> Niko nije primećivao Frenka Lukasa, mirnog vozača jednog od najuticajnijih crnačkih šefova mafije, Elsvorta Džonsona, ali kada njegov šef iznenada umre, Frenk iskorištava pukotinu nastalu u strukturi moći za stvaranje svog sopstvenog carstva. Svojom pronicljivošću i strogom poslovnom etikom uspeva da se uzdigne na sam vrh tržišta droge u Harlemu, plasirajući na ulice čišći i jeftiniji proizvod. Riči Roberts je okoreli policajac koji igra po svojim pravilima i poznaje zakon ulice. Brzo shvata da je došlo do smene vlasti u mafijaškim krugovima Njujorka, i vremenom saznaje da je za to zaslužan Lukas. Iako se nalaze na suprotnim stranama zakona, Roberts i Lukas imaju nešto zajedničko - čast i ponos koje prenose na svoj posao. Njihove sudbine će se ubzo isprepletati, pa će doći do sukoba iz kojeg će samo jedan izaći kao pobednik.


Režija: Ridli Skot
Uloge: Denzel Vošington, Rasel Krou, Čuitel Edžiofor
Originalni naziv: American Gangster (2007)

]]>
Tue, 17 Apr 2018 11:43:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2218/americki-gangster.html
Devojke iz snova http://prvaplus.prva.rs/film/1818/devojke-iz-snova.html Sreda, 25. april u 20:15 - Devojke iz provincije sa velikim snovima shvataju da je cena slave mnogo veća nego što su ikada mogle da očekuju. ]]> Bil Kondon potpisuje filmsku verziju nagrađivanog brodvejskog mjuzikla Toma Ajena. Ova priča o snovima, slavi i visokoj ceni uspeha u nemilosrdnoj muzičkoj industriji počinje šezdesetih godina prošlog veka. Efi, Lorel i Dina ne očekuju da će uskoro otkriti šta se događa kada se ostvare najluđi snovi. Njih je na lokalnom takmičenju talenata otkrio ambiciozni menadžer Kurtis Tejlor Junior, i "Drimete" su dobile priliku koja se ukazuje jednom u životu: da nastupaju kao predgrupa popularnom pevaču Džejmsu Tanderu Erliju. Potom pretvorene u nezaustavljivu muzičku senzaciju sa mnogo hitova i dovedene pod svetlost reflektora kao "Drims", devojke brzo otkrivaju da njihova želja za uspehom postaje veći prioritet od prijateljstva. Tejlor sve vreme pokušava da potisne u drugi plan izuzetno talentovanu Efi da bi privlačnija Dina postala zaštitno lice grupe. I dok im popularnost raste, devojke iz provincije sa velikim snovima polako počinju da shvataju da je cena slave mnogo veća nego što su ikada mogle da očekuju. 

 

Režija: Bil Kondon

Uloge: Džejmi Foks, Bijonse Noulz, Dženifer Hadson

Originalni naslov: Dreamgirls

]]>
Tue, 17 Apr 2018 15:05:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1818/devojke-iz-snova.html
Zaljubljeni Šekspir http://prvaplus.prva.rs/film/2221/zaljubljeni-sekspir.html Sreda, 25. april u 22:30 - London, 1593. U doba kraljice Elizabete, engleska je prestonica poprište rivalstva dveju gradskih pozorišta. ]]> Pozorište "The Curtain" okuplja poznate glumce na čelu sa pozorišnom zvezdom Ričardom Burbejgom, dok vlasnika pozorišta "The Rose", lukavog Filipa Henslova muče finansijske brige i uterivači sve većih dugova, kao što je Hju Feniman. Henslov zbog toga požuruje svog dramatičara, mladog Bila Šekspira, da što pre završi novi komad "Romeo i Etel, gusarova kći". Senzibilni Bil pati od kreativne blokade, pa nije daleko odmakao u pisanju. Stvari se iznenada promene kad se daroviti pisac zagleda u lepu plemkinju Violu De Leseps, koja je i sama zaljubljenicu u glumu. Nju čeka ugovoreno venčanje sa lordom Veseksom, pa će Bili morati da rešava i umetničke i romantične probleme...


Režija: Džon Maden
Uloge: Gvinet Paltrou, Džozef Fajns, Džefri Raš
Originalni naziv: Shakespeare in Love (1998)

]]>
Tue, 17 Apr 2018 11:49:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2221/zaljubljeni-sekspir.html
Veliki http://prvaplus.prva.rs/film/2087/veliki.html Četvrtak, 26. april u 20:15 - Kad se ujutro probudio i pogledao u ogledalo, kriknuo je od užasa: u ogledalu je vidio nepoznatog momka! ]]> A kada je pokušao da se obuče, odeća mu je bila premala. Iz džepa je ispala kartica na kojoj je pisalo "Tvoja želja je ispunjena" i Džoš je sa užasom shvatio da je Zoltan održao obećanje. Sledi niz, za Džoša, njegovu mamu i njegovog najboljeg prijatelja Bilija, strašnih, a za gledaoce neopisivo komičnih situacija... 

 

Režija: Peni Maršal 

Uloge: Tom Henks, Elizabet Perkins, Robert Lođa 

Originalni naziv: Big 

]]>
Tue, 17 Apr 2018 11:16:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2087/veliki.html
Televizijske vesti http://prvaplus.prva.rs/film/2046/televizijske-vesti.html Četvrtak, 26. april u 22:30 - Džejn svakodnevno doživljava emotivni slom, radeći sa svojim briljantnim kolegom Aronom i njegovim harizmatičnim, ali daleko neiskusnijim rivalom Tomom. ]]> Talentovana Džejn, producent i majstor svog zanata, očajnički pokušava da sakrije koliko joj je stalo do mišljenja najbližeg saradnika Arona Altmana. On je vrsni profesionalac i veoma ambiciozan novinar. Vremenom je postao jako blizak sa Džejn i potajno zaljubljen u nju, ali to ne želi da prizna. Skladan i harmoničan odnos dvoje kolega narušava Tom, mladi i veoma harizmatični Aronov kolega, koji ima skrivene namere.

 

Režija: Džejms L. Bruks

Uloge: Vilijam Hert, Albert Bruks, Holi Hanter

Originalni naslov: Broadcast News

]]>
Tue, 17 Apr 2018 11:42:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2046/televizijske-vesti.html
Agenti sudbine http://prvaplus.prva.rs/film/2224/agenti-sudbine.html Petak, 27. april u 20:15 - Da li kontrolišemo svoju sudbinu, ili neke nevidljive sile manipulišu nama? ]]> Na ivici da dobije mesto u američkom Senatu, ambiciozni političar Dejvid Noris, upoznaje prelepu balerinu Eliz Selas, ženu kakvu nikad ranije nije sreo. Međutim, baš kad shvati da je zaljubljen u nju, tajanstveni ljudi počinju da se trude da ih razdvoje. Dejvid shvata da se bori protiv sudbine, odnosno njenih agenata, koji će učiniti sve kako bi sprečili njega i Eliz da budu zajedno. Nemajući velike šanse da uspe, mora da je pusti i da prihvati predodređenu sudbinu ili da rizikuje sve kako bi joj prkosio i bio s Eliz.


Režija: Džordž Nolfi
Uloge: Met Dejmon, Emili Blant, Lisa Toreson
Originalni naziv: The Adjustment Bureau (2011)

]]>
Tue, 17 Apr 2018 11:57:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2224/agenti-sudbine.html
Ostrvo http://prvaplus.prva.rs/film/2227/ostrvo.html Petak, 27. april u 22:30 - Bler Mejnard je britanski novinar koji krene sa svojim sinom Džastinom u istragu misterije nestanka mnogih brodova u području Kariba u proteklih nekoliko godina. ]]> Dok su leteli iznad zanimljivog područja dogodi se kvar na avionu, pa se sruše na izolovano ostrvo. Uskoro otkrivaju kako na ostrvu živi krvoločna gusarska banda koja je sprema da ubije sve pridošlice i neznance. Nakon jedne preživele nesreće započinje ponovna borba za spas vlastitih života...


Režija: Majkl Riči
Uloge: Majkl Kejn, Dejvid Vorner, Anđela Panč Makgregor
Originalni naziv: The Island (1980)

]]>
Tue, 17 Apr 2018 12:00:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2227/ostrvo.html