Prva Plus :: Film http://prvaplus.prva.rs/film/rss.html sr http://prvaplus.prva.rs/img/logo.png Prva Plus :: Film http://prvaplus.prva.rs/film/rss.html Trka smrti http://prvaplus.prva.rs/film/2195/trka-smrti.html Ponedeljak, 15. oktobar u 20:00 - Bivši osuđenik prisiljen je da se takmiči u najsmrtonosnijem sportu današnjice, trkama automobila u kojima je glavni cilj smrt protivnika. ]]> Na vrhuncu ekonomske krize i nezaposlenosti u 2012. godinu, američki zatvori pretrpani su nasilnim osuđenicima pa su moćnici izmislili novu smrtonosnu igru koja će istovremeno pružiti zabavu masama, ali i smanjiti broj zatvorenika u tesnim zatvorima. Džensen Ejms je automobilski prvak sa mračnom prošlošću, koja će mu se osvetiti kada bude osuđen za ubistvo supruge koje nije počinio. Sada je Ejms prisiljen da se trka i nosi metalnu masku pokojnog vozača nazvanog Frankeštajn, ili će da trune u nehumanom zatvoru ostrva Terminal. 


Režija: Pol V. S. Anderson
Uloge: Džejson Stejtam, Džoan Alen, Tajris Gibson
Originalni naziv: Death Race (2008)

]]>
Fri, 19 Oct 2018 10:41:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2195/trka-smrti.html
Trka smrti 2 http://prvaplus.prva.rs/film/2198/trka-smrti-2.html Ponedeljak, 15. oktobar u 22:00 - Film istražuje poreklo prvog vozača "Frankenštajna". ]]> U drugom nastavku Trke smrti, Lukas je uhapšen posle pljačke banke i odveden u zatvor, gde će biti organizovane trke smrti, gde je sve dozvoljeno, i gde treba ostati živ. 


Režija: Roel Rene
Uloge: Luk Gos, Loren Kohan, Šon Bin
Originalni naziv: Death Race 2 (2010)

]]>
Fri, 19 Oct 2018 10:51:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2198/trka-smrti-2.html
Mladi Amerikanci http://prvaplus.prva.rs/film/2179/mladi-amerikanci.html Utorak, 16. oktobar u 20:00 - Londonska policija poziva u pomoć američkog stučnjaka za narkotike da bi stali na put narko bandi. ]]> Džona Harisa, američkog stručnjaka za narkotike, poziva londonska policija da bi im pomogao u rasturanju lanca droge. Sindikatom upravlja nemilosrdni mladi Amerikanac koji Britance pretvara u okorele kriminalce. Banda je ubila poznatog mafijaša i rastura jeftin heroin po diskotekama širom Londona. Haris se povezuje sa britanskim policajcem Edvardom Fosterom. Oni otkrivaju da je lanac droge samo delić velike internacionalne mafije, a da je mladić čiji je otac radio za američku mafiju ključ za razbijanje lanca. 


Režija: Deni Kanon
Uloge: Harvi Kajtel, Ijan Glen, Džon Vud
Originalni naziv: The Young Americans (1993)

]]>
Fri, 19 Oct 2018 10:48:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2179/mladi-amerikanci.html
Pretnja http://prvaplus.prva.rs/film/2126/pretnja.html Utorak, 16. oktobar u 22:00 - Kada kataklizmična kriza životne sredine počne da preti smakom sveta, ceo svet se okrene naopačke. ]]> Eliot Mur, učitelj je koji se zajedno sa svojom ženom Almom nalazi u bekstvu od zastrašujućih događaja koji se dešavaju širom sveta. Naime, biljke su počele da ispuštaju neurotoksin koji nakon što se udahane natera žrtvu na samoubistvo. Ovaj mladi par daće sve od sebe kako bi preživeli svet koji se nalazi sve bliže potpunom uništenju. 


Režija: M. Najt Šamalan
Uloge: Mark Volberg, Zoi Dešanel, Džon Legisamo
Originalni naziv: The Happening

]]>
Fri, 19 Oct 2018 10:25:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2126/pretnja.html
Robin Hud http://prvaplus.prva.rs/film/2275/robin-hud.html Sreda, 17. oktobar u 20:00 - Epski spektakl predstavlja petu zajedničku saradnju vizionarskog reditelja Ridlija Skota i jednog od najboljih glumaca današnjice Rasela Kroua. ]]> Film „Robin Hud“ je hronologija je života veštog strelca, od njegovih početaka u vojsci Kralja Ričarda u kojoj se borio protiv Francuza, preko zaljubljivanja u prekrasnu Marion, pa sve do okupljanja bande koja će svojim ubojitim veštinama pokušati da se odupre pohlepi onih najbogatijih kako bi davali siromašnima… 


Režija: Ridli Skot
Uloge: Rasel Krou, Kejt Blanšet, Vilijam Hart
Originalni naziv: Robin Hood (2010)

]]>
Fri, 19 Oct 2018 10:43:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2275/robin-hud.html
Plaćeni ubica http://prvaplus.prva.rs/film/2035/placeni-ubica.html Sreda, 17. oktobar u 22:00 - Agent 47 je obučavan da postane profesionalni plaćeni ubica čije je najmoćnije oružje hladnokrvnost i ponos; 47 su dve brojke bar-koda na njegovom potiljku i njegovo jedino ime. ]]> Lovac postaje lovina kada se 47 nađe usled političkog prevrata. Interpol i ruska vojska jure Agenta 47 kroz istočnu Evropu, dok on pokušava da otkrije ko mu je smestio i zašto žele da ga uklone iz igre. Međutim, najveća pretnja njegovom preživljavanju su savest i nepoznate emocije koje u njemu budi prelepa devojka.  

 

Režija: Egzavijer Žan

Uloge: Timoti Olifant, Olga Kurilenko, Dagri Skot

Originalni naslov: Hitman

 

]]>
Fri, 19 Oct 2018 14:53:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2035/placeni-ubica.html
Klub prvih žena http://prvaplus.prva.rs/film/1800/klub-prvih-zena.html Četvrtak, 18. oktobar u 20:00 - Brenda, Eliz i Eni su bile prijateljice tokom studija, ali su posle diplomiranja izgubile kontakt. ]]> Njih tri će se ponovo sresti na sahrani prijateljice koja je izvršila samoubistvo jer je postala očajna zbog toga što ju je suprug ostavio zbog mlađe žene. A uskoro će se i tri prijateljice naći u sličnoj situaciji. Eliz je glumica koja ima sve manje posla, a njen suprug i producent Bil zahteva razvod i polovinu njenog bogatstva. Brenda je pomogla svom suprugu Mortonu da otvori vrlo uspešan lanac prodavnica. S obzirom na to da je on postao poznat jer se pojavljuje u reklamama, počele su da ga zanimaju žene koje su mnogo mlađe i mršavije od njegove supruge. Eni je dozvolila svom suprugu Aronu da je iskorišćava i čini joj se da je na velikom gubitku jer je on odlučio da je ostavi. Posle jednog krajnje iskrenog razgovora, tri prijateljice odlučuju da je vreme da se pozabave svojim problemima i smišljaju način da se osvete bivšim muževima, ali i da ih ostave bez novca koji će potrošiti na najbolji mogući način... 

 

Režija: Hju Vilson

Uloge: Bet Midler, Goldi Hon, Dajan Kiton

Originalni naslov: First Wives Club

]]>
Fri, 19 Oct 2018 15:04:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1800/klub-prvih-zena.html
Nevolje sa Poli http://prvaplus.prva.rs/film/2246/nevolje-sa-poli.html Četvrtak, 18. oktobar u 22:00 - Kako povezati život bez ikakvih rizika i romantičnu ljubavnu aferu ispunjenu neočekivanim zapletima. ]]> Sve o čemu je ikada sanjao Ruben Fefer je život bez previše turbulencija i nepotrebnih rizika, sa ljupkom suprugom i porodicom. Ali ovaj analitičar rizika za osiguravajuće kuće nije ni slutio da je takav život čista iluzija, sve dok ga na medenom mesecu Lisa, ljubav njegovog života, nije ostavila zbog instruktora ronjenja. Ostavljen i povređen, Ruben će shvatiti da je došlo vreme da malo začini svoj dosadni i preterano sigurni život. Odlična prilika za to pružiće mu se kada sretne Poli, svoju staru školsku simpatiju, koja je izrasla u prelepu ženu. Na pomolu je avantura njegovog života, ali pitanje je hoće li Ruben, koji voli život bez ikakvih rizika, preživeti turbulencije, rizike i neočekivane zaplete iz svakodnevice lepe Poli. 

 

Režija: Džon Hamburg

Uloge: Ben Stiler, Dženifer Aniston, Debra Mesing

Originalni naziv: Along Came Polly

 

]]>
Fri, 19 Oct 2018 10:38:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2246/nevolje-sa-poli.html
Šarlotina mreža http://prvaplus.prva.rs/film/1875/sarlotina-mreza.html Petak, 19. oktobar u 20:00 - Čuvena dečija priča oživeće u ovom igranom filmu sa odličnom glumačkom ekipom. ]]> Fern Arbl je devojčica koja odrasta na porodičnoj farmi. Kada im se jednoga dana oprasi krmača, Fern se vezuje za jedno prasence i ubeđuje oca da ga zadrži kao ljubimca. Prasence po imenu Vilbur sprijateljuje se sa Fern, ali kada odraste oni ga poklanjaju Homeru, komšiji farmeru. Fern i dalje može da posećuje Vilbura, ali uskoro im oboma postaje jasno da prasići imaju kratak životni vek na farmi i da će, ukoliko se ne dogodi neko čudo, Vilbur sasvim sigurno postati nečija večera. U pomoć će im priskočiti Šarlot, pauk koji smišlja savršen plan spasi Vilbura... 

 

Režija: Geri Vinik

Uloge: Dakota Fening, Džulija Roberts, Opra Vinfri

Originalni naslov: Charlotte's Web

]]>
Fri, 19 Oct 2018 11:51:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1875/sarlotina-mreza.html
Cirque du Soleil: Daleki svetovi http://prvaplus.prva.rs/film/1877/cirque-du-soleil-daleki-svetovi.html Petak, 19. oktobar u 22:00 - Devojka iz malog grada, odlazi jedne večeri da gleda putujući karneval. ]]> Njoj prilazi misteriozni klovn i govori joj da mora da pogleda tačku akrobate koji je glavna atrakcija. Ona je oduševljena akrobacijama ali tokom tačke on ne uspeva da se uhvati za ručku i pada na pod sa velike visine. Ona trči kako bi mu pomogla međutim zemlja se otvara i oni propadaju u bajkoviti svet Cirque du Soleil. Rastavljeni, oni putuju kroz različite šatorske svetove pokušavajući da pronađu jedno drugo. 

 

Režija: Endrju Adamson

Uloge: Erika Linc, Igor Zaripov, Luc Halbhubner

Originalni naslov: Cirque du Soleil: Worlds Away

]]>
Fri, 19 Oct 2018 13:23:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1877/cirque-du-soleil-daleki-svetovi.html
Paklene ulice 5 http://prvaplus.prva.rs/film/2162/paklene-ulice-5.html Ponedeljak, 22. oktobar u 20:00 - Begunac Dom Toreto udružuje se s bivšim policajcem Brajanom O'Konerom na suprotnoj strani zakona u egzotičnom Rio de Žaneiru. Da bi dobili slobodu i pobedili u trci s velikim ulozima, moraju da izvrše ludu pljačku vrednu sto miliona dolara. ]]> Vin Dizel i Pol Voker na čelu su ujedinjenih zvezda iz svih nastavaka ovog eksplozivnog filma o brzini, „Paklene ulice 5“. U ovom nastavku ponovo igraju zvezde poput Džordane Bruster, Krisa Ludakrisa Bridžiza i Tajriza Gibsona koji se okupljaju zbog trke sa velikim ulozima koja povezuje policajce i ulične trkače iz Rio de Žaneira. Moraju da poraze korumpiranog biznismena koji ih želi mrtve. Dvejn Džonson igra odlučnog federalnog agenta čiji specijalni tim juri širom Južne Amerike, ali kome ubrzo postaje teško da razazna ko su dobri momci, a ko negativci. 


Režija: Džastin Lin
Uloge: Vin Dizel, Pol Voker, Dvejn Džonson
Originalni naziv: Fast Five (2011)

]]>
Fri, 19 Oct 2018 10:23:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2162/paklene-ulice-5.html
Vatrene ulice http://prvaplus.prva.rs/film/2296/vatrene-ulice.html Ponedeljak, 22. oktobar u 22:00 - Elen Ejm je pevačica u rok bendu koju tokom koncerta otme opasna banda mladića na motociklima. ]]> Kad to primeti Reva Kodi, koja je bila u publici, hitno javi svom bratu Tomu da se vrati u grad. I pre poznat policiji kao maloletni delinkvent, Tom se vraća u grad i privlači pažnju policije. Uskoro mu se u misiji potrage za Elen pridruži muškobanjasta bivša žena vojnik Mekoj i Elenin menadžer Bili Fiš koji ujedno i plaća dvojac da mu pomogne da izbavi njegovu glavnu zvezdu. Uskoro tako trojac kreće u daleki i mračni deo grada u kojem samuje zatočena Elen, dok moto banda orgija uz mnoštvo zapaljenih vatri na ulicama... 

 

Režija: Volter Hil

Uloge: Majkl Pare, Dajen Lejn, Rik Moranis 

Originalni naziv: Streets of Fire (1984) 

]]>
Fri, 19 Oct 2018 09:43:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2296/vatrene-ulice.html
Vol Strit http://prvaplus.prva.rs/film/1999/vol-strit.html Utorak, 23. oktobar u 20:00 - Vol Strit je bez svake sumnje najzavodljivija polovina kvadratnog kilometra na svetu - nijedno drugo mesto na svetu ne predstavlja u toj meri otelovljenje bogatstva, moći i kontrole. ]]> Mogućnost brze zarade predstavlja mamac za dva igrača na ovoj šahovskoj tabli: jedan je multimilioner i vlasnik je firme u godinama; drugi je novopečeni mladi posrednik, nepripremljen za moralne konflikte sa kojima će biti prinuđen da se suoči. Njihovo opasno prijateljstvo, koje se odigrava na sceni Bul Marketa 1985 i 1986 godine, postaće predmet ruganja na temu mentora i štićenika, profesora i učenika i oca i sina. Čarli Šin tumači ulogu protagoniste, glumeći mladića kome tamna strana njegove prirode predstavlja izazov. Lik Gordona Geka predstavlja mesoždera sa Menhetna u njegovom najsmrtonosnijem izdanju. Šarmantan, beskrupulozan i moralno devalviran, on će uništiti svakog i bilo kog rivala. 

 

Režija: Oliver Stoun

Uloge: Majkl Daglas, Čarli Šin, Deril Hana, Martin Šin

Originalni naslov: Wall Street

]]>
Fri, 19 Oct 2018 13:03:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1999/vol-strit.html
Osvetnici http://prvaplus.prva.rs/film/1103/osvetnici.html Utorak, 23. oktobar u 22:00 - Ser August de Vinter je megaloman koji je odlučio da vedri i oblači svetom – i to doslovno! ]]> Uz pomoć sprave zvane Prospero, koja mu omogućava kontrolu vremenskih prilika, De Vinter je postao gospodar Zemlje. Tajni agenti Džon Stid i Ema Pil jedini mogu da osujete planove ovoga zlikovca. Međutim, boraca na strani dobra uvek je malo, a De Vinter raspolaže čitavom hordom smrtonosnih pomagača. Počinje epska borba dobra i zla, u kojoj instinkt i iskustvo tajnih agenata moraju da nadmaše zloćudnu inteligenciju poremećenog De Vintera. 

 

Režija: Džeremaja Čečik

Uloge: Ralf Fajns, Uma Turman i Šon Koneri

Originalni naslov: Avengers (1998)

]]>
Fri, 19 Oct 2018 11:19:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1103/osvetnici.html
Transporter http://prvaplus.prva.rs/film/2029/transporter.html Sreda, 24. oktobar u 20:00 - Ako želite brzu, sigurnu i pouzdanu dostavu, Frenk Martin je vaš čovek. ]]> Plaćeniku koji isporučuje robu svet se okreće naglavačke kada se ispostavi da se u paketu koji prevozi nalazi jako lepa vezana žena.

 

Režija: Kori Juen

Uloge: Džejson Stejtam, Či Šu, Met Šulc

Originalni naslov: Transporter

]]>
Fri, 19 Oct 2018 15:29:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2029/transporter.html
Transporter 2 http://prvaplus.prva.rs/film/1984/transporter-2.html Sreda, 24. oktobar u 22:00 - Frenk Martin je bivši specijalac koji radi kao prevoznik i za određenu sumu u svom kamionu će prevesti bilo šta, na bilo koju lokaciju. ]]> Martinov novi zadatak je da bude vozač Džeku Bilingsu, sinu političara Džefersona Bilingsa, koji je u opasnosti jer se veoma agresivno bori protiv trgovine drogom. Jednog dana Frenk treba da odvede Džeka kod doktora, dok njegova majka Odri priprema rođendansko slavlje. Međutim, Džekov doktor je zapravo Dmitrij, ruski agent i vrhunski poznavalac virusa, koji radi sa narko-bosom Đanijem. Posle duge i naporne jurnjave sa Frenkom, Džek ipak završava kao zarobljenik kriminalaca koji traže otkup.

 

Režija: Luis Letrije

Uloge: Džejson Stejtam, Alesandro Gasman, Amber Valeta, Kejt Nauta

Originalni naslov: Transporter 2

]]>
Fri, 19 Oct 2018 13:13:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1984/transporter-2.html
Ko je ona prava? http://prvaplus.prva.rs/film/2298/ko-je-ona-prava.html Četvrtak, 25. oktobar u 20:00 - Priča o razvodu i devojčici koja pokušava da razume očev odnos sa ženama. ]]> Vil Hejs je usred razvoda. Njegova jedanaestogodišnja ćerka Maja želi da razume šta je pošlo po zlu u vezi sa njenim roditeljima. Kada zamoli oca da joj ispriča celu priču o tome kako je sreo njenu majku, Vil to nevoljno čini, ali menja imena svih koji su uključeni, ostavljajući Maji da dešifruje ko je ko, odnosno, ko je u priči njena majka. U njegovoj ispovesti se pojavljuju tri prekrasne žene: Samer, Ejpril i Emili. Vil skače iz veze u vezu, zbunjujući samog sebe i sve oko sebe. Sa kojom će na kraju završiti, koja je prava za njega? 

 

Režija: Adam Bruks
Uloge: Rajan Renolds, Rejčel Vajs, Abigejl Brezlin
Originalni naziv: Definitely Maybe

]]>
Fri, 19 Oct 2018 10:53:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2298/ko-je-ona-prava.html
Deveruše http://prvaplus.prva.rs/film/2248/deveruse.html Četvrtak, 25. oktobar u 22:00 - Izabrana od strane najbolje drugarice za deverušu, slomljenog srca i potpuno švorc, Eni se trudi da nekako preživi skupe svadbene rituale i da se izbori sa ostalim nevestinim pratiljama. ]]> Eni i Lilijan su najbolje drugarice od detinjstva. Kada se Lilijan verila izabrala je Eni za glavnu deverušu. Jedini problem je što se Enin privatni život raspada - njena poslastičarnica je bankrotirala, cimerke su je isterale iz stana u kojem je živela, a uprkos savetima prijateljica, nastavlja destruktivnu vezu sa muškarcem koji je vidi samo kao partnerku za seks. Jasno joj je da u stanju u kakvom je, nije baš idealan izbor za glavnu deverušu, ali i da ne sme da izneveri poverenje najbolje prijateljice. Eni odlučuje da se, ipak, upusti u, ispostaviće se, skupu avanturu. Osim nje, biće još četiri pomoćne deveruše - Helen, supruga šefa Lilijaninog budućeg muža, Beka, sveže udata devojka koja sažaljeva Eni, Megan, agresivna mladoženjina sestra i Rita, rođaka koja je nezadovoljna sopstvenim brakom. Enin haotičan privatni život, problemi sa finansijama i nedoumice u vezi sa prijateljstvom između Lilijan i Helen sve više će eskalirati kako se venčanje bude približavalo.


Režija: Pol Fajg
Uloge: Kristen Vig, Maja Rudolf, Rouz Bern
Originalni naziv: Bridesmaids (2011)

]]>
Fri, 19 Oct 2018 13:24:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2248/deveruse.html
Zaleđeno kraljevstvo http://prvaplus.prva.rs/film/2301/zaledjeno-kraljevstvo.html Petak, 26. oktobar u 20:00 - Animirani studio Volta Diznija predstavlja „Zaleđeno kraljevstvo“, zadivljujuću komediju-avanturu inspirisanu Snežnom kraljicom Hansa Kristijana Andersena. ]]> Kad proročanstvo zarobi jedno kraljevstvo u večitu zimu, Ana, neustrašivi optimista, udružiće se sa ekstremnim planinarom Kristofom i njegovim pomoćnikom, irvasom Svenom u epskoj potrazi za Aninom sestrom Elzom, Snežnom kraljicom, kako bi okončala njenu ledenu kletvu. Susreće se s mističnim trolovima, smešnim snežnim čovekom po imenu Olaf, ekstremnim uslovima, poput onih na Everestu i magijom na svakom ćošku, ali će Ana i Kristof sa svim tim morati da se izbore kako bi spasili kraljevstvo od uništenja. 

 

Režija: Dženifer Li 

Sinhronizacija: Andrijana Oliverić, Lejla Hot, Ivan Bosiljčić, Jelena Gavrilović, Nikola Bulatović, Stefan Bundalo, Marko Kon, Dubravko Jovanović 

Originalni naziv: Frozen (2013)

]]>
Fri, 19 Oct 2018 14:31:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2301/zaledjeno-kraljevstvo.html
Draga, smanjio sam decu http://prvaplus.prva.rs/film/1988/draga-smanjio-sam-decu.html Petak, 26. oktobar u 22:00 - Pronalazač, koji je otac dvojice tinejdžera, slučajno smanjuje svoje sinove i njihove drugove na veličinu insekta. Tinejdžeri moraju da se izbore sa nizom minijaturnih opasnosti dok se otac daje u potragu za njima. ]]> Rik Moranis je preokupirani pronalazač čija elektromagnetna mašina za smanjivanje, slučajno smanjuje decu na veličinu vrha olovke! Ne znajući šta zapravo, radi, baca ih u đubre, a deca moraju da pronađu put do kuće kroz njihovo dvorište koje za njih postala prava pravcata džungla puna opasnosti. Moraju da se bore sa insektima, vazdušnim napadima pčela, poludelim kosilicama i sa još mnogo toga! 

 

Režija: Džo Džonston

Uloge: Rik Moranis, Met Fruver, Marsija Stresman

Originalni naslov: Honey I Shrunk the Kids

]]>
Fri, 19 Oct 2018 13:56:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1988/draga-smanjio-sam-decu.html