Prva Plus :: Film http://prvaplus.prva.rs/film/rss.html sr http://prvaplus.prva.rs/img/logo.png Prva Plus :: Film http://prvaplus.prva.rs/film/rss.html Trka http://prvaplus.prva.rs/film/2269/trka.html Ponedeljak, 16. jul u 20:15 - Norveški film "Trka" obiluje scenama jurnjave, što na pisti, što u redovnom saobraćaju, uz mnoštvo automobila, kako novih tako i starih modela. ]]> Roi je zagazio u tridesete godine života, a interesuju ga samo ilegalne auto trke i njegov žuti "ford mustang". Njegova ćerka živi sa majkom, ali iznenada se pojavljuje kako bi sa Roijem provela praznike, baš kada on ima zakazanu trku. Posle trke u kojoj nije pobedio zbog problema sa motorom, njegov konkurent ga izaziva na još jedno nadmetanje. Roi pristaje, ali pod uslovom da to bude trka preko cele Norveške. Ceo plan prerasta u suludu trku 26 automobila i samo dva pravila - prvi auto koji stigne do Nordkapa je pobednik i zabranjeno je voziti kroz Švedsku.


Režija: Halvard Brein
Uloge: Anders Basmo Kristijansen, Id Husej, Sven Nordin
Originalni naziv: Børning (2014)

]]>
Wed, 11 Jul 2018 12:56:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2269/trka.html
Iskonski strah http://prvaplus.prva.rs/film/1615/iskonski-strah.html Ponedeljak, 16. jul u 22:30 - Arogantni, ali sposobni advokat preuzima slučaj siromašnog tinejdžera koji je pobegao s mesta zločina okrutnog ubistva nadbiskupa kod kojeg je živeo. ]]> Slučaj se komplikuje kada optuženi otkrije da je na mestu zločina možda bila i treća osoba. Napetost raste kada se zbog iznenadnog obrta u istrazi promeni kompletna optužba o zločinu i onom što se stvarno dogodilo. Edvard Norton nominovan je za Oskara za ulogu u ovom filmu. 

Glavni junak je Martin Vejl, fenomenalni advokat koji brani mafijaše i ubice. Osim novca, dodatni motiv u poslu mu je i slava, pa stoga ne čudi što sa zadovoljstvom preuzima slučaj Arona Stamplera. Naime, čikaški nadbiskup Rašerman, veliki dobrotvor i jedan od najpopularnijih i najmoćnijih ljudi u gradu, pronađen je iskasapljen u svom dvoru.

Policija je nedaleko od mesta ubistva uhvatila njegovog pomoćnika Stamplera, oblivenog nadbiskupovom krvlju. Advokat Vejl, videvši kako je reč o epileptičnom mladiću potpuno nedužnog izgleda, započinje oštru borbu kako bi svog klijenta oslobodio optužbe i preteće smrtne kazne. Za slučaj je lično zainteresovan i okružni tužilac, vođa grupe gradskih moćnika kojima je pokojni nadbiskup svojevremeno uprskao miliosku investiciju. Kao suparnika Vejlu šalje tužiteljku Dženet Venable, koja je svojevremeno bila Vejlova partnerka na poslu i u krevetu. 

 

Režija: Gregori Hoblit

Uloge: Ričard Gir, Edvard Norton, Laura Lini

Originalni naslov: Primal Fear

]]>
Wed, 11 Jul 2018 12:04:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1615/iskonski-strah.html
Ridikove hronike http://prvaplus.prva.rs/film/2258/ridikove-hronike.html Utorak, 17. jul u 20:15 - Bežeći od zakona, ali i lovaca na glave, svemirski borac i odbegli zatvorenik Ričard Ridik odlučuje da se sakrije na planeti Hilion. ]]> Ubrzo, međutim, shvata da tamo vlada potpuni haos. Planetom upravlja lord Maršal, vođa Nekromongera, krvožednih ratnika koji su odlučni da izbrišu ljudsku rasu sa lica svemira. Njemu su suprotstavljeni pobunjenici na čelu sa ambasadorkom Erion, koja ubeđuje Ridika da im se priključi u borbi za goli opstanak. Dok smišlja strategiju kako da pobede Nekromongere, Ridik dolazi u kontakt sa prelepom ratnicom Kirom, koju je poznavao još dok je bila devojčica. Kirine veštine i sposobnosti mogle bi da budu presudne u borbi protiv lorda Maršala, ali veza sa njom Ridiku donosi i puno opasnosti… 


Režija: Dejvid Tui
Uloge: Vin Dizel, Džudi Denč, Kalam Fior, Tendi Njutn
Originalan naslov: The Chronicles of Riddick

]]>
Wed, 11 Jul 2018 10:39:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2258/ridikove-hronike.html
Maks Pejn http://prvaplus.prva.rs/film/1977/maks-pejn.html Utorak, 17. jul u 22:30 - Problematičnom policajcu odseka za narkotike koji se nalazni na ličnoj misiji osvete smrti svoje žene i deteta smeštaju ubistvo, zbog čega počinju da ga progone policija, mafija i nemilosrdna korporacija. ]]> Zasnovan na legendarnoj interaktivnoj video-igrici, film „Maks Pejn“ govori o samotnom policajcu, odlučnom da pronađe one koji su odgovorni za brutalnu smrt njegove porodice i partnera. On je odlučan da se osveti, a njegova opsesivna istraga odvešće ga na košmarno putovanje u mračno podzemlje. Kako se misterija bude produbljivala Maks je prinuđen da se bori sa neprijateljima van ovog sveta i da se suoči sa nezamislivom izdajom. 

 

Režija: Džon Mur

Uloge: Mark Volberg, Mila Kunis, Bo Bridžis, Kris 'Ludakris' , Kris O'Donel

Originalni naslov: Max Payne

]]>
Wed, 11 Jul 2018 12:37:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1977/maks-pejn.html
Transformersi: Tamna strana meseca http://prvaplus.prva.rs/film/1804/transformersi-tamna-strana-meseca.html Sreda, 18. jul u 20:15 - Ljudska rasa je opet u opasnosti. Misteriozni događaj iz Zemljine prošlosti preti da pokrene toliko veliki rat da sami Transformersi neće moći da spasu planetu. ]]> Astronauti Apola 11 otkrivaju olupinu Sentijel Prajma na površini našeg prirodnog satelita i donose je na planetu Zemlju. Ali, Sentijel Prajm nije bio jedini vanzemaljski objekat na Mesecu, i kada zli, novi neprijatelj otkrije svoje lice, Sem Vitviki i Autobotsi moraju da se bore protiv mračnih sila da bi odbranili naš svet od sveopšteg zla Diseptikona.

 

Režija: Majkl Bej, 

Uloge: Šaja Lebaf, Džoš Duhamel, Rozi Hantington-Vajtli, Džon Turturo, Patrik Dempsi 

Originalni naslov: Transformers: Dark of the Moon

]]>
Wed, 11 Jul 2018 15:14:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1804/transformersi-tamna-strana-meseca.html
Put bez povratka http://prvaplus.prva.rs/film/2028/put-bez-povratka.html Sreda, 18. jul u 22:30 - Majk Saliven radi kao plaćeni ubica za šefa mafije Džona Runija. Saliven u Runiju vidi očinsku figuru. Ipak, pošto njegov sin biva svedok ubistva koje je počinio, Majk Saliven će se naći u bekstvu, pokušavajući da spasi život sina, u isto vreme pokušavajući da se osveti onima koji su se ogrešili o njega. ]]> Dvostruki dobtnik Oskara Tom Henks („Forest Gamp“, „Filadlefija“) predvodi glumačku ekipu u drami „Put bez povratka“, pod rediteljskom palicom dobitnika Oskara Sema Mendesa („Američka lepota“). Tom Henks tumači lik Majkla Salivena, plaćenog ubicu irske bande tokom velike ekonomske krize dvadesetih godina prošlog veka na Srednjem zapadu. Kada se njegov posao ispreplete sa njegovim privatnim životom, dovodeći do smrti njegove voljene žene i njihovog sina, Saliven i njegov preživeli sin kreću na put osvete i spasenja. U filmu „Put bez povratka“ glumi i filmska legenda, dobitnik Oskara Pol Njumen („Boja novca“), nosilac nominacije za Oskara Džad Lo („Talentovani gospodin Ripli“), nosilac nominacije za Zlatni globus Dženifer Džejson Li („Mrs Parker and the Vicious Circle“), dobitnik nagrada Emi i Zlatni globus Stenli Tuči („Winchell“, „Conspiracy“), Danijel Krejg („Elizabeth“), nova zvezda Tajler Heklin i mladi glumac Lijam Ejken („Stepmom“). Dobitnik Oskara Ričard D. Zanuk („Driving Miss Daisy“), Din Zanuk i Sem Mendes producirali su ovaj film zajedno sa Volterom F. Parksom („Gladijator“) i Džoanom Bredšo („Cast Away“), koji su bili izvršni producenti. Sem Mendes je režirao film na osnovu scenarija koji je napisao Dejvid Self (“Trinaest dana“), na osnovu grafičke novele koju je napisao Maks Alan Kolins, a ilustrovao Ričard Pirs Rejner.

 

Režija: Sem Mendes

Uloge: Tom Henks, Pol Njumen, Džud Lo

Originalni naslov: Road to Perdition

 

]]>
Wed, 11 Jul 2018 15:22:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2028/put-bez-povratka.html
Policajac sa Beverli Hilsa 2 http://prvaplus.prva.rs/film/1744/policajac-sa-beverli-hilsa-2.html Četvrtak, 19. jul u 20:15 - Aksel se vraća na Beverli Hils ne bi li priskočio u pomoć lokalnoj policiji koristeći vlastite metode u rešavanju zločina. ]]> Nakon što mu je prijateljica ranjena, a sve ukazuje na slučaj tzv. “abecednih zločina” detektiv Aksel Folej ponovo napušta Detroit i putuje u Kaliforniju gde se susreće sa kolegama Bilijem Rozvudom i Džonom Tagartom. Njihov je zadatak da zaustave masovne pljačke koje podstiču nemire na Beverli Hils, a ne treba zaboraviti ni na Folejeve lične motive vezane za pronalazak osobe odgovorne za ranjavanje njegove prijateljice.

 

Režija: Toni Skot

Uloge: Edi Marfi, Džadž Rejnhold, Brigit Nilsen, Dik Stokvel

Originalni naslov: Beverly Hills Cop II (1987)

 

]]>
Wed, 11 Jul 2018 13:21:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1744/policajac-sa-beverli-hilsa-2.html
Ledom do slave http://prvaplus.prva.rs/film/1550/ledom-do-slave.html Četvrtak, 19. jul u 22:30 - Urnebesna i nezaboravna komedija rediteljskog dvojca Džoša Gordona i Vila Speka ]]> Nakon što su se prilikom dodele medalja na jednom takmičenju potukli, dvojica velikih rivala muškog ritmičnog klizanja bivaju doživotno suspendovana iz klizačkog sveta. Čez Majkl Majkls je majstor improvizacije, dok je Džimi Mekelroj precizan i detaljan, no izgleda kako će svoje stilove klizanja odsad morati da demonstriraju privatno. Međutim, jedan od njihovih fanova otkriva kako se suspenzija odnosi samo na nastupe u pojedinačnoj konkurenciji i ne odnosi se na takmičenje u parovima. Želja za novim zlatnim medaljama obojici je omogućila da savladaju prezir koji osećaju jedan prema drugom, kao i početnu rezervisanost prema ideji o prvom muško-muškom klizačkom paru u istoriji. Vremena za pripremu je malo ali Čez i Džimi se nikada nisu unapred predavali.
Najveći plus filma je činjenica što autori i producenti nipošto nisu planirali da se oslone samo na vanserijske talente Vila Ferela, nego su glumačku ekipu napunili sjajnim imenima. Prvo od njih je sjajni Džon Heder, koji s Ferelom u paru briljira i izaziva salve smeha - zaista, kako se niko ranije nije dosetio ideje da formira muško-muško klizački par? 

 

Režija: Džoš Gordon, Vil Spek

Uloge: Vil Farel, Džon Heder, Vilijam Fičner

Originalni naslov: Blades of Glory

]]>
Wed, 11 Jul 2018 12:23:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1550/ledom-do-slave.html
Hotel za pse http://prvaplus.prva.rs/film/1860/hotel-za-pse.html Petak, 20. jul u 20:15 - Inteligentna i zabavna komedija koja pokazuje šta sve ljubav i mašta mogu postići. ]]> Kada Endi i Brusu novi hranitelji zabrane da imaju psa, oni moraju upotrebiti svu svoju maštu da svom psu Petku osiguraju novi dom. Endi i Brus otkrivaju napušteni hotel od kojeg naprave pravi mali raj za Petka i sve njegove prijatelje. No, stalni lavež pasa izaziva sumnju kod suseda te Endi i Brus koriste sve moguće načine da spreče ljude da otkriju Hotel za pse. 

Režija: Tor Freudental

Uloge: Ema Roberts, Džejk T. Ostin, Don Čedl

Originalni naslov: Hotel for Dogs

]]>
Wed, 11 Jul 2018 14:31:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1860/hotel-za-pse.html
Ludi ljudi http://prvaplus.prva.rs/film/1833/ludi-ljudi.html Petak, 20. jul u 22:30 - Kada stresom izmučeni reklamni stručnjak predloži pristup "istinom u reklamama", odmah ga odvode u instituciju za mentalno obolele. ]]> Tamo se udružuje sa drskom plavušom i nekolicinom šašavih pacijenata. Ono što je usledilo je potpuno ludo jer je javnost poludela za novom vrstom reklama. Oduševiće vas reklamni slogani kakve ste oduvek želeli da vidite!  

 

Režija: Toni Bil

Uloge: Dadli Mur, Deril Hana, Pol Reiser

Originalni naslov: Crazy People

]]>
Wed, 11 Jul 2018 13:44:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1833/ludi-ljudi.html