Prva Plus :: Film http://prvaplus.prva.rs/film/rss.html sr http://prvaplus.prva.rs/img/logo.png Prva Plus :: Film http://prvaplus.prva.rs/film/rss.html Što više, to bolje http://prvaplus.prva.rs/film/1963/sto-vise-to-bolje.html Petak, 19. januar u 20:15 - U modernoj Americi, gde prosečna porodica ima 1,87 dece, Tom Bejker i njegova žena Kejt odlučili su se za varijantu: što više - to bolje. ]]> Bejkerovi žive u malom gradu u Ilinoisu, gde je on trener američkog fudbala. Svakodnevni život porodice obeležen je podjednakom količinom ljubavi i haosa.

Kada Tomu bude ponuđen posao iz snova - da trenira veliki univerzitetski tim, on i Kejt odlučiće da presele svoju porodicu u novi grad uprkos negodovanju dvanaestoro dece. U isto vreme Kejt shvata da će njeni memoari biti uskoro objavljeni. Njen agent šalje je u Njujork da promoviše knjigu, a Tom ostaje sam suočavajući se sa gomilom nezadovoljne i razočarane dece, kao i sa obavezama i odgovornošću koje nosi novi posao.

Uzdrmani novonastalom situacijom - Kejt na putu, haos u kući, Tomov novi posao - članovi porodice Bejker shvataju da ne mogu da imaju baš sve, već da treba da vole ono što su imali do tada.

 

Režija: Šon Levi

Uloge: Stiv Martin, Boni Hant, Hilari Daf, Ešton Kučer, Pajper Perabo.

Originalni naslov: Cheaper by the Dozen

]]>
Thu, 18 Jan 2018 13:24:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1963/sto-vise-to-bolje.html
Plaćeni ubica http://prvaplus.prva.rs/film/2035/placeni-ubica.html Petak, 19. januar u 22:06 - Agent 47 je obučavan da postane profesionalni plaćeni ubica čije je najmoćnije oružje hladnokrvnost i ponos; 47 su dve brojke bar-koda na njegovom potiljku i njegovo jedino ime. ]]> Lovac postaje lovina kada se 47 nađe usled političkog prevrata. Interpol i ruska vojska jure Agenta 47 kroz istočnu Evropu, dok on pokušava da otkrije ko mu je smestio i zašto žele da ga uklone iz igre. Međutim, najveća pretnja njegovom preživljavanju su savest i nepoznate emocije koje u njemu budi prelepa devojka.

 

 

 

Režija: Egzavijer Žan

Uloge: Timoti Olifant, Olga Kurilenko, Dagri Skot

Originalni naslov: Hitman

 

]]>
Thu, 18 Jan 2018 14:53:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2035/placeni-ubica.html
Umri muški 3 http://prvaplus.prva.rs/film/2019/umri-muski-3.html Ponedeljak, 22. januar u 20:15 - Meklejn preživljava teška vremena. Nakon preseljenja u Njujork, supruga ga je napustila, a on počeo da pije, zbog čega je suspendovan. ]]> Međutim, neustrašivi policajac mora da se sabere i da se suprotstavi prošlosti koja ga proganja. Sa njim kontaktira misteriozni Sajmon, terorista koji je postavljao bombe na javnim mestima. U svoju bizarnu igru Sajmon uvlači Meklejna - ako policajac ne otkrije gde se bomba nalazi, aktiviraće je. Meklejn uskoro otkriva da je Sajmon brat jednog teroriste koji je poginuo u prvom delu filma. Uz pomoć vlasnika jedne prodavnice, Meklejn pokušava da otkrije gde se kriju bombe i spreči pogibiju hiljada ljudi.

 

Režija: Džon Mektirnen

Uloge: Brus Vilis, Džeremi Ajrons, Samjuel L. Džekson

Originalni naslov: Die Hard with a Vengeance

]]>
Thu, 18 Jan 2018 14:24:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2019/umri-muski-3.html
Umri muški 4 http://prvaplus.prva.rs/film/2023/umri-muski-4.html Ponedeljak, 22. januar u 22:29 - FBI reaguje na kratak prekid računara u svom Internet zaštitnom odeljenju hapseći nekoliko hakera, ali pronalaze neke od njih ubijene. ]]> Svima je najpre pao sistem na računaru, a zatim, kad bi pritisnuli Delete, računar bi eksplodirao. FBI šalje detektiva Džona Meklejna da privede Metjua Meta Farela, jednog od hakera osumnjičenog za prekid računara bezbednosnih snaga. Grupa hakera ubica gubi strpljenje i pokušava da ga ubije automatskim oružjem, ali Meklejn ne odustaje i kreće u misiju spasavanja.

 

 

Režija: Len Vajzmen

Uloge: Brus Vilis, Džastin Long, Timoti Olifan, Meri Elizabet Vinsted

Originalni naslov: Die Hard 4: LIVE FREE OR DIE HARD

 

]]>
Thu, 18 Jan 2018 16:30:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2023/umri-muski-4.html
Ajrin i moje drugo ja http://prvaplus.prva.rs/film/2096/ajrin-i-moje-drugo-ja.html Utorak, 23. januar u 20:15 - Čarli je dobrodušni policajac kome je drago što može da pomogne ljudima. ]]> Frustracije zbog posla i porodičnog života, koje godinama čuva u sebi, prouzrokovale su "rađanje" njegovog alter ega, Henka, policajca koji, blago rečeno, nije sasvim normalan. Henk vređa i napada ljude i ne kontroliše svoje seksualne porive. Jedini način da Henk bude sputan je da Čarli pije lekove. Kada Ajrin upadne u nevolje sa zakonom zbog mnogih nesporazuma vezanih za njenog bivšeg dečka, Čarli treba da je dovede na saslušanje. Čarli gubi svoje lekove, pa prave nevolje počinju. On i njegovo "drugo ja" bore se za Ajrininu naklonost. 

 

Režija: Bobi Fareli i Piter Fareli 

Uloge: Džim Keri, Rene Zelveger, Entoni Anderson 

Originalni naziv: Me, Myself & Irene 

]]>
Thu, 18 Jan 2018 13:13:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2096/ajrin-i-moje-drugo-ja.html
Danteov vrh http://prvaplus.prva.rs/film/2099/danteov-vrh.html Utorak, 23. januar u 22:30 - Hari Dalton je ekspet za vulkane koji je u jednoj erupciji izgubio ženu koju voli. ]]> Odlazi u gradić Danteov vrh u kome seizmička aktivnost i nekoliko neobičnih pojava ukazuju na moguću erupciju obližnjeg, naizgled, ugašenog vulkana. Ubeđen je da gradiću predstoji katastrofa, ali mu niko ne veruje. Gradonačelnica Rejčel je posebno cinična kada su u pitanju njegova upozorenja. Danteov vrh je proglašen jednim od turistički najinteresantijih mesta u Americi, Rejčel ne želi da nepotrebnom panikom uzbuni stanovnike i odbije turiste... 

 

Režija: Rodžer Donaldson

Uloge: Pirs Brosnan, Linda Hamilton, Džejmi Rene Smit 

Originalni naziv: Dante's Peak 

]]>
Thu, 18 Jan 2018 13:19:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2099/danteov-vrh.html
Trumanov šou http://prvaplus.prva.rs/film/1673/trumanov-sou.html Sreda, 24. januar u 20:15 - On je zvezda i on ima svoj televizijski šou - samo on to ne zna. ]]> Truman Burbenk je čovek čiji je život neprekidni televizijski šou. Truman ne shvata da je njegov neobični rodni grad zapravo ogroman televizijski studio koji predvodi vizionar producent, reditelj i tvorac serijala, i u kojem su svi ljudi samo glumci, uključujući i njegovu brbljivu ženu. Postepeno, Truman će početi da sumnja. A ono što će uraditi da bi otkrio šta se dešava nateraće vas na smeh i suze. Svakog trenutka, svakog dana - od časa kad se rodio - Truman Burbenk je zvezda Trumanovog šoua, a da to i ne zna, a njegov savršeni gradić Sihejven, koji naziva svojim domom, zapravo je ogromni televizijski studio - njegovi prijatelji, porodica i sve koje sreće, samo su glumci. Otkrivanje istine je samo početak. Moraće da se izbori sa bogolikim silama iza scene najpopularnijeg i najdugovečnijeg rialiti šoua na svetu. 

 

Režija: Piter Vir

Uloge: Džim Keri, Laura Lini, Holand Tejlor

Originalni naslov: The Truman Show

]]>
Thu, 18 Jan 2018 13:46:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1673/trumanov-sou.html
Zelena milja http://prvaplus.prva.rs/film/2100/zelena-milja.html Sreda, 24. januar u 22:30 - Nakon uspeha filma "Bekstvo iz Šošenka", baziranom na romanu Stivena Kinga, reditelj Frenk Darabond se vratio ovom cenjenom piscu. ]]> Radnja filma smeštena je u 1935. u jedan zatvor. Pol Edžkomb glavni je čuvar zatvorenika osuđenih na smrt. Dobija novog robijaša, Džona Kofija osuđenog za brutalno ubistvo dve devojčice. I pored zastrašujućeg izgleda i kazne koju služi zbog jednog tako teškog zločina čini se da je Džon ljubazna i lepo vaspitana osoba. On se ponaša kao dete, a ne kao okoreli zločinac. Uskoro Edžkomb i još dvojica čuvara primećuju nešto veoma čudno u vezi sa Kofijem, i počinju da se pitaju da li je on u stanju da počini ubistvo za koje je osuđen... 

 

Režija: Frank Darabont 

Uloge: Tom Henks, Majkl Klark Dankan, Dejvid Mors 

Originalni naziv: The Green Mile 

]]>
Thu, 18 Jan 2018 13:27:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2100/zelena-milja.html
Otkačena plavuša http://prvaplus.prva.rs/film/1772/otkacena-plavusa.html Četvrtak, 25. januar u 20:15 - Šer i Dion, devojke iz imućnih porodica dobile su imena po čuvenim pevačicama. One idu u srednju školu i nije im naročito važno da dobiju dobre ocene. ]]> Mnogo im je bitnije da nose pravu garderobu i da budu najpopularnije. Ali Šer, koja živi samo sa tatom, uspešnim advokatom, i zgodnim polubratom, ima želju da pomogne onima koji nisu imali sreće da žive kao ona. Među njima su i dvoje introvertnih nastavnika kojima će pomoći da započnu vezu kao i nova prijateljica Taj, koja se u školu upisala kao štreber a preobraziće se u Šerinu dostojnu naslednicu. Uz sve ove "obaveze", Šer je u potrazi za savršenim dečkom. Izabranik njenog srca biće neko sasvim neočekivan...

 

Režija: Ejmi Hekerling

Uloge: Alisija Silverston, Pol Rud, Britani Marfi

Originalni naslov: Clueless

]]>
Thu, 18 Jan 2018 16:01:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1772/otkacena-plavusa.html
Njuškala http://prvaplus.prva.rs/film/2102/njuskala.html Četvrtak, 25. januar u 22:30 - Hakerska ekipa Martina Bišopa uvučena je u opasnu igru kada prihvati posao „vladinih agenata“. ]]> Martin Brajs i Kozmo su još u vreme studija umeli da upadnu u državne računarske sisteme. Kozmo je zbog toga bio uhapšen i osuđen na kaznu zatvora, a Martin je pobegao. Dvadesetak godine nakon te epizode Martin, sa novim prezimenom Bišop, vodi malu grupu stručnjaka za računare koja po zahtevu upada u računarske i bezbednosne sisteme onih firmi koje žele da provere njihovu sigurnost. Grupu čine "Mama", Karl Arbegast, Donald Kris i slepi Ervin Emori. Jednog dana u posetu im dolaze dva agenta iz Nacionalne agencije za bezbednost, državne organizacije koja špijunira sve komunikacije u Americi i svetu, i nude im posao. Martin ih odbije jer njegova grupa nikad ne radi za državu. Agenti mu pokažu dosijee iz kojih se vidi da nijedan član grupe nema "čistu" prošlost i ako ne pristanu na ponuđeni posao njihove karijere biti uništene. Martin pristane na dogovor. Moraju da ukradu "crnu kutiju" pomoću koje mogu da se dešifruju sve šifre na svetu i upadnu u sve računarske sisteme. Važnu pomoć u toj krađi ima i Liz, koja je već radila sa Martinom. Ipak, stvari nisu onakve kakvim se čine, Martin shvata da nema posla sa agentima NSA... 

 

Režija: Fil Alden Robinson  

Uloge: Robert Redford, Den Akrojd, Sidni Poatje  

Originalni naziv: Sneakers

]]>
Thu, 18 Jan 2018 13:37:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/2102/njuskala.html
Fantom http://prvaplus.prva.rs/film/1756/fantom.html Petak, 26. januar u 20:15 - Legenda o Fantomu nastala je pre četiri veka, kada je jedan dečak prisustvovao ubistvu na pučini. ]]> Pirati bratstva Seng surovo su ubili njegovog oca. Isplivavši na obalu u blizini Bengala džungle, dečak se zakleo da će se osvetiti i boriti protiv pirata, surovosti i nepravde u svim oblicima. Taj dečak bio je prvi Fantom i stvorio je tajnu tradiciju koja se prenosila sa oca na sina 20 generacija. Niko nije razumeo kako je Fantom uspeo da živi tako dugo i verovalo se da je besmrtan. Nazvali su ga "Duh koji hoda".
U središtu ostrva Bengala skrivene su tajne za koje možemo samo pretpostavljamo da postoje. Tri lobanje sa Tugande - od retkog crnog žada, srebra i zlata - su relikvije neprocenjive vrednosti i velike moći. Prema legendi, one su energetski izvor hiljadu puta veći od svega što je poznato čoveku. Ukoliko bi ih jedan čovek našao i sastavio, njihova moć prešla bi na njega. Nemilosrdni Ksander Dreks i krvožedno bratstvo Seng pirata žele da dođu do lobanja. Ali njihova potraga odvešće ih duboko u misteriozne džungle Bengala kojima vlada maskirani zaštitnik - Fantom.

 

Režija: Simon Vinser

Uloge: Bili Zejn, Kristi Svanson, Ketrin Zita Džouns

Originalni naslov: The Phantom

]]>
Thu, 18 Jan 2018 12:30:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1756/fantom.html
Posao u Italiji http://prvaplus.prva.rs/film/1724/posao-u-italiji.html Petak, 26. januar u 22:30 - Čarli je vođa čuvene pljačke u Veneciji koju je nadgledao Džon, dugogodišnji kriminalac koji planira da se povuče iz posla. ]]> Dok uživaju na Alpima u blagodetima dobro obavljenog posla, lopove, među kojima su i Zgodni Rob, stručnjak za kompjutere Lajl i duhoviti Left Ir, će prevariti jedan od njih, proračunati Stiv Frazeli. Vreme prolazi a svako od njih očajnički traži posao u Americi, sve dok ih Čarli ne okupi u nameri da sprovedu u delo osvetnički plan i naplate Stivu nedelo. U želji da osigura uspeh ove akcije, Čarli će angažovati i Džonovu kćerku Stelu, obijačicu sefova. Međutim, ispostaviće se da je paranoični Stiv u svakom trenutku jedan korak ispred njih, a Čarli shvata da će morati da napravi neke smele promene u poslednjem trenutku ukoliko želi da svoj plan uspešno sprovede u delo... 

 

Režija: F. Geri Grej

Uloge: Mark Volberg, Džejson Stetam, Set Grin, Moz Def, Edvard Norton, Šarliz Teron, Donald Saterlend

Originalni naslov: Italian Job

]]>
Thu, 18 Jan 2018 12:39:00 +0100 Film http://prvaplus.prva.rs/film/1724/posao-u-italiji.html