SAD upale usred noći i potvrdile: Ubile su ga

Specijalne snage SAD izvele su raciju u sirijskom selu koje je pod kontrolom Vlade Sirije na severoistoku zemlje, tokom koje je ubijena jedna osoba.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija, foto: EPA-EFE/SCOTT SERIO
Ilustracija, foto: EPA-EFE/SCOTT SERIO

Kako je javila sirijska državna televizija, više njih je zarobljeno.

Operacija se odvijala u oblasti provincije Hasakeh, koju delom kontrolišu vladine snage, a delom kurdski borci koje podržavaju SAD.

SAD su prethodno izvele napade u Siriji usmerene na pripadnike grupe Islamske države, a operacija izvedena danas je prva u oblasti pod kontrolom sirijske vlade. Sirijska državna televizija je na Telegramu objavila da su se helikopteri spustili u selo Muluk Saraj, ali nije saopštila detalje o ubijenoj osobi.

Nekoliko stanovnika tog područja potvrdilo je novinarima Rojtersa da je došlo do oružane akcije. Jedan od očevidaca je izjavio da su američki helikopteri sleteli u selo posle ponoći i naredili meštanima preko zvučnika da ostanu u zatvorenom prostoru i da ugase svetla. Dodao je da je operacija trajala nekoliko sati i da nije bilo razmene vatre sa američkim trupama.

Svetski mediji navode da je ubijena osoba najverovatnije lider Islamske države.

Portparol koalicije koju predvode SAD formirane za borbu protiv Islamske države nije odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 587 idi na stranu