Zapaljeni srpski automobili na Kosovu i Metohiji

Kosovska policija saopštila je da su nepoznate osobe tokom noći zapalile tri automobila u Leposaviću, na severu Kosova i Metohije.

Izvor: RTS, Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
Ilustracija: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Iz policije navode da su zapaljena dva automobila tzv. kosovskih registarskih oznaka "RKS" i jedan srpske registracije "BG".

Vlasnici automobila su srpske nacionalnosti, navode iz policije i dodaju da su automobile zapalile nepoznate osobe.

"Jedan slučaj dogodio se u ranim jutarnjim časovima (3.40 časova), u Leposaviću, u blizini dečijeg vrtića, gde su automobili bili parkirani pored puta. Zapaljen je automobil RKS registarskih oznaka, a u požaru je zahvaćen i drugi automobil beogradskih registarskih oznaka koji se nalazio u blizini. Na lice mesta izašle su policijske jedinice i vatrogasci koji su ugasili požar", navodi se u saopštenju.

Drugi slučaj se takođe dogodio u Leposaviću, u blizini sportskog centra, gde su osumnjičena lica zapalila automobil RKS registarskih oznaka.

Policija je preduzela odgovarajuće policijske radnje i pokrenula krivične postupke pozivajući građane na saradnju u pronalaženju počinilaca i izvođenju pred lice pravde.

Treći je dan za redom kako na severu KiM gore automobili sa RKS tablicama registrovani unazad nekoliko dana. U Leposaviću, Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku zapaljeno je sedam automobila sa RKS tablicama, čiji su vlasnici Srbi.

Među njima izgoreo je i jedan sa srpskim tablicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 94 idi na stranu