Uloguj se

Serija

23. 05. 2017. 14:20   >>  13:18

Tračara

Radnim danima u 18:00 - Bogati tinejdžeri sa Menhetna strepe od misteriozne tračare koja ih budno prati i pikanterije o njihovom životu objavjuje na svom blogu.

Serija prati buran život grupe srednjoškolaca iz bogatih porodica koji pohađaju privatnu školu u elitnoj njujorškoj četvrti na Menhetnu. Prelepa i buntovna plavuša Serena van der Vudsen (Blejk Lajvli) i atraktivna Bler Valdorf (Lejton Mister) su najbolje prijateljice, ali i povremene suparnice. Njih dve razdvojila je velika Serenina greška koju je učinila u prošlosti, a koju joj Bler ne može oprostiti. Jabuka razdora bio je fatalni Nejt Arčibald, zlatni dečko sa Aper Ist Sajda, rastrzan između dve nekad najbolje prijateljice. Njegova suprotnost je Čak Bas, ženskaroš i antiheroj, koji ne preza ni od čega da bi stigao do cilja. U njihovo odabrano društvo početkom školske godine stiže atipična porodica Rufusa Hamfrija. Njegova deca Den i Dženi se na različite načine uklapaju u snobovsku sredinu, a fatalna Serena ostaviće mladog Dena Hamfrija bez daha još prilikom prvog susreta.

Gledaoce u svaku epizodu uvodi naratorka - Tračara. Ona na svom istoimenom blogu skuplja najsočnije tračeve o pomenutom društvu i svaku priču započinje rečenicom: “Ovde tračara, tvoj jedini izvor vesti o skandaloznom životu elite s Menhetna”.
Život atraktivnih bogatašica sa Aper Ist Sajda, Serene i Bler vrti se oko momaka, izgleda, brendirane odeće, ljubavnih spletki, seksa i tračarenja…

- Glavne protagonisnikinje “Tračare” postale su svojevrsne trendseterke. Blejk Lajvli je već postala ikona stila, pa je krasila naslovne strane svih najuticajnijih modnih magazina. 

Za prave fanove Tračare nekoliko zanimljivosti o samom serijalu.  

-          Producenti nisu želeli da Ed Vestvik igra Čaka Basa, insistirajući da “on više izgleda kao serijski ubica nego kao romantični heroj”.

-          Vilijam Boldvin, koji igra odsutnog oca Serene van der Vodsen, izbegavao je da uživo vidi svoju ćerku u seriji, Blejk Lajvli, sve do pred samo snimanje,kako bi mogao da dočara što uverljivije njihovu zategnutu vezu.

-          Kristen Bel, ozloglašeni glas tokom svih 6 sezona Tračare, prosiktala je da bi volela da je dobila neku zlobnu rolu i zapravo se pojavila likom kao Tračara u poslednjoj sezoni serije.  

-          Serija je postalo toliko popularna da su turu razgledanja lokacija u Njujorku gde se  snimala serija Tračara organizovali isti ljudi koji su organizavali i poznatu turističku atrakciju “turu Seks i grad”. 

Produkcija: SAD, 2007.
Uloge: Blejk Lajvli, Lejton Mister, Pen Badžli,Čejs Kraford, Ed Vestvik, Kristen Bel

 

 

0
5 Komentari
Ostali komentari