Prva Plus :: Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/rss.html sr http://prvaplus.prva.rs/img/logo.png Prva Plus :: Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/rss.html Doktor Haus http://prvaplus.prva.rs/serija/2088/doktor-haus.html Radnim danima u 18:00 - Dva najpopularnija žanra, detektivski i bolnički, spojena su u jednoj seriji! Fantastični Hju Lori pojavljuje se u ulozi ekscentričnog doktora Hausa, koji na nesvakidašnji način postavlja dijagnoze i rešava bolničke slučajeve. ]]> Gregori Haus je kontroverzan i neobičan lekar koji ne veruje nikome, pa čak ni svojim najbližim saradnicima. Često se ponaša grubo i cinično, ne samo prema pacijentima, već i prema svojim kolegama iz bolnice. Međutim, on je sjajan lekar, sa retkom sposobnošću za rešavanje zagonetki, a njegov profesionalizam, surova iskrenost i na kraju veliki broj spašenih života, zaradili su mu veliko poštovanje, jer iako su njegove metode neretko sumnjive, on i njegova ekipa najboljih mladih lekara bez premca rešavaju slučajeve od kojih svi drugi dižu ruke. 

 

Kreator: Dejvid Šor 

Uloge: Hju Lori, Robert Šon Leonard, Omar Eps 

Originalni naziv: House M.D. 

]]>
Fri, 29 Dec 2017 11:20:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2088/doktor-haus.html
Stalna meta http://prvaplus.prva.rs/serija/1292/stalna-meta.html Radnim danima u 17:15 - Čovek čija mašina špijunira sve naše kompjutere i može da predvidi i najmanji zločin ]]>

Fantastična serija ”Stalna meta” idealno je vizuelno štivo za sve ljubitelje kvalitetne krimi priče, što je i očekivano, imajući na umu da su dva glavna imena koja iza serije stoje - Džej Džej Abrams i Džonatan Nolan.

Abrams je postao ikona televizijskog programa 21. veka, svojom serijom Izgubljeni koju ste imali prilike da pratite na našem kanalu, dok je Džonatan, mlađi brat čuvenog Kristofera Nolana, zajedno sa njim snimio filmove kao što su ”Mračni vitez”, ”Uspon mračnog viteza”, ”Memento” i ”Prestiž”. Ispostavilo se da, kada Abrams i Nolan postanu duo, kao krajnji rezultat dobijamo sjajnu mešavinu, koja je negde na putu između vrućeg krimi žanra, dosetljivog humora i opake akcije. Ako pratite i poštujete dosadašnji rad pomenutog dvojca, ”Stalna meta” je apsolutno neizostavna u vašoj gledalačkoj biografiji.

Priča počinje sa Džonom Rizom, bivšim agentom CIA, za koga se veruje da je mrtav. Pod lažnim identitetom, on sada živi na ivici propasti na ulicama Njujorka, utapajući tugu u piću. Kada upozna genijalnog Harolda Finča, povučenog milijardera koji je se bavi softverskim inženjeringom, njegov život dobija potpuno novi smer.

Nakon 11. septembra 2001. godine i tragedije koja je pogodila Njujork, Finč je izgradio softver za vladu, čija je svrha da štiti naciju tako što predviđa buduće terorističke napade. Program hakuje u telefone, računare, mejlove, čitave živote ljudi... Sve u svrhu pronalaženja materijala koji otkriva naredni korak potencijalnog zločinca.

Međutim, ovaj softver ne fokusira se samo na velike terorističke napade, već na sve vrste kriminala. Pravdajući se manjkom vremena i radne snage, vlada izbegava da rešava sitne protivzakonite radnje koje softver prepoznaje. Ovo izuzetno ljuti Finča, zbog čega daje ostavku. Ipak, pre toga, on hakuje sam softver, tako da, i po napuštanju radnog mesta, on ima pristup i uvid u sve što se dešava. Tada rešava da pravdu uzme u svoje ruke…

Njegov plan se produbljuje i proširuje kada se sprijatelji sa Rizom, koga unajmljuje da vrši nadzor i interveniše po potrebi, koristeći svoje sposobnosti koje je stekao za vreme rada u CIA. Zajedničkim snagama, ovaj duo će morati da nađe način da se izbori protiv svih zločina u ogromnom gradu.

Abrams se i u ovoj seriji služi svojim uvek interesantnim flešbekovima, uz pomoć kojih još bolje upoznajemo likove; dok se Nolan vešto koristi svojim uzbudljivim blokbasterskim pristupom. Upravo ovakvi aduti doneli su seriji nominacije za prestižne EMI i BET nagrade, kao i osvojenu Piplz čojs nagradu.

Prema istraživanju televizije CBS, ”Stalna meta” je zabeležila najviši rejting pilot epizode u poslednjih 15 godina. Upravo ta prva epizoda privukla je čak 13.2 miliona gledalaca, nakon čega je gledanost samo rasla.

Uzbudljiva, nepredvidiva, inteligentna, zabavna, dramatična, emotivna... ”Stalna meta” obuhvatila je sve ono što očekujete od jedne kvalitetne i nezaboravne serije!

 

]]>
Mon, 11 Dec 2017 12:14:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/1292/stalna-meta.html
Treći kamen od sunca http://prvaplus.prva.rs/serija/2024/treci-kamen-od-sunca.html Radnim danima u 19:45 - Tim naučnika sa udaljene planete, krenuo je u ekspediciju na planetu koja se smatra jednom od najmanje važnih, na Zemlju ]]> Nakon što na sebe uzme ljudski oblik, tim vanzemaljaca koji sebe nazove porodica Solomon, počinje da razvija ljudske emocije i karakterne crte. Uprkos teškoćama da se naviknu na nova tela (na primer, više ne mogu da okrenu glavu naopako da bi olizali leđa!), Solomonovi odmah kreću u svoju misiju sakupljanja podataka za račun vođe svoje planete, svemoguću „Veliku glavu“. „Glavni komandant“ Dik Solomon uspeva da se zaposli kao profesor na Pendlton koledžu, gde ga privuče njegova koleginica dr Meri Olbrajt koja nema pojma da je Dik vanzemaljac. Naučni genije ekipe, Tomi Solomon je sredovečni vanzemaljac zarobljen u telu zemljanina-tinejdžera i mora da istrpi dečije bubice ali i zabavljanje sa devojčicom po imenu Avgust. Vojni komandant Seli Solomon – spolja žensko, a iznutra đavo-bi-ga-znao-šta, iznenada i na svoje zaprepašćenje razvija žudnju za muškarcima i traži savet od Dikove sarkastične sekretarice Nine. A pritupi član vanzemaljske posade Hari Solomon razvija sklonost ka alkoholu i sličnim grešnim zadovoljstvima. Iako imaju naredbu da ubiju svako ljudsko biće koje bi moglo da se nađe u situaciji da otkrije njihov pravi identitet, Solomonovi shvataju da nisu sposobni za tako nešto: Zemljani su možda glupe zaostale budale, ali su super društvo!

 

Režija: Džejms Barouz

Uloge: Džon Litgou, Džejn Kertin, Džozef Gordon-Levit, Kristen Džonson, Frenč Stjuart, Simba Kali, Šej Astar

Originalni naslov: Third Rock From the Sun

 

Pogledajte kako glavni junaci serije izgledaju nekad i sad klikom  OVDE

]]>
Tue, 5 Dec 2017 13:17:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2024/treci-kamen-od-sunca.html
Vesele sedamdesete http://prvaplus.prva.rs/serija/2010/vesele-sedamdesete.html Radnim danima u 18:45 - Doba "Led cepelina" i neukrotivih lepršavih uvojaka ]]> Serija prati život Erika Formena i njegovih pet prijatelja: Donu Pincioti, njegovu devojku i komšinicu, Stivena Hajda, buntovnog rokera, Majkla Kelsoa, priglupog narcisoidnog ženskaroša, Džeki Berkhart, srednjoškolsku navijačicu preokupiranu bogatstvom i statusom, i Feza, budalastog momka stranog porekla čija su domovina i pravo ime nepoznati svima osim njemu i čiji hormoni su van kontrole.

Ostali glavni likovi su Red Forman, Erikov otac-tiranin i ratni veteran koji je opsednut time da od njega napravi "čoveka, što on nije...", njegova preterano zaštitinički nastrojena majka Kiti, koja se nalazi u stalnoj žurbi pokušavajući da bude dobra majka i domaćica, dok radi kao medicinska sestra u lokalnoj bolnici, Lori Forman, promiskuitetna starija sestra koja ne može da učini ništa loše u očima svog oca.

Serija takođe prati i vezu Boba i Midž Pincioti, Doninih roditelja, koji su pod uticajem pokreta iz sedamdesetih, što ponekad dovodi do svađa u njihovoj porodici.

Autor: Mark Brazil, Boni Tarner, Teri Tarner

Uloge: Tofer Grejs, Lora Pripon, Deni Masterson, Ešton Kučer, Mila Kunis, Vilmer Valderama, Kertvud Smit, Debra Džo Rap

Originalni naslov: That '70s Show

]]>
Tue, 5 Dec 2017 13:25:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2010/vesele-sedamdesete.html