Prva Plus :: Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/rss.html sr http://prvaplus.prva.rs/img/logo.png Prva Plus :: Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/rss.html Dalas http://prvaplus.prva.rs/serija/2171/dalas.html Vikendom u 14:15 - Juingovi se vraćaju u sasvim novoj seriji zasnovanoj na jednoj od najpopularnijih dramskih serija svih vremena! ]]>

Teksaškoj naftnoj dinastiji prepunoj tajni, spletki i prevara, poznatoj kao porodica Juing – u kojoj gledamo zvezde izvorne serije "Dalas"– na ranču Sautfork u Dalasu, u Teksasu, pridružuje se sledeća generacija porodice Juing, koja ambiciju i prevaru odvodi na novi nivo.


Džon Ros, sin Dž. R. Juinga i Su Elen Juing, odlučio je da potkopa nasledstvo svoje bake i traži naftu na Juingovoj zemlji. Istovremeno, Kristofer, usvojeni Bobijev sin, želi da porodični posao udalji od nafte i preusmeri ga prema alternativnim izvorima energije. U tome ga motiviše verenica Rebeka Sater, koja pokušava da nađe svoje mesto u ogromnom porodičnom stablu Juingovih — što je u suštoj suprotnosti sa načinom na koji je odrasla, jer ima samo brata Tomija koji joj je oslonac. Stvari dodatno komplikuju prisustvo i ambicije Elene Ramos, devojke Džona Rosa i Kristoferove bivše verenice, s kojom su braća odrasla na Sautforku. Između Džona Rosa i Kristofera nastaje sve burniji sukob i idealno je vreme da se Dž. R. vrati svojim zlim navikama i ponovo obnovi svoje dugogodišnje rivalstvo sa svojim mlađim bratom Bobijem. Kao trenutna glava porodice, Bobi neće prezati ni pred čim kako bi sprečio mlade Juinge da ponove borbu koja je gotovo uništila celu porodicu. Bobija podržava njegova supruga An, čije su lepota i gracioznost jednake njenoj žestokoj odlučnosti da u porodici održi mir. Međutim, kad mu bolest ugrozi život, Bobi je prisiljen da donese tešku odluku koja bi zauvek mogla da promeni živote svih ljudi koje voli. Su Elen, majka Džona Rosa, uvek je spremna da izazove nevolje. Nada se da će njen sin zauzeti mesto koje mu pripada, ono glave porodice. Jasno je da je rivalstvo između Džona Rosa i Kristofera jednako žestoko kao ono između njihovih očeva, naročito kad je u njega umešana i njihova ljubav života, Elena. Taj isprepleteni odnos njih troje izvor je neprestanih napetosti koje bi na kraju mogle da rasture porodicu Juing. 

Uloge: Džoš Henderson, Jesi Metkalf, Džordana Bruster 

]]>
Wed, 28 Mar 2018 12:26:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2171/dalas.html
Dve devojke bez love http://prvaplus.prva.rs/serija/1460/dve-devojke-bez-love-.html Radnim danima u 13:00 - Živele su potpuno drugačijim životima, a postale su najbolje prijateljice. ]]> Sarkastična pametnica Maks živi u Njujorku i radi dva posla kako bi preživela: kao kelnerica u skromnom retro-restoranu i bejbisiterka za bogatu i luckasto-plitkoumnu Pič (čije se bebe zovu Bred i Anđelina).  Jednog dana u njen restoran dolazi visoka, doterana plavuša koja, iako nosi preskupu odeću, želi tu da se zaposli kao kelnerica za minimalac. Maks to želi da spreči ali njen šef ipak odlučuje da pruži šansu Kerolajn. Mireći se sa sudbinom, Maks pokušava da smotanu plavušu obuči kelnerskom poslu, unapred procenjujući da će joj samo smetati. Međutim, iako je očigledno da je to za Kerolajn prvi posao u životu, Maks će otkriti da je ona srčana i vredna devojka koja ima velikih problema: njen otac je proneverio ogromne sume novca i završio u zatvoru, a njoj je od života na visokoj nozi ostala samo odeća koju nosi na sebi, sve ostalo je oduzeto. Da situacija bude gora, posle javnog skandala koji je odjeknuo po gradu, svi ,,prijatelji’’ su joj okrenuli leđa.

Uprkos svemu, ona je vesela, optimistična i dirljivo uporna u svom trudu da savlada sve nedaće i komplikacije posla kelnerice, u koje spada i svakodnevno, perverzno nabacivanje kolege kuvara, Olega. Pored Olega, koji je po profesiji kuvar a po životnom ubeđenju i opredeljenju neumorni napaljenko, tu je i simpatični, hiperaktivni Han, gazda restorana, i sedamdesetpetogodišnji, šarmantni crni di-džej, Erl.

Srce serije je, međutim, prijateljstvo između Maks i Kerolajn. Pošto je zatekla Kerolajn kako spava u metrou, Maks joj je ponudila da budu cimerke. 

 

Uloge: Ket Denings, Bet Bers, Džonatan Kajt, Metju Moj, Geret Moris, Dženifer Kulidž

 

]]>
Wed, 28 Feb 2018 14:21:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/1460/dve-devojke-bez-love-.html
Red i zakon http://prvaplus.prva.rs/serija/2111/red-i-zakon.html Radnim danima u 17:15 - Kultna američka kriminalistička serija od 1. sezone! ]]> U Njujorku, kada se počini zločin, žrtve zastupaju dve odvojene ali uvek udružene grupe ljudi. Tu je policija, koju ovde predstavljaju detektivi 27. Policijske stanice. Njihov posao je da istraže zločin, sakupe dokaze, intervjuišu svedoke i zatim uhapse osumnjičene. Stvar dalje preuzimaju advokati iz kancelarije Javnog tužioca Menhetna, koji pregovaraju o nagodbama ili priznanjima krivice, pripremaju svedoke i dokaze za suđenje. Detektivi i tužioci su iznureni, cinični, nesavršeni i ranjivi. Pa opet, posvećeni su svojim poslovima - cilj im je da krivci odgovaraju za svoje zločine i donesu pravdu žrtvama i porodicama. Ovo su njihove priče... 

 

Kreator: Dik Vulf 

Uloge: Kris Not, Džordž Zandza, Den Florek 

]]>
Thu, 25 Jan 2018 13:35:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2111/red-i-zakon.html
Doktor Haus http://prvaplus.prva.rs/serija/2088/doktor-haus.html Radnim danima u 18:00 - Dva najpopularnija žanra, detektivski i bolnički, spojena su u jednoj seriji! Fantastični Hju Lori pojavljuje se u ulozi ekscentričnog doktora Hausa, koji na nesvakidašnji način postavlja dijagnoze i rešava bolničke slučajeve. ]]> Gregori Haus je kontroverzan i neobičan lekar koji ne veruje nikome, pa čak ni svojim najbližim saradnicima. Često se ponaša grubo i cinično, ne samo prema pacijentima, već i prema svojim kolegama iz bolnice. Međutim, on je sjajan lekar, sa retkom sposobnošću za rešavanje zagonetki, a njegov profesionalizam, surova iskrenost i na kraju veliki broj spašenih života, zaradili su mu veliko poštovanje, jer iako su njegove metode neretko sumnjive, on i njegova ekipa najboljih mladih lekara bez premca rešavaju slučajeve od kojih svi drugi dižu ruke. 

 

Kreator: Dejvid Šor 

Uloge: Hju Lori, Robert Šon Leonard, Omar Eps 

Originalni naziv: House M.D. 

]]>
Fri, 29 Dec 2017 11:20:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2088/doktor-haus.html
Treći kamen od sunca http://prvaplus.prva.rs/serija/2024/treci-kamen-od-sunca.html Radnim danima u 19:45 - Tim naučnika sa udaljene planete, krenuo je u ekspediciju na planetu koja se smatra jednom od najmanje važnih, na Zemlju ]]> Nakon što na sebe uzme ljudski oblik, tim vanzemaljaca koji sebe nazove porodica Solomon, počinje da razvija ljudske emocije i karakterne crte. Uprkos teškoćama da se naviknu na nova tela (na primer, više ne mogu da okrenu glavu naopako da bi olizali leđa!), Solomonovi odmah kreću u svoju misiju sakupljanja podataka za račun vođe svoje planete, svemoguću „Veliku glavu“. „Glavni komandant“ Dik Solomon uspeva da se zaposli kao profesor na Pendlton koledžu, gde ga privuče njegova koleginica dr Meri Olbrajt koja nema pojma da je Dik vanzemaljac. Naučni genije ekipe, Tomi Solomon je sredovečni vanzemaljac zarobljen u telu zemljanina-tinejdžera i mora da istrpi dečije bubice ali i zabavljanje sa devojčicom po imenu Avgust. Vojni komandant Seli Solomon – spolja žensko, a iznutra đavo-bi-ga-znao-šta, iznenada i na svoje zaprepašćenje razvija žudnju za muškarcima i traži savet od Dikove sarkastične sekretarice Nine. A pritupi član vanzemaljske posade Hari Solomon razvija sklonost ka alkoholu i sličnim grešnim zadovoljstvima. Iako imaju naredbu da ubiju svako ljudsko biće koje bi moglo da se nađe u situaciji da otkrije njihov pravi identitet, Solomonovi shvataju da nisu sposobni za tako nešto: Zemljani su možda glupe zaostale budale, ali su super društvo!

 

Režija: Džejms Barouz

Uloge: Džon Litgou, Džejn Kertin, Džozef Gordon-Levit, Kristen Džonson, Frenč Stjuart, Simba Kali, Šej Astar

Originalni naslov: Third Rock From the Sun

 

Pogledajte kako glavni junaci serije izgledaju nekad i sad klikom  OVDE

]]>
Tue, 5 Dec 2017 13:17:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2024/treci-kamen-od-sunca.html
Vesele sedamdesete http://prvaplus.prva.rs/serija/2010/vesele-sedamdesete.html Radnim danima u 18:45 - Doba "Led cepelina" i neukrotivih lepršavih uvojaka ]]> Serija prati život Erika Formena i njegovih pet prijatelja: Donu Pincioti, njegovu devojku i komšinicu, Stivena Hajda, buntovnog rokera, Majkla Kelsoa, priglupog narcisoidnog ženskaroša, Džeki Berkhart, srednjoškolsku navijačicu preokupiranu bogatstvom i statusom, i Feza, budalastog momka stranog porekla čija su domovina i pravo ime nepoznati svima osim njemu i čiji hormoni su van kontrole.

Ostali glavni likovi su Red Forman, Erikov otac-tiranin i ratni veteran koji je opsednut time da od njega napravi "čoveka, što on nije...", njegova preterano zaštitinički nastrojena majka Kiti, koja se nalazi u stalnoj žurbi pokušavajući da bude dobra majka i domaćica, dok radi kao medicinska sestra u lokalnoj bolnici, Lori Forman, promiskuitetna starija sestra koja ne može da učini ništa loše u očima svog oca.

Serija takođe prati i vezu Boba i Midž Pincioti, Doninih roditelja, koji su pod uticajem pokreta iz sedamdesetih, što ponekad dovodi do svađa u njihovoj porodici.

Autor: Mark Brazil, Boni Tarner, Teri Tarner

Uloge: Tofer Grejs, Lora Pripon, Deni Masterson, Ešton Kučer, Mila Kunis, Vilmer Valderama, Kertvud Smit, Debra Džo Rap

Originalni naslov: That '70s Show

]]>
Tue, 5 Dec 2017 13:25:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2010/vesele-sedamdesete.html