Prva Plus :: Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/rss.html sr http://prvaplus.prva.rs/img/logo.png Prva Plus :: Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/rss.html Park Avenija 666 http://prvaplus.prva.rs/serija/2270/park-avenija-666.html Radnim danima u 0:20 - Ova napeta serija sigurno će osvojiti sve ljubitelje misterije, inteligentnih spletki i fantastike, a temelji se na serijalu knjiga književnice Gabrijele Pirs. ]]> Nakon što se mladi par idealista, Džejn Van Vin i Henri Martin, dosele sa Srednjeg zapada u Njujuork, i to u komšiluk koji važi za glamurozno središte kulture i moći, ukazuje im se velika prilika – tajanstveni vlasnik poznate stambene zgrade “Drejk”, Gavin Doran, im nudi posao upravnika te zgrade. Džejn, devojka iz male sredine s velikim ambicijama, oduvek je htela da postane arhitekta, a Henri, koji je zaposlen u štabu gradonačelnika, razuman je, inteligentan i uporan mladi muškarac. Međutim, ubrzo oboje postaju omamljeni opojnim svetom njujorške elite. Uz gomilu tajni iz prošlosti koje je naučio dobro da skriva od drugih, Gavin stoji na čelu ovog sveta luksuza i moći, a ujedno i upravlja mračnim silama u “Drejku”. Njegova divna supruga Olivija koristi svoju eleganciju, bogatstvo i društveni status kao oklop kojim se štiti od znatiželjnih pogleda. Džejn i Henri ubrzo postaju lutke kojima Gavin i Olivija lukavo upravljaju, pa tako padaju pod uticaj sila koje vladaju u zgradi “Drejk”, a koje ugrožavaju živote svih stanovnika. Neki od tih stanovnika su Brajan Leonard, mladi dramaturg koji žudi za uspehom koji je doživeo na početku svoje karijere, njegova supruga i modni fotograf u usponu Luiz. Toni Demeo je vratar u zgradi pa zna sve što se događa tamo. “Drejk” nad svojim stanarima ima neobjašnjivu moć i mami ih nudeći im ostvarenje njihovih najvećih ambicija i snova, ali hoće li se svi stanari izvući živi? Hoće li iko razotkriti istinu o prošlosti i sadašnjosti enigmatičnog bračnog para Doran? Ko će pobediti u večnoj bitki između dobra i zla?

Autor: Dejvid Vilkoks
Uloge: Rejčel Tejlor, Dejv Anejbl, Robert Bakli
Originalni naziv: 666 Park Avenue (2012-2013)

]]>
Thu, 12 Jul 2018 11:42:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2270/park-avenija-666.html
Kuhinja http://prvaplus.prva.rs/serija/1911/kuhinja.html Radnim danima u 18:45 - Iz ruske kuhinje stiže savršena humoristička poslastica. ]]> Smejaćete se zgodama i nezgodama ruskih majstora kuhinje.
Radnja ovog visokobudžetnog sitkoma odigrava se u Moskvi, tačnije u ruskim restoranima. Već u prvoj sezoni emitovanja serija je osvojila rusku publiku, a kanal STS na kom je emitovana bio je najgledaniji u udarnom terminu.
U prvom planu serijala je mladi, ambiciozni Maksim, Maks Lavrov koji sanja da postane veliko kulinarsko ime. On počinje da radi u najskupljem moskovskom restoranu “Klod Mone” koji drži Dmitri Nagiev, koji je inače poznati ruski glumac. Dok budu pripremali hranu za goste, ispunjavali svoje i tuđe želje, postajali prijatelji ili neprijatelji, ulazili u ljubavne veze… Maks i osoblje restorane zapadaće u neverovatne, nepredviđene komične situacije. 

Drugi važni likovi u sitkomu su: Konstantin, Maksov najbolji prijatelj, Viktorija, Maksova ljubav iz interesa, a kasnije i žena; Viktor Barinov, šef restorana…


Uloge: Mark Boagatirev, Dmitri Nazarov, Jelena Podkaminskaja, Dmitri Nagiev
Produkcija: Rusija, 2012.
Originalni naslov: Кухня Likovi:
Maks Lavrov ( Mark Bogatirev) - glavni junak šoua. Veruje da je izvrstan kuvar i nada se da će izgraditi veliko ime u kulinarskom svetu. U Moskvu dolazi iz unutrašnjosti i počinje da radi u popularnom restoranu. Tu i započinje vezu sa Vikom, jednom od direktorki restorana.

Viktor Barinov (Dmitri Nazarov) - šef restorana “Klod Mone”. Iako je majstor kuvarskog zanata, Viktor ima ružnu osobinu – grub je i neprijatan prema svima, pa i prema Maksu. Iza sebe ima tri braka, a na vidiku mu je nova veza sa Elenom Sokolovom, šeficom konkurentskog restorana.

Viktorija, Vika Lavrova (Elena Podkaminskaja) – umetnička direktorka restorana. Vika će u prvoj sezoni serijala započeti vezu sa Maksom, a kasnije će je krunisati brakom. Imala je flert i sa Dmitrijem Nagievim.

Dmitri Nagiev – glumi sam sebe. On je popularan ruski glumac i vlasnik je restorana “Klod Mone”. Oženjen je Kristinom koja će ga ostaviti bez prebijene pare kada se budu razvodili.

Konstantin, Kostja Anisimov (Viktor Horinak) – barmen u restoranu i Maksov najbolji prijatelj. Oženjen je Nastjom.

]]>
Thu, 14 Jun 2018 12:51:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/1911/kuhinja.html
Vampirski dnevnici http://prvaplus.prva.rs/serija/2240/vampirski-dnevnici.html Radnim danima u 11:30 - Nepredvidivim zapletima, popularnom temom i odličnom mladom glumačkom ekipom, ova serija je pridobila veliki broj fanova širom Srbije. ]]> Serija Vampirski dnevnici veoma je popularna širom sveta, a od samog početka radnja se zasniva i vrti oko Elene, koju tumači simpatična glumica Nina Dobrev i dva brata Salvatore, Stefana i Dejmona, koje glume Pol Vesli i Ijan Somerhalder.

Peta sezona „Vampirskih dnevnika“ počinje sa nadom da konačno dolazi bolje vreme za Elenu. Nakon leta punog strasti koje je provela sa Dejmonom, Elena kreće na koledž zajedno sa Kerolajn, nesvesna strašne sudbine koja je zadesila Boni. I dok se Stefan bori sa svojim dvojnikom, a Ketrin sa činjenicom da je ponovo smrtna, u grad prepun vampira stiže još jedan gost. Enzo, stari prijatelj Dejmona, dolazi kako bi mu otkrio da je još živ i žedan osvete. Sve to stavlja na test vezu između Elene i Dejmona.

Da li će njih dvoje uspeti da prebrode prepreke na putu ka srećnom životu, koliku opasnost predstavlja Enzo, da li će se Stefan izboriti sa svojim dvojnikom i da li će se Boni vratiti među žive, saznaćemo u petoj sezoni hit serije „Vampirski dnevnici“. 

 

 

Kreator: Džuli Plec, Kevin Vilijamson 

Uloge: Nina Dobrev, Pol Vesli, Ijan Somerhalder  

Originalni naziv: The Vampire Diaries (2009-2017)

]]>
Thu, 26 Apr 2018 12:43:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2240/vampirski-dnevnici.html
Ubistva u Midsomeru http://prvaplus.prva.rs/serija/2242/ubistva-u-midsomeru.html Radnim danima u 16:00 - Ništa nije kako izgleda iza živopisnih fasada u mirnom i idiličnom Midsomeru. Iza pospanog seoskog života kriju se mračne tajne, skandali i sile zla. Ubistva, otmice i ucene su svakodnevna pojava među ekscentričnim stanovnicima Midsomera. ]]> Ubistva u Midsomeru je serija zasnovana na krimi romanima nagrađivane autorke Karoline Grejem koju je “Sandej tajms” opisao kao najboljeg pisca ovog žanra posle Agate Kristi. Glavni lik je inspektor Tom Barnabi koga igra Džon Netls. U svakoj epizodi surovi zločini narušavaju mir života u Midsomeru, a iskusni detektiv Barnabi je tu da staloženo i studiozno izuči slučaj i pronađe krivca. Njegov pomoćnik Ben Džouns (Džejson Hjuz) doduše ima poptuno drugačiji pristup...

Ono što svakako privlači pažnju kod ove serije je neverovatno veliki broj ubistava za tako malo mesto. Međutim, čini se da je autor namerno preterao i sve to zajedno uz mračnu i zloslutnu scenografiju doprinosi celokupnom utisku koji ova serija ostavlja na publiku. 

 

Kreator: Karolin Grejem

Uloge: Džon Netls, Džejn Vajmark, Beri Džekson 

Originalni naziv: Midsomer Murders (1997-)

]]>
Thu, 26 Apr 2018 12:53:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2242/ubistva-u-midsomeru.html
Ali Mekbil http://prvaplus.prva.rs/serija/2244/ali-mekbil.html Radnim danima u 18:00 - "Ali Mekbil" jedna je od klasičnih komedija o karijerama advokata. Sakupljeni na jednom mestu u neobičnoj i dinamičnoj advokaturi, prijatelji i kolege susreću se sa svakakvim slučajevima, kako u sudu tako i u ličnom životu i međusobnim odnosima. ]]> Ekipu u kompaniji "Fiš i Kejdž" (koja kasnije postaje "Fiš, Kejdž i Mekbil") čine neobični dobričina (ali isto tako i veoma pametni) Džon Kejdž, donekle perverzni mangup sa mnogobrojim fetišima Ričard Fiš, uporna i uvek u potrazi za pažnjom Elejn, principijelna i neverovatno lepa plavuša Nel Porter, i nezavisna tigrica Ling. A sama Ali, koju je izgleda nemoguće opisati jednostavnim rečima, nastavlja li nastavlja da traži pravu ljubav, dok se u isto vreme bavi nečim mnogo komplikovanijim. Ne, ne radi se o advokatskoj karijeri, već o tome da Ali u stvari stalno traži smisao života, ako ne uopšte, onda barem u svom malom i istovremeno neshvatljivo velikom i raznolikom životu.

 

Kreator: Dejvid E. Keli 

Uloge: Kalista Flokhart, Greg Džerman, Džejn Krakauski 

Originalni naziv: Ally McBeal (1997-2002) 

]]>
Thu, 26 Apr 2018 12:58:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2244/ali-mekbil.html
Dalas http://prvaplus.prva.rs/serija/2171/dalas.html Vikendom u 14:15 - Juingovi se vraćaju u sasvim novoj seriji zasnovanoj na jednoj od najpopularnijih dramskih serija svih vremena! ]]>

Teksaškoj naftnoj dinastiji prepunoj tajni, spletki i prevara, poznatoj kao porodica Juing – u kojoj gledamo zvezde izvorne serije "Dalas"– na ranču Sautfork u Dalasu, u Teksasu, pridružuje se sledeća generacija porodice Juing, koja ambiciju i prevaru odvodi na novi nivo.


Džon Ros, sin Dž. R. Juinga i Su Elen Juing, odlučio je da potkopa nasledstvo svoje bake i traži naftu na Juingovoj zemlji. Istovremeno, Kristofer, usvojeni Bobijev sin, želi da porodični posao udalji od nafte i preusmeri ga prema alternativnim izvorima energije. U tome ga motiviše verenica Rebeka Sater, koja pokušava da nađe svoje mesto u ogromnom porodičnom stablu Juingovih — što je u suštoj suprotnosti sa načinom na koji je odrasla, jer ima samo brata Tomija koji joj je oslonac. Stvari dodatno komplikuju prisustvo i ambicije Elene Ramos, devojke Džona Rosa i Kristoferove bivše verenice, s kojom su braća odrasla na Sautforku. Između Džona Rosa i Kristofera nastaje sve burniji sukob i idealno je vreme da se Dž. R. vrati svojim zlim navikama i ponovo obnovi svoje dugogodišnje rivalstvo sa svojim mlađim bratom Bobijem. Kao trenutna glava porodice, Bobi neće prezati ni pred čim kako bi sprečio mlade Juinge da ponove borbu koja je gotovo uništila celu porodicu. Bobija podržava njegova supruga An, čije su lepota i gracioznost jednake njenoj žestokoj odlučnosti da u porodici održi mir. Međutim, kad mu bolest ugrozi život, Bobi je prisiljen da donese tešku odluku koja bi zauvek mogla da promeni živote svih ljudi koje voli. Su Elen, majka Džona Rosa, uvek je spremna da izazove nevolje. Nada se da će njen sin zauzeti mesto koje mu pripada, ono glave porodice. Jasno je da je rivalstvo između Džona Rosa i Kristofera jednako žestoko kao ono između njihovih očeva, naročito kad je u njega umešana i njihova ljubav života, Elena. Taj isprepleteni odnos njih troje izvor je neprestanih napetosti koje bi na kraju mogle da rasture porodicu Juing. 

Uloge: Džoš Henderson, Jesi Metkalf, Džordana Bruster 

]]>
Wed, 28 Mar 2018 12:26:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2171/dalas.html
Dve devojke bez love http://prvaplus.prva.rs/serija/1460/dve-devojke-bez-love-.html Radnim danima u 13:00 - Živele su potpuno drugačijim životima, a postale su najbolje prijateljice. ]]> Sarkastična pametnica Maks živi u Njujorku i radi dva posla kako bi preživela: kao kelnerica u skromnom retro-restoranu i bejbisiterka za bogatu i luckasto-plitkoumnu Pič (čije se bebe zovu Bred i Anđelina).  Jednog dana u njen restoran dolazi visoka, doterana plavuša koja, iako nosi preskupu odeću, želi tu da se zaposli kao kelnerica za minimalac. Maks to želi da spreči ali njen šef ipak odlučuje da pruži šansu Kerolajn. Mireći se sa sudbinom, Maks pokušava da smotanu plavušu obuči kelnerskom poslu, unapred procenjujući da će joj samo smetati. Međutim, iako je očigledno da je to za Kerolajn prvi posao u životu, Maks će otkriti da je ona srčana i vredna devojka koja ima velikih problema: njen otac je proneverio ogromne sume novca i završio u zatvoru, a njoj je od života na visokoj nozi ostala samo odeća koju nosi na sebi, sve ostalo je oduzeto. Da situacija bude gora, posle javnog skandala koji je odjeknuo po gradu, svi ,,prijatelji’’ su joj okrenuli leđa.

Uprkos svemu, ona je vesela, optimistična i dirljivo uporna u svom trudu da savlada sve nedaće i komplikacije posla kelnerice, u koje spada i svakodnevno, perverzno nabacivanje kolege kuvara, Olega. Pored Olega, koji je po profesiji kuvar a po životnom ubeđenju i opredeljenju neumorni napaljenko, tu je i simpatični, hiperaktivni Han, gazda restorana, i sedamdesetpetogodišnji, šarmantni crni di-džej, Erl.

Srce serije je, međutim, prijateljstvo između Maks i Kerolajn. Pošto je zatekla Kerolajn kako spava u metrou, Maks joj je ponudila da budu cimerke. 

 

Uloge: Ket Denings, Bet Bers, Džonatan Kajt, Metju Moj, Geret Moris, Dženifer Kulidž

 

]]>
Wed, 28 Feb 2018 14:21:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/1460/dve-devojke-bez-love-.html
Treći kamen od sunca http://prvaplus.prva.rs/serija/2024/treci-kamen-od-sunca.html Radnim danima u 19:45 - Tim naučnika sa udaljene planete, krenuo je u ekspediciju na planetu koja se smatra jednom od najmanje važnih, na Zemlju ]]> Nakon što na sebe uzme ljudski oblik, tim vanzemaljaca koji sebe nazove porodica Solomon, počinje da razvija ljudske emocije i karakterne crte. Uprkos teškoćama da se naviknu na nova tela (na primer, više ne mogu da okrenu glavu naopako da bi olizali leđa!), Solomonovi odmah kreću u svoju misiju sakupljanja podataka za račun vođe svoje planete, svemoguću „Veliku glavu“. „Glavni komandant“ Dik Solomon uspeva da se zaposli kao profesor na Pendlton koledžu, gde ga privuče njegova koleginica dr Meri Olbrajt koja nema pojma da je Dik vanzemaljac. Naučni genije ekipe, Tomi Solomon je sredovečni vanzemaljac zarobljen u telu zemljanina-tinejdžera i mora da istrpi dečije bubice ali i zabavljanje sa devojčicom po imenu Avgust. Vojni komandant Seli Solomon – spolja žensko, a iznutra đavo-bi-ga-znao-šta, iznenada i na svoje zaprepašćenje razvija žudnju za muškarcima i traži savet od Dikove sarkastične sekretarice Nine. A pritupi član vanzemaljske posade Hari Solomon razvija sklonost ka alkoholu i sličnim grešnim zadovoljstvima. Iako imaju naredbu da ubiju svako ljudsko biće koje bi moglo da se nađe u situaciji da otkrije njihov pravi identitet, Solomonovi shvataju da nisu sposobni za tako nešto: Zemljani su možda glupe zaostale budale, ali su super društvo!

 

Režija: Džejms Barouz

Uloge: Džon Litgou, Džejn Kertin, Džozef Gordon-Levit, Kristen Džonson, Frenč Stjuart, Simba Kali, Šej Astar

Originalni naslov: Third Rock From the Sun

 

Pogledajte kako glavni junaci serije izgledaju nekad i sad klikom  OVDE

]]>
Tue, 5 Dec 2017 13:17:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2024/treci-kamen-od-sunca.html