Prva Plus :: Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/rss.html sr http://prvaplus.prva.rs/img/logo.png Prva Plus :: Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/rss.html Laži me http://prvaplus.prva.rs/serija/2295/lazi-me.html Radnim danima u 17:30 - Dr Karl Lajtman može da otkrije istinu analizirajući lice neke osobe, njeno telo, glas i govor. Kad neko slegne ramenima, obrne šaku ili podigne donju usnu, Lajtman zna da laže. Analizom izraza lica može da pročita osećanja, od pritajenih odbojnosti do seksaulne privlačnosti i ljubomore. ]]> Ali kao što Lajtman dobro zna, njegova sposobnost je u privatnom životu kako blagoslov, tako i prokletstvo, jer su članovi porodice i prijatelji spremni da lažu jedni druge isto koliko i kriminalci i neznanci. Lajtman je vodeći stručnjak za otkrivanje prevara, naučnik koji proučava izraze lica i nevoljni jezik tela s ciljem da otkrije laž, ali i da sazna njen uzrok.
Lajtman je vođa stručnjaka u "Lajtman grupi" koja pomaže vladinim službama, agencijama i lokalnoj policiji oko najtežih slučajeva. Dr Džilijan Foster talentovana je psihološkinja i Lajtmanova profesionalna partnerka, koja u njihovu grupu unosi ravnotežu tako što sagledava širu sliku dok se Lajtman fokusira na detalje. Potrebni su mu njeni saveti i poznavanje ljudskog ponašanja, bio on toga svestan ili ne. Ilaj Loker Lajtmanov je glavni istraživač, kome je ljudska sklonost ka lažima toliko odbojna, da je odlučio da usvoji kodeks ponašanja koji naziva "radikalnom iskrenošću". Sve vreme govori ono što misli i ispašta zbog toga. Rija Tores najnovija je pripadnica agencije, jedna od prirodno darovitih za otkrivanje laži. Ima sirovu i nenaučenu sposobnost da "čita" ljude, što je čini silom na koju valja obratiti pažnju.

Kreator: Semjuel Baum
Uloge: Tim Rot, Keli Vilijams, Brendan Hajns
Originalni naziv: Lie To Me (2009-2011)

]]>
Fri, 5 Oct 2018 11:12:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2295/lazi-me.html
Revolucija http://prvaplus.prva.rs/serija/1895/revolucija.html Radnim danima u ponoć - Epska avanturistička serija poznatog producenta J.J.Abramsa, prikazuje borbu za opstanak u postapokaliptičnom svetu. ]]> Prva Plus donosi uzbudljivu avanturističku seriju producenta J. J. Abramsa (Izgubljeni) i izvršnog koproducenta Džona Favroa (Iron Man), o porodici koja očajnički pokušava da se ujedini u postapokaliptičnom svetu praznih gradova, lokalnih paravojnih formacija i junačkih boraca za slobodu.

Revolucija je veličanstvena romantična saga ali i drama o porodici - onoj u kojoj smo rođeni i onoj koju smo izabrali.

Na dodeli nagrada Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, serija je osvojila nagradu za najbolju televizijsku seriju, a nagrađena je i prestižnim Emijem za izvanrednu koreografiju kaskaderskih scena.

Revolucija je uzbudljiv put nade i ponovnog rođenja, viđen očima jedne uporne mlade žene po imenu Čarli Mateson i njenog brata Denija. Nakon što Denija otme jedan od vođa militanata, kapetan Tom Nevil zbog mračnih motiva, Čarli mora da se poveže sa svojim ujakom Majlsom, bivšim američkim marincem koji živi usamljenim životom. Njih dvoje, zajedno sa preživelim beguncima, pokušavaju da oslobode Denija. Međutim, ujedno će morati i da svrgnu militante s vlasti i da pokušaju ponovo da uspostave Sjedinjene Američke Države. Takođe, oni istražuju i misteriju nestanka struje i pitaju se hoće li se ikada struja vratiti.

]]>
Thu, 23 Aug 2018 16:00:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/1895/revolucija.html
Uvod u anatomiju http://prvaplus.prva.rs/serija/2065/uvod-u-anatomiju.html Vikendom u 19:00 - Jedna od najpopularnijih američkih dramskih serija svih vremena ponovo na Prvoj Plus. Osma sezona donosi uzbuđenja u privatnom i poslovnom svetu mladih lekara i njihovih nadređenih, ali i odgovara na pitanje jesu li životi ipak važniji od karijere? ]]> Nagrađivan i izuzetno popularan širom sveta, dramski serijal Uvod u anatomiju, prati život glavne junakinje Meredit Grej, medicinske pripravnice u Sijetl Grejs bolnici, i njen odnos sa suprugom ‘Zgodnim’, odnosno dr. Derekom Šepardom, i najboljom prijateljicom Kristinom Jang. Unazad sedam godina Meredit i njeni prijatelji i kolege prošli su kroz teške trenutke privatnog i poslovnog života. Taman kad su pomislili da je ono najgore iza njih, sadašnje i buduće doktore će u osmoj sezoni dočekati nova šokantna uzbuđenja koja će im zauvek promeniti živote. Ove godine stažisti nailaze na prekretnicu u karijerama. Mnogi od njih će tek sad morati da dokazuju koliko vredi njihov trud, pogotovo Ejpril koja se svim silama trudi da napreduje do mesta glavnog stažiste. No, sudbina je za Meredit pripremila dugačije planove – nju očekuju drastične posledice zbog mešanja u Derekovo istraživanje o Alchajmeru, i to usred procesa usvajanja malene devojčice Zole. Između Kristine i Ovena još uvek vlada napetost zbog drastično različitih osećanja u vezi njene neočekivane trudnoće, Aleks brzo shvata da ga grupa sve više odbacuje jer je prijavio Meredit.

Autorka i rediteljka Šonda Rajms o osmoj sezoni:
– U ovoj sezoni ćemo sigurno videti nekoliko likova u opasnosti, koji će se boriti za sopstvene živote. Znam da će mnoge šokirati smrt jednog lika u samoj završnici, ali sam sigurna da ista scena neće ostaviti gledaoce ravnodušnima jer će biti puna emocija.

]]>
Fri, 10 Aug 2018 13:27:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2065/uvod-u-anatomiju.html
Skandal http://prvaplus.prva.rs/serija/2279/skandal.html Radnim danima u 19:00 - Svi imaju tajnu… A posao Olivije Poup je da zaštiti i odbrani imidž pripadnika američke elite čuvajući njihove tajne u skrivenim odajama. ]]> Od reditelja Uvoda u anatomiju i Privatne prakse, Skandal je fokusiran na Oliviju koja je odgovorna za stvaranje imidža i smirivanje kriza kroz razne mahinacije "iza scene". Ova serija, razvijena s novog i provokativnog gledišta, prati Oliviju Poup i njeno savršeno osoblje dok pokušavaju da zaštite reputacije svojih klijenata bez obzira na sve moguće posledice. Ali, klijenti nisu jedini koji pokušavaju da sakriju svoje tajne. Kako se radnja razvija, predsednik Ficdžerald Grand, Olivijin bivši šef i ljubavnik, kao i njegov sekretar, pratiće svaki Olivijin pokret.


Autor: Šonda Rajms
Uloge: Keri Vošington, Darbi Stenčfild, Kejti Lous
Originalni naziv: Scandal (2012-2018)

]]>
Thu, 26 Jul 2018 10:58:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2279/skandal.html
Kuhinja http://prvaplus.prva.rs/serija/1911/kuhinja.html Radnim danima u 18:30 - Iz ruske kuhinje stiže savršena humoristička poslastica. ]]> Smejaćete se zgodama i nezgodama ruskih majstora kuhinje.
Radnja ovog visokobudžetnog sitkoma odigrava se u Moskvi, tačnije u ruskim restoranima. Već u prvoj sezoni emitovanja serija je osvojila rusku publiku, a kanal STS na kom je emitovana bio je najgledaniji u udarnom terminu.
U prvom planu serijala je mladi, ambiciozni Maksim, Maks Lavrov koji sanja da postane veliko kulinarsko ime. On počinje da radi u najskupljem moskovskom restoranu “Klod Mone” koji drži Dmitri Nagiev, koji je inače poznati ruski glumac. Dok budu pripremali hranu za goste, ispunjavali svoje i tuđe želje, postajali prijatelji ili neprijatelji, ulazili u ljubavne veze… Maks i osoblje restorane zapadaće u neverovatne, nepredviđene komične situacije. 

Drugi važni likovi u sitkomu su: Konstantin, Maksov najbolji prijatelj, Viktorija, Maksova ljubav iz interesa, a kasnije i žena; Viktor Barinov, šef restorana…


Uloge: Mark Boagatirev, Dmitri Nazarov, Jelena Podkaminskaja, Dmitri Nagiev
Produkcija: Rusija, 2012.
Originalni naslov: Кухня Likovi:
Maks Lavrov ( Mark Bogatirev) - glavni junak šoua. Veruje da je izvrstan kuvar i nada se da će izgraditi veliko ime u kulinarskom svetu. U Moskvu dolazi iz unutrašnjosti i počinje da radi u popularnom restoranu. Tu i započinje vezu sa Vikom, jednom od direktorki restorana.

Viktor Barinov (Dmitri Nazarov) - šef restorana “Klod Mone”. Iako je majstor kuvarskog zanata, Viktor ima ružnu osobinu – grub je i neprijatan prema svima, pa i prema Maksu. Iza sebe ima tri braka, a na vidiku mu je nova veza sa Elenom Sokolovom, šeficom konkurentskog restorana.

Viktorija, Vika Lavrova (Elena Podkaminskaja) – umetnička direktorka restorana. Vika će u prvoj sezoni serijala započeti vezu sa Maksom, a kasnije će je krunisati brakom. Imala je flert i sa Dmitrijem Nagievim.

Dmitri Nagiev – glumi sam sebe. On je popularan ruski glumac i vlasnik je restorana “Klod Mone”. Oženjen je Kristinom koja će ga ostaviti bez prebijene pare kada se budu razvodili.

Konstantin, Kostja Anisimov (Viktor Horinak) – barmen u restoranu i Maksov najbolji prijatelj. Oženjen je Nastjom.

]]>
Thu, 14 Jun 2018 12:51:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/1911/kuhinja.html
Treći kamen od sunca http://prvaplus.prva.rs/serija/2024/treci-kamen-od-sunca.html Radnim danima u 8:30 - Tim naučnika sa udaljene planete, krenuo je u ekspediciju na planetu koja se smatra jednom od najmanje važnih, na Zemlju ]]> Nakon što na sebe uzme ljudski oblik, tim vanzemaljaca koji sebe nazove porodica Solomon, počinje da razvija ljudske emocije i karakterne crte. Uprkos teškoćama da se naviknu na nova tela (na primer, više ne mogu da okrenu glavu naopako da bi olizali leđa!), Solomonovi odmah kreću u svoju misiju sakupljanja podataka za račun vođe svoje planete, svemoguću „Veliku glavu“. „Glavni komandant“ Dik Solomon uspeva da se zaposli kao profesor na Pendlton koledžu, gde ga privuče njegova koleginica dr Meri Olbrajt koja nema pojma da je Dik vanzemaljac. Naučni genije ekipe, Tomi Solomon je sredovečni vanzemaljac zarobljen u telu zemljanina-tinejdžera i mora da istrpi dečije bubice ali i zabavljanje sa devojčicom po imenu Avgust. Vojni komandant Seli Solomon – spolja žensko, a iznutra đavo-bi-ga-znao-šta, iznenada i na svoje zaprepašćenje razvija žudnju za muškarcima i traži savet od Dikove sarkastične sekretarice Nine. A pritupi član vanzemaljske posade Hari Solomon razvija sklonost ka alkoholu i sličnim grešnim zadovoljstvima. Iako imaju naredbu da ubiju svako ljudsko biće koje bi moglo da se nađe u situaciji da otkrije njihov pravi identitet, Solomonovi shvataju da nisu sposobni za tako nešto: Zemljani su možda glupe zaostale budale, ali su super društvo!

 

Režija: Džejms Barouz

Uloge: Džon Litgou, Džejn Kertin, Džozef Gordon-Levit, Kristen Džonson, Frenč Stjuart, Simba Kali, Šej Astar

Originalni naslov: Third Rock From the Sun

 

Pogledajte kako glavni junaci serije izgledaju nekad i sad klikom  OVDE

]]>
Tue, 5 Dec 2017 13:17:00 +0100 Serija http://prvaplus.prva.rs/serija/2024/treci-kamen-od-sunca.html