Film

Ponedeljak, 4. februar u 20:00

Semovo leto

Ponedeljak, 4. februar u 20:00 - Istinita priča o prvom njujorškom serijskom ubici zahvaljujući medijima obeležila je leto 1977

foto: prva.rs

Te godine Njujork je bio mesto sukoba dveju kultura, trendova, muzičkih pravaca. Studio 54 i disko scena uopšte postala je ugrožena novim talasom, tačnije pank rokom koji je zapljusnuo Menhetn.

Jedno od najvrelijih leta u istoriji velike jabuke obeležio je prvi serijski ubica koga su mediji prozvali Semov sin. Upravo su mediji bili najzaslužniji za masovnu histeriju i paranoju posvetivši slučaju veliku pažnju, a sve naravno zbog povećanja gledanosti/tiraža.

Sem je bio serijski ubica čije je područje delovanja bio italijansko-američki deo ozloglašenog Bronksa, a žrtve mlade devojke. Sa vrućinom u gradu rastao je i broj žrtava. Jedino što je policija uspela da sazna je kalibar njegovog pištolja - 44.

Uz momke u plavom, koji su bezuspešno tragali za famoznim ubicom, u lov se uključio i mafijaški bos ponudivši nagradu za Semovu glavu. Jedan od najvažnijih likova ove priče je Džoi Ti, propalica, dečko iz kvarta, opsednut mišlju kako je jedan od njegovih komšija zapravo Sem. Zajedno sa lokalnim probisvetima on počinje sopstvenu potragu ispitujući svakog stanovnika četvrti.

Glavni osumnjičeni postaje Riči, Džoijev najbolji prijatelj koji se posle dužeg vremena vratio u kvart. Ne treba zanemariti činjenicu da je Riči postao roker, predvodnik novog talasa koji se Džoiju i njegovim sledbenicima uopšte nije dopadao.

Režija: Spajk Li

Uloge: Džon Leguizamo, Ejdrijen Brodi, Mira Sorvino, Dženifer Espozito, Majkl Rispoli

Originalni naslov: Summer of Sam