Vesti

Mali: "Srbija je danas duplo jača. Za četiri godine prosečna plata će biti 1.400 evra"

Srpska napredna stranka večeras je predstavila svoj program, a ministar finansija Siniša Mali istakao je da je Srbija danas duplo jača nego pre 10 godina.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

"Naš ekonomski program sastoji se od dva stuba : prvi stub čine programi koji čine život građana boljim, povećanje penzija, plata..", rekao je Mali i dodao:

"Drugi stub čine kapitalni infrastrukturni projekti, poput izgradnje auto-puteva".

Mali je takođe podsetio da je BDP Srbije danas 69 milijarde evra i da je BDP vrednost svega što se proizvede u jednoj zemlji.

"Rast BDP-a znači i rast plata. Srbija je duplo jača. Ponosni smo na svoje rezultate. Danas je prosečna zarada 840 evra, a za četiri godine će biti 1.400 evra", rekao je Mali.

"Danas je prosečna plata 840 evra, ali mi nismo time zadovoljni", rekao je Mali i dodao da je cilj SNS-a da do kraja njihovog mandata, ukoliko dobiju poverenje građana, bude čak 1.400 evra.

Takođe, Mali je skrenuo pažnju da je 2012. godine minimalna zarada u Srbiji bila 15.700 dinara, a da je planirano povećanjem plata, koje je planirano u januaru, da minimalna zarada bude više od 400 evra, a do kraja 2027. 650 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.