1. Sada ući u EU koja ima naj veće ekonomske i političke probleme od kako postoji??
    (Popovic, 6. jul 2022 14:49)

    # Link komentara

  2. Сви који констатују да због свега наведеног "нема ништа од ЕУ..." односно износе став да не желе да Србија уђе у Европску унију, да ли то значи да питање поштовања закона, примене закона и једнакости свих пре законом, нису важна питања. Нека је и тако, да јесу поставили неиспуњиве услове, опет остају велики проблеми које имамо сами са собом и изборима које правимо од 1945. године. Да ли желимо због себе, да се "окупамо", детаљно "оперемо" своју кућу односно Србију, да успоставимо системе вредности који својом снагом и свакодневном применом и од појединаца и од државних уставнова неће дозвољавати да нам садашњост и будућност одређују незналице, људи лоших намера и нерадници? А, да ли ће нас, једног неодређеног будућег дана, било ко од странаца потапшати по рамену и рећи нам "сада сте добри", сматрам мало важним. Зар нам није важније да ми осетимо задовољство, радост и понос да стварамо уредну (миришљаву)Србију?
    (ПАВЛЕ БЕЛОСАВИЋ, 6. jul 2022 14:46)

    # Link komentara

  3. Pa dobro. Sad nam je konačno svima jasno sa od EU nema ništa.
    (bddnn, 6. jul 2022 13:25)

    # Link komentara

  4. Pa Belorusiji smo uveli sankcije
    (3210, 6. jul 2022 13:22)

    # Link komentara

  5. Маните се ћорава посла. Нема санкција Русији, не признајемо ткз Косово и било би вам најбоље да гледате своја посла. Оставите Србију на миру и без тога условљавања ако урадите ово бићете у чланству за 100 година. Хвала лепо на понуди.
    (ostali samo dugmići, 6. jul 2022 13:21)

    # Link komentara

  6. da se odreknemo jedine prepreke unistenja srbije
    (srdjan zrakic, 6. jul 2022 13:09)

    # Link komentara

  7. Tek kad Srbija bude član EU možda će uvesti sankcije Rusiji a priznaće Kosovo kad EU prizna Donjec Lugansk i Krim tako da nema ništa od tog EU i ovako pred raspadom
    (Dejan, 6. jul 2022 13:08)

    # Link komentara

  8. Srbi ne bi u EU, jer tamo ne prolazi ono kako su oni navikli i kako bi hteli.
    (Ja, 6. jul 2022 13:01)

    # Link komentara

  9. Ovo nisu pregovori ovo su ucene, nije ovo saradnja pa da sednemo da se dogovorimo sta i kako, ovo je klasicna ucena i treba da ocekujemo nesto od ljudi koji nas ucenjuju?
    Treba reci "ne hvala" dovidjenja prijatno.
    I lepo videti i napraviti neku saradnju sa BRIKS-om
    (Borko, 6. jul 2022 12:59)

    # Link komentara

  10. "...zahtev da pored vladavine prava i normalizacije odnosa sa Prištinom uskladjivanje sa sankcijama Rusiji bude ključni element koji će odredjivati ukupan napredak Srbije na putu pristupanja"


    Da smo mi uredili zakonodavstvo, da vlada sloboda medija, vladavina prava, da tužilaštvo i sudovi ekspresno rešavaju sve slučajeve, da nema korupcije... ovo sa Kosovom bi se rešilo ekspresno isto kao što je grčki deo Kipra ušao u EU bez severnog dela i to nakon referenduma na kome je većina (koju čini grčki deo) odbila da severni deo Kipra uđe zajedno sa južnim u EU, jer grci na Kipru smatraju da je severni deo ostrva pod okupacijom koju podržava jedino Turska.

    Eto, tako bismo i mi mogli da pristupimo EU, pa kasnije da rešavamo problem Kosova i da recimo podržimo da ono kao teritorija pristupi EU, čisto da se reši problem granice, i da čekamo neki momenat u budućnosti da povratimo suverentitet nad tim delom teritorije.

    Ovako, dok naši političari već 20 godina vrte istu priču u krug, ne rešava se krupna korupcija, nema vladavine prava, nema prave slobode i nezavisnosti medija (već praktično 30 godina postoje mediji koji su uz vlast bez ikakve negativne kritike i oni koji su uz opoziciju bez ikakve realne kritike opozicije), Kosovo služi samo kao izgovor da pojedini korumpirani političari u EU (koji dobijaju novac od albanaca i ko zna koga sve) izguraju interese onih od kojih dobijaju novac, a Srbija neće ući u EU čak i da prizna Kosovo i uvede sankcije Rusiji.
    (Veliki brat, 6. jul 2022 12:58)

    # Link komentara

  11. Mislim da je vreme za referendum za pristupanje EU uz uslov priznavanja Kosova. Pa neka narod izabere...
    (#, 6. jul 2022 12:58)

    # Link komentara

  12. Evo ja da kazem kako stoje stvari i sta su cinjenice. Kosovo je srpska teritorija izgubljena ratom 1999.god i tamo je srpsko stanovnistvo manjina. Drugo, korupcija je toliko utemeljena da se slobodno moze reci da je ovo drzava kriminalaca i narkodilera, sud je pod kontrolom jedne partije, kao i sve druge institucije, ukljucujuci i medije i b92. Trece, dok EU nema konkretan razlog da nas primi, nece nas ni primiti. Savet bi bio, vojni savez sa Rusima, Turcima, Kinezima, bilo kim od navedenih i intervencija na kosovu polju ili vojni savez sa NATO i priznanje teritorije i izbacivanje istocnog bloka iz zemlje. Neutralna moze biti Svajcarska jer ista ima pravosudje i nije kriminalna, mogla bi i Srbija da bude spona izmedju istoka i zapada ali pravosudje i korupcija prvo...
    (Stefi, 6. jul 2022 12:58)

    # Link komentara

  13. Prvo vi nas primite u Eu i mi istog dana uvodimo sankcije i sve ostalo sto treba. Posteno.
    (Evroprc, 6. jul 2022 12:57)

    # Link komentara

  14. I mi pozivamo EU da prestane da podrzava teroriste i secesioniste. Ako im je toliko bitno da njihovi mili Albanci imaju 2 drzave, slobodno neka sve nase gradjane albanske nacionalne manjine uzmu kod sebe pa neka im neka od clanica da svoju teritoriju. KiM je Srbija, a oni neka vide sta ce. Mnogo veci i bitniji su dolazili i prolazili, mi smo ostajali. Tako ce biti i sada.
    (Arthur Dent, 6. jul 2022 12:52)

    # Link komentara

  15. Ne zelimo u EU svakako a i vi nas ocito ne zelite
    (jova, 6. jul 2022 12:51)

    # Link komentara

  16. Kud smo čekali do sad neka još malo...da vidimo šta će biti.
    (radašin, 6. jul 2022 12:46)

    # Link komentara

  17. Ako je EU trazila da priznamo tkz Kosovo i zvanicno zarad ulaska u istu, to znaci da Srbija odustaje od kandidature i pristupanja EU.
    Molim drzavni vrh da politiku uskladi sa novonastalom situacijom, ili bar napravi referendum u kom bi se postavilo jasno pitanje gradjanima Srbije. Da li ste za nastavak evrointegracija i ulazak Srbije u EU?
    (bojan, 6. jul 2022 12:43)

    # Link komentara

  18. "Srbija ne može da napreduje ka članstvu u Evropskoj uniji bez postepenog usaglašavanja politike prema trećim zemljama, uključujući Rusiju, naglasili su u utorak poslanici Evropskog parlamenta"

    Poslanici evropskog parlamenta su stado koje ne shvata ni same sebe a kamo li nekog drugog. Oni od Srbije traze POSTEPENO usalglasavanje politike prema TRECIM zemljama a pri tom SRBIJU smatraju TRECOM zemljom! Proizilazi da mi mora da usaglasimo politiku prema samimima sebi! Ingeniozno.
    (nikos, 6. jul 2022 12:37)

    # Link komentara

  19. Putuj evropo Kosovo je srbija
    (peda, 6. jul 2022 12:28)

    # Link komentara

  20. Ne moze na dve stolice, a neka se zapitaju svi koji vole Rusiju, zasto su Litvanija, Letonija, Ukrajina, Ceska, Slovacka, svi pobegli iz zagrljaja SSSR-a, pravo u EU i NATO.
    (Izuzetan put, 6. jul 2022 12:22)

    # Link komentara

  21. naši tradicionalni prijatelji nemci na čelu sa fon krasnići uvek pomažu srbiji
    kad vi priznate donjecku republiku tada će i srbija kosovo
    fer
    (bivši EU fanatik, 6. jul 2022 08:20)

    # Link komentara

  22. Ne u EU!!!!
    (Shomy, 6. jul 2022 08:19)

    # Link komentara

  23. Ukoliko je uslov za pun pristup u EU, sankcije Rusiji i priznavanje tkz. kosova, da se momentalno prekine tkz. integracija i pristupanje u EU.
    (Mirkovic, 6. jul 2022 08:10)

    # Link komentara

  24. Kakvo "Clanstvo da...ali...!" Nista od clanstva Srbije u EU...bez ali!
    Ne da Baja!
    (Baja, 6. jul 2022 07:24)

    # Link komentara