Kina poslala novo upozorenje Americi

Kineska vojska izvodi manevre oko Tajvana da bi upozorila Sjedinjene Američke Države i da bi održale lekciju "tajvanskim separatistima".

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
  1. "Pokazali su Ameri kakva je trenutno situacija u svetu, zna se ko traktor vozi a ko kapiju otvara."
    Pošto na svetu ništa nije večno, pitanje je do kad će Ameri da voze traktore.
    (tRupe, 9. avgust 2022 20:23)

    # Link komentara

  2. Svaka akcija ima REAKCIJU!
    (NBGD, 9. avgust 2022 18:31)

    Tako je. Zato ce i ovi kineski manevri dobiti reakciju
    (opstenarodna bolest, 9. avgust 2022 20:08)

    # Link komentara

  3. Amerika je toliko arogantna i silna da je izgubilo smisao, ovome se mora stat na kraj, ovo je neizdržljiv bezobrazluk, uništavaju cele nacije, uništavaju Kineski Huavej samo da nebude veći od epla, razlozi bezbednost a epl je baš bezbedan, i Amerićke firme su baš bezbedne, Merkelovu prisluškivali i oni da pričaju o bezbednost drskost i bezobrazluk, to je današnja Amerika.
    (Sava, 9. avgust 2022 19:33)

    # Link komentara

  4. Loša@
    A komunisti su pali s neba :(
    (Pajdo, 9. avgust 2022 19:01)

    # Link komentara

  5. "tajvanskim separatistima"?

    Pa ne znam ko se tu od koga odvojio, komunisti su ti koji su pogurani od strane SSSR zauzeli kontinentalni deo Kine, ali nisu uspeli da zauzmu Tajvan, ubrzo krenuo Korejski rat...

    Inače, da Čang Kajšek nije volšebno odustao od stolice u UN nakon prijema Kine 1971. godine, danas bi i Tajvan bio član UN, slično kao Severna i Južna Koreja.

    Ovako, Čang Kajšek nije hteo da se odrekne principa "jedne Kine", smatrajući da će kad tad komunisti izgubiti vlast i da će se Kuomintang vratiti u Peking, pa je time odustao od ponude da zadrži stolicu u UN nakon prijema Pekinga kao predstavnika Narodne Republike Kine.

    Da su tad imali pameti, danas bi imali državu koja je članica UN, a kinezi bi možda radili ovo isto, samo što bi priča bila malo drugačija, jer bi narušavali teritorijalne vode međunarodno priznate države koja je članica UN.

    Inače, ovo je samo "trgovina", Tajvan je uveo Kini sankcije na najmodernije čipove, tako da od prošle godine ne radi ništa za Huawei, a kinezi ne mogu sami da proizvedu čipove u potrebnoj tehnologiji (ono što su napravili u navodnih 7nm je DUV tehnologija za koju su nabavili ASML mašine pre uvođenja sankcija, ali kako je tehnologija veoma zahtevna, uspeli su samo da naprave neke čipove za "kriptomajnere" koji imaju trivijalnu arhitekturu).
    Ovo je sad pritisak na Tajvan da "olabavi" i nastavi saradnju sa kineskim kompanijama.
    (Veliki brat, 9. avgust 2022 18:42)

    # Link komentara

  6. Ministar spoljnih poslova vlade u Tajpeju, Džozef Vu, i ostali iz Tajvana, trebali su ranije da razmisle zasto SAD zeli da ih iskoristi onom glupom posetom Pelosijeve, i tako "cackali mecku" pa je Kina, sada vec izazvana, pokrenula velike vojne manevre nadomak Tajvana, s ciljem da se promeni statut kvo u zoni Tajvanskog moreuza, odn. da pokaze da Tajvan nije Americki vec Kineski... Svaka akcija ima REAKCIJU!
    (NBGD, 9. avgust 2022 18:31)

    # Link komentara

  7. Prvo su postojali Kinezi, pa tek mnogo kasnije, Kinezi komunisti. Dakle, Tajvan je prava Kina koja nije prihvatila komunizam i naselila ostrvo. Moja podrska Tajvanu, demokratskoj drzavi koja ne zeli hegemona u vidu KP partije Kine.
    (Loša, 9. avgust 2022 17:47)

    # Link komentara

  8. Pokazali su Ameri kakva je trenutno situacija u svetu, zna se ko traktor vozi a ko kapiju otvara.
    (Boris, 9. avgust 2022 17:38)

    # Link komentara