1. Apsolutno najgluplji posao u svemiru-vojnik
    (SR2, 18. avgust 2022 23:08)

    # Link komentara

  2. Još jedna Pandorina kutija propagande je otvorena.Idemo dalje
    (Mika, 18. avgust 2022 19:47)

    # Link komentara

  3. Ајде, де... Ти обичан војник оволико упућен, па још дајеш интервјуе западним медијима.
    Ма, он није измишљени лик тих медија...
    Лупати бре к'о отворени прозор
    (Slaviša, 18. avgust 2022 16:35)

    # Link komentara

  4. O zaboga, kako šuplja priča - Slomljena, zarđala puška, vojnik elitne desantno-jurišne brigade nije mogao nedeljama da shvati gde je, bilo mu neugodno što se nije kupao, krali zob, vojnik ne zna da li će sutra biti živ pa ukrade računar? Ma daaaaj... Šojgu nikada nije služio vojsku??? Pa mogli su bar malo da se potrude da nekoga sa ruskim imenom i prezimenom nađu...
    (VOZ, 18. avgust 2022 16:12)

    # Link komentara

  5. Ni jedan rat, ali baš ni jedan rat, bio on odbrambeni a pogotovo napadački, nije vredan mog života. Kad bi to svaki potencijalni vojnik prihvatio, jer politicari, burzuji i njihova deca i onako ne idu u rat, ne bi ih ni bilo.
    (Sendvic, 18. avgust 2022 16:08)

    # Link komentara

  6. On je bio profesionalni vojnik i nije njegovo da se bavi ciljevima rata i da puno "mozga" i filozofira, ima ko se brine o tome. Njegovo je da radi svoj posao i da izvršava zadatke na najbolji način. Potpisivanjem ugovora sa vojskom za taj posao se dobrovoljno opredelio i za to je na kraju krajeva i plaćen ... Njegovo je da izvršava naređenja, pa ako treba i na Marsu. Inače, zbog čega se dobrovoljno prijavio u vojsku, a i ugovoru mu je pisalo šta su mu zadaci. Šta je očekivao, da će ići na branje kukuruza i gašenje požara...
    (vlatko, 18. avgust 2022 14:51)

    To što je profi vojnik ne znači da je robot.
    (neutral fe, 18. avgust 2022 15:53)

    # Link komentara

  7. "Nezadovoljan je ministrom odbrane koji nikada nije služio u vojsku".
    Da li vam je ovo nešto poznato?
    (dr. Džekl, 18. avgust 2022 10:19)

    Pogledaj po Evropi ili SAD koliko je ministara odbrane, uopšte, služilo vojsku.
    (andrija, 18. avgust 2022 11:48)

    U tim zemljama služenje vojnog roka nije obavezno!
    (Panta, 18. avgust 2022 15:41)

    # Link komentara

  8. @vlatko
    A sta bese sa sporazumom iz Budimpeste iz 1994 godine? Gde Rusija garantuje celovitost Ukraine i dobija sav nuklearni arsenal koji je ostao na teritoriji Ukraine posle raspada SSaveza? A ta fora, braniti se napadanjem se zove agresija! Iskreno se nadam da ce rusi platiti "specijalnu odstetu". Samo nazalost to ce platiti ruski narod, a ne glavni zagovornici "specijalne operacije"!

    Neverovatno mi je kako neki "pravdaju" ruse i njihove poteze! I sami rusi mislili da ce proci kao sa Krimom. Taj isti krim treba da vrate Ukraini posle svega ovoga!
    (Odin, 18. avgust 2022 15:22)

    # Link komentara

  9. Zameraju mu komentatori sto se žali sto nisu mogli da se peru. On se žali zbog ciljeva rata i savesti koja ga grize. Lako je nama bilo da branimo nas narod i zemlju, ruski vojnik ovde sebe vidi kao agresora pa zato boli i prljavština i blato i vaske i artiljerijski udari.
    (Zoki, 18. avgust 2022 12:23)

    On je bio profesionalni vojnik i nije njegovo da se bavi ciljevima rata i da puno "mozga" i filozofira, ima ko se brine o tome. Njegovo je da radi svoj posao i da izvršava zadatke na najbolji način. Potpisivanjem ugovora sa vojskom za taj posao se dobrovoljno opredelio i za to je na kraju krajeva i plaćen ... Njegovo je da izvršava naređenja, pa ako treba i na Marsu. Inače, zbog čega se dobrovoljno prijavio u vojsku, a i ugovoru mu je pisalo šta su mu zadaci. Šta je očekivao, da će ići na branje kukuruza i gašenje požara...

    Ko kaže da se Rusija mora braniti samo ratujući na svojoj teritoriji. Po njihovoj proceni, Ukrajina je postala ozbiljna opasnost po nacionalnu bezbednost Rusije i ruskih građana i da je tu opasnost potrebno otkloniti... 8 godina je Rusija, i Ukrajini i Zapadu, nudila neka mirna, politička i diplomatska rešenja, ali nažalost, ovi to nisu prihvatili ili su prihvatili pa izigrali (Minski sporazumi)...Rusima ništa drugo nije preostalo nego da to obave na ovaj, teži i nepopularniji, način....i oni će to završiti, pre iil posle. Za Ukrajince je bolje da Rusi što pre postignu ciljeve i tako im prekrate muke u koje ih je gurnulo njihovo rukovodstvo i Zapad.
    (vlatko, 18. avgust 2022 14:51)

    # Link komentara

  10. Zamisli nije se kupao, pravi vojnik se snalazi, reka, cesma, kanta vode ...to je rat u realnim uslovima a ne film.
    (Nex, 18. avgust 2022 11:12)

    Ne izvlačite iz konteksta, uopšte nije to bio problem nego to što nije video moralni smisao rata i saznanje da je poslat u tuđu zemlju kao okupator.

    Poslat je da brani Ruse u Ukrajini...
    (Nikola, 18. avgust 2022 14:26)

    # Link komentara

  11. ako nismo naivni idioti nas je naucilo da ako mi ne obezbedimo svoju porodicu niko drugi zivi nece, a to ne ukljucuje ratovanje za "domovinu" tako da sam veoma skeptican za moral obe strane. jednom recju apsolutno mislim da ne postoji faktor morala ni sa jedne strane, ljudi samo misle kako da obezbede porodicu i to je to, niko ni za sta drugo nije motivisan a kamoli za ratovanje. uostalom ovakvih izjava je gomila i medju usa vojnicima koji su se vratili iz iraka i avganistana, da budem posten oni se nisu zalili na opremu i logistiku al ostalo je isto.
    (oglo, 18. avgust 2022 11:45)

    Moral je jak koliko i cilj. Tu dobro kaže ovaj momak. Ali jedinice vojne komande kod profesionalne vojske tako ne funkcionišu i on to treba da zna. Zato se ministarstvo odbrane tako i zove a ne ministarstvo napada. Oni su utrenirani do te mere da samo sluša komandu, a o razlozima vodi brigu viša struktura koja obično nije vojna već ima samo vezu a to je komandant vojni i smatra se da to više rukovodstvo vidi dobrobit u svom cilju. Čija dobrobit je jača, taj dobija na kraju. Stanje opreme je stanje ekonomske prirode al ti to nije opravdanje ukoliko tom opremom možeš da postigneš cilj, a u njegovom slučaju možeš, možda manje delotvorno od maksimuma al možeš. Sve van profesionalne vojske kao što je bilo u 2. svetkom ratu, koristi moral kao najveću predbost a ne stanje oružja. Išli su trčeći sa nožem na pušku, al te niko ne pita, jer ako se nikako ne braniš, opet ćeš biti tlačen i ubijen.
    (Vuk, 18. avgust 2022 13:59)

    # Link komentara

  12. Ne izvlačite iz konteksta, uopšte nije to bio problem nego to što nije video moralni smisao rata i saznanje da je poslat u tuđu zemlju kao okupator.
    (DrShkene, 18. avgust 2022 13:13)

    Uopste ne bi bio problem da se svedocenje zavrsilo na tome i samo tome. Slagali se mi ili ne, ima pravo na svoju savest i svoje vidjenje stvari. Imamo takva svedocenja americkih vojnika i iz Iraka i iz Avganistna, imamo NATO pilote koji su odbijali da polete na Srbiju i koji su bacali bombe po livadama jer nisu hteli da gadjaju mete blizu civilnih objekata. Nije ni prvi ni poslednji. I to je u redu.
    Ali taj deo price, krenuo si u rat i zalis se kako se ne kupas redovno i nemas becku sniclu svaki dan za rucak - to jeste smesno.
    (ProkopijeElGrande, 18. avgust 2022 13:41)

    # Link komentara

  13. Kao i svagdje u svijetu i u Ukrajini bogata klasa šalje sirotinju u rat.
    (Djordje, 18. avgust 2022 12:01)

    A sa ruske strane sve sami akademici, doktori nauka i umetnici.
    (Da l’ ste normalni, 18. avgust 2022 13:23)

    # Link komentara

  14. Zamisli nije se kupao, pravi vojnik se snalazi, reka, cesma, kanta vode ...to je rat u realnim uslovima a ne film.
    (Nex, 18. avgust 2022 11:12)

    Ne izvlačite iz konteksta, uopšte nije to bio problem nego to što nije video moralni smisao rata i saznanje da je poslat u tuđu zemlju kao okupator.
    (DrShkene, 18. avgust 2022 13:13)

    # Link komentara

  15. U stvarnom životu svako ima svoju istinu. Istina je da se u svakom ratu gube životi,uglavnom nedužnih ljudi, sa obe strane i da se svaki rat na kraju završi nekakvim mirom.
    Akteri se uopšte ne pitaju zašto su do mira došli ratom što je tragedija ljudske vrste.Spisi kažu da je u istoriji čovečanstva bilo jedva 2 godine stvarnog mira,nažalost to nikoga nije opametilo.
    (PC,Niš., 18. avgust 2022 12:52)

    # Link komentara

  16. Ko je čitao: "Na zapadu ništa Novo" E.M.Remark?
    (Toki I, 18. avgust 2022 12:51)

    # Link komentara

  17. Обзиром да војска треба да буде под контролом цивилних структура, није неопходно да је министар служио војни рок или да је војно образован. У демократским земљама, врло честу, војни министри су жене без обзира што нису и не служе војни рок. Сматра се да ће се оваквим супротностима доносити рационалније одлуке.
    (сељак, 18. avgust 2022 12:50)

    # Link komentara

  18. Normalan covek!
    (warlock, 18. avgust 2022 12:41)

    # Link komentara

  19. Ne znas ti sta je patnja vojnice, sta bi bilo da su te poslali u Afganistan?
    Pogledaj kako su prosli kauboji i kakav haos i bezanija je nastala.
    Nekad najmocnija sila sveta panicno bezi i ostavlja opremu vrednu 85 milijardi dolara.
    (Imba, 18. avgust 2022 12:40)

    # Link komentara

  20. Ovaj ruski vojnik treba da se aktivira u američkoj vojsci. Tada neće napadati, neće osvajati, neće ubijati i boriće se isključivo za pravdu.
    (Američka pravda, 18. avgust 2022 12:38)

    # Link komentara

  21. Da, dobro veliš, samo mi nije jasno kad su to američki i britanski specijalci ratovali na svojoj teritoriji i koji je njima bio cilj u Iraku, Iranu, Libiji....
    (copy paste, 18. avgust 2022 12:09)

    Američki vojnici su tjednima unaprijed znali da će ići u rat, kao i cilj rata (svrgavanje Sadama) i tijek glavnog dijela operacije.
    Ruski vojnik vjerojatno nije imao pojma do 24.2. da će ići u Ukrajinu, a kad je i krenuo nije znao ništa više osim pravca djelovanja svoje jedinice. Da pitaš ruskog vojnika koji je cilj glavnog dijela operacije, on ti vjerojatno nebi znao reći je li to svrgavanje Zelenskog, zauzimanje Kijeva ili nekog drugog teritorija. Ruski vojnik ne zna kad završava operacija. Fraze poput "denacifikacije" ne znače puno jer mu ne govore šta se mora napravit i kad će doći do kraja.
    (Kina, 18. avgust 2022 12:37)

    # Link komentara

  22. Pogledaj po Evropi ili SAD koliko je ministara odbrane, uopšte, služilo vojsku. Uglavnom,u demokratskim zemljama se izbegava da se na mesto ministra odbrane postavlja neki generali ili neko direktno iz vojske. Zašto je tako, pojma nemam, ali je tako...

    (andrija, 18. avgust 2022 11:48)

    Na zapadu se to zove civilna kontrola vojske. nije zadatak ministara da ucestvuju u planiranju i borbenim dejstvima, vec da se staraju da je vojska snabdevena i nahranjena, ali u isto vreme i da vojsci ne padaju svakakve gluposti i avanture na pamet. dakle ministarstvo je nista drugo do veza izmedju vojske i vlade. izuzetak su visoko militarizovane i autokratske drzave, kako kroz istoriju tako i danas, gde je koncept podvojenosti institucija i njihove medjusobne kontrole nepoznat pojam. putin naravno ima neke svoje razloge zasto je bas sojgua postavio za ministra vojske.
    (andreas kisser, 18. avgust 2022 12:27)

    # Link komentara

  23. Zameraju mu komentatori sto se žali sto nisu mogli da se peru. On se žali zbog ciljeva rata i savesti koja ga grize. Lako je nama bilo da branimo nas narod i zemlju, ruski vojnik ovde sebe vidi kao agresora pa zato boli i prljavština i blato i vaske i artiljerijski udari.
    (Zoki, 18. avgust 2022 12:23)

    # Link komentara

  24. Nisu obezbedili kupku u bademovom mleku svakog dana u 19 casova.
    (ProkopijeElGrande, 18. avgust 2022 12:10)

    # Link komentara

  25. mislim da sustina ove price nije to da li se vojnici redovno kupaju i imaju sapun, vec da je logisticki i takticki ova "operacija" od starta lose organizovana, sto kako vreme odmice (a putin i generali ocigledno ne znaju kako da posao privedu kraju) ostavlja sve vece posledice na vojnike na frontu. mozete da relativizujete do sutra pricom kako je sve to normalno u ratu, ali americka i britanska vojska (kao uz rusku, dve najcesce "testirane" u ratnim uslovima) nemaju tu vrstu problema (iako se i njihovi vojnici posle sluzbe suocavaju masovno sa PTSD) i upravo to dokazuje superiornost zapadne vojne doktrine, koja je fokusriana pre svega na bolji obavestajni rad, detaljno planiranje, i brzinu i efikasnost dejstva. rusi ocigledno jos mnogo imaju da uce, jer ovo vise nije 1944. ili 1982.
    (andreas kisser, 18. avgust 2022 12:09)

    # Link komentara

  26. Nije problem da pripadnik spec.jedinice u tim uslovima provede i godinu ili dve kada zna cilj zna koga brani ko mu je napao zemlju i zašto to radi.
    Ali biti poslat u tuđu zemlju da ubijaš,razaraš,pljačkaš bez smisla ideje i cilja e pa onda je puno i par dana u takvim uslovima.
    Jednostavno to je stvar morala.
    (bb, 18. avgust 2022 11:01)
    Da, dobro veliš, samo mi nije jasno kad su to američki i britanski specijalci ratovali na svojoj teritoriji i koji je njima bio cilj u Iraku, Iranu, Libiji....
    (copy paste, 18. avgust 2022 12:09)

    # Link komentara

  27. "U kakvo divlje stanje možete dovesti ljude ne razmišljajući o tome da bi trebalo da spavaju, jedu i peru se", napisao je. "Sve oko nas je izazivalo gadan osećaj - kao jadnici smo samo pokušavali da preživemo".

    Ovaj je neki ratnik paorskog srca. Momak je možda bio dobar profesionalni vojnik, i možda bi bio odličan u odbrani zemlje ali vidi se da nije dobar za napad na neku stranu zemlju. Ne vidi velike mogućnosti koje takav napad pruža. Tuđ novac, zlato, dijamanti, bolje organizovani nose i skup nameštaj i kvalitetnije televizore, kompjutere, belu tehniku... Mnogi su iz rata izašli kao gospoda, skrasili se, pokrenuli biznis i uživaju veliki ugled. Deo sa kojim se ne slažem ali je prisutan u ratu su obilje žena koje niko ne pita da li žele što mi je jadno. Upropastiš nečiji život za malo zadovoljstva a još kad to rade pred porodicom baš jadno. Ali dešava se i to je deo rata koji niko ne može da porekne. No da se vratimo na priču o uspehu. Samo im uzmeš nepotrebni delić imovine (slike, zlato im nisu neophodni) imovinu, ništa strašno, ostaju im životi pa će da zarade. Rat je velika biznis prilika kako za proizvodjače oružja tako i za, političare i ratnike.
    (Nekad ratni profiter danas uspesni biznismen uz svaku vlast, 18. avgust 2022 12:06)

    # Link komentara

  28. Kao i svagdje u svijetu i u Ukrajini bogata klasa šalje sirotinju u rat.
    (Djordje, 18. avgust 2022 12:01)

    # Link komentara

  29. Rusija jos nije u ratu.
    (planina, 18. avgust 2022 11:58)

    # Link komentara

  30. Не постоји, на свету, војска која ратује а да у њој баш све штима. Стање у њој показују њени резултати на бојишту. Незадовољних је било и биће.
    (сељак, 18. avgust 2022 11:49)

    # Link komentara

  31. "Nezadovoljan je ministrom odbrane koji nikada nije služio u vojsku".
    Da li vam je ovo nešto poznato?
    (dr. Džekl, 18. avgust 2022 10:19)

    Pogledaj po Evropi ili SAD koliko je ministara odbrane, uopšte, služilo vojsku. Uglavnom,u demokratskim zemljama se izbegava da se na mesto ministra odbrane postavlja neki generali ili neko direktno iz vojske. Zašto je tako, pojma nemam, ali je tako.

    A, što se tiče ovog Rusa... mož' da bidne, al' ne mora da znači.....Uostalom, rat nije piknik, a ni letovanje...rat je smrt, krv, glad, blato i znoj...a na ovom pravcu gde je njegova jedinica nastupala Rusi su napravili najveće uspehe..za 10 dana zauzeto je oko 80 000 km2, kao i neki vrlo važni strateški objekti....Severnokrimski kanal (snabdevanje vodom Krima), NE Zaporožje (najveća u Evropi), HE Nova Kahovka (ključna za snabdevanje Krima strujom), velika luka Herson, cela Azovska obala (uključujući i luku Berdjansk), uspostavljen je kopneni koridor između Krima, Donbasa i Rusije...
    (andrija, 18. avgust 2022 11:48)

    # Link komentara

  32. sve je tacno verovatno, ali i sve je relativno, zavisno od ugla gledanja, to ti je danasnji svet, verovatno imate i price sa druge strane. iako oni to zovu odbrana domovine, kad pogledamo istinu u oci a vazi i za nas. ostala je jos samo odbrana najuze porodice a sta god razulareni mislili, odbrana porodice na prvom mestu podrazumeva obezbedjenje sredstava za zivot istoj. sve zadnjih godina ako nismo naivni idioti nas je naucilo da ako mi ne obezbedimo svoju porodicu niko drugi zivi nece, a to ne ukljucuje ratovanje za "domovinu" tako da sam veoma skeptican za moral obe strane. jednom recju apsolutno mislim da ne postoji faktor morala ni sa jedne strane, ljudi samo misle kako da obezbede porodicu i to je to, niko ni za sta drugo nije motivisan a kamoli za ratovanje. uostalom ovakvih izjava je gomila i medju usa vojnicima koji su se vratili iz iraka i avganistana, da budem posten oni se nisu zalili na opremu i logistiku al ostalo je isto.
    (oglo, 18. avgust 2022 11:45)

    # Link komentara

  33. Tuga od rata u samom startu. Nije smeo da se desi a loše su izveli napade na startu, loša procena i sad je mesecima pokolj. Napad na bratsku Ukrajinu i njen narod je mnogo velika greška. Imaš atomske bimbe, znaš da te niko ne sme napasti i opet se prevariš u proceni i sad nema nazad. Zauvek će ostati mržnja, tužno.
    (Aca, 18. avgust 2022 11:18)

    # Link komentara

  34. Ma Rusi samo brane Ruse u Ukraini.! specialna operacija.
    (F-117, 18. avgust 2022 11:13)

    # Link komentara

  35. Sve sto je naveo je sastavni deo svakog rata a ovo je bitna vest jer je Ruski vojnik koji kritikuje svoju drzavu.
    Zamisli nije se kupao, pravi vojnik se snalazi, reka, cesma, kanta vode ...to je rat u realnim uslovima a ne film.
    (Nex, 18. avgust 2022 11:12)

    # Link komentara

  36. Амери и Енглези су видели правду у Ираку, Афганистану, Сирији, Либији..... сви до једног. Ма да, како да не.
    (Sale, 18. avgust 2022 11:09)

    # Link komentara

  37. Brate mili, kakva li je tek ukrajinska vojska, kad su ruski specijalci premoreni, dezorjentisani, sa zastarelom opremom, a opet zauzeli 1/3 ukrajine... Pazi sad, ukrajinskih vojnika ima, jedno, 5x više, plus su dobili dobrovoiljce iz raznih zemalja, kao i mnogobrojno oružje, raketne sisteme i tehniku od EU i SAD-a. A rusi ih razbiše...
    (Dr Yes, 18. avgust 2022 11:07)

    # Link komentara

  38. ako niste znali svaka vojska je u trulom stanju kad udje u rat, to je bila i JNA koja se raspadala bukvalno po nacionalnom pitanju, ali je opet bila prejaka i porazila je do nogu Hrvatsku. Isto je i sa Rusima, Ukrajinci su jos vise truli od Rusa, zato su Rusi zauzeli 25% Ukrajine.
    (seljadin, 18. avgust 2022 11:03)

    # Link komentara

  39. 1. Професионални војник, потписао је да ће служити одређени временски период, нико му није гарантовао да ће за све то време бити мир (ено вам припадници ОС САД, мало, мало па за Ирак, Афганистан се ишло до скора )
    2. Основна плата није велика, али постоји разгранат систем додтних повећања путем бенефита и награда, почевши од дужности (не мешати за звањем), додатак за године службе, за добре оцене при вршењу службе...
    Ако се пореди са Москвом или Петроградом, те плате можда и нису нешто, али за провинцију, ту је већ друга прича, плус још стан, бенефити за чланове породице (школа, превоз, грејање, одмаралишта), у суштини, војна професија је опет престижна, неко се пријављује зато што сматра то својом дужношћу или воли то, а неки из чисто материјалних разлога, као што је било и код нас, чим је почео рат, видело се ко то ради из љубави а ко из користољубља...
    (Avaya, 18. avgust 2022 11:01)

    # Link komentara

  40. "Većina je provela mesec dana na poljima bez ikakve udobnosti, tuša ili normalne hrane", naveo je on."

    Veoma neobično da se pripadnik specijalne jedinice žali na sve ovo.
    (kejto, 18. avgust 2022 10:39)

    Nije problem da pripadnik spec.jedinice u tim uslovima provede i godinu ili dve kada zna cilj zna koga brani ko mu je napao zemlju i zašto to radi.
    Ali biti poslat u tuđu zemlju da ubijaš,razaraš,pljačkaš bez smisla ideje i cilja e pa onda je puno i par dana u takvim uslovima.
    Jednostavno to je stvar morala.
    (bb, 18. avgust 2022 11:01)

    # Link komentara

  41. Sad nato gleda i pita se, možda je ovo samo deo ruske propagande da nas zavara protivnik....
    (Znam znanje, 18. avgust 2022 11:00)

    # Link komentara

  42. "Većina je provela mesec dana na poljima bez ikakve udobnosti, tuša ili normalne hrane", naveo je on."
    Покушавам да замислим оног што је мазнуо рачунар какао га вуче по пољима. Не пише само да ли је понео и монитор.
    (Драган М. П., 18. avgust 2022 11:00)

    # Link komentara

  43. (Ђока, 18. avgust 2022 10:31)

    ali ovo nije rat vec "specijalna vojna operacija".
    (wiener, 18. avgust 2022 10:47)

    # Link komentara

  44. Iz ovog se jasnomože razbrati, kako su obični ljudi obezprvljeni i gurnuti u ratovanje za elite, ostavljajući svoju decu i fimilije da jim sedi kosa na glavi. Dokle ćemo ljudi biti tolike budale ?? Mržnju možeš samo od politike čuti.
    (Rodos, 18. avgust 2022 10:45)

    # Link komentara

  45. "Većina je provela mesec dana na poljima bez ikakve udobnosti, tuša ili normalne hrane", naveo je on."

    Veoma neobično da se pripadnik specijalne jedinice žali na sve ovo.
    (kejto, 18. avgust 2022 10:39)

    # Link komentara

  46. @002211
    Sve pogresno!
    (John Doe, 18. avgust 2022 10:36)

    # Link komentara

  47. I jeste trulež u srži ove invazije.
    (Milan, 18. avgust 2022 10:35)

    # Link komentara

  48. Svaki rat čiji je cilj osvajanje teritorija je takav, nema tu časti i ideala. Odbrambeni rat je nešto drugo. Ne kažem da ruska manjina nije bila šikanirana u regionu Donbasa prethodnih godina, ali sam uveren da bi moćna država, kakva bi Rusija trebalo da bude, našla civilizovanijih načina da ih zaštiti. A moćna država nije ona koja pali tenkove i ispaljuje rakete, ona koristi svoj uticaj u međunarodnoj zajednici, snagu svoje privrede, nauke i kulture da ubedi one druge da sa njima ne može tako da se razgovara. Na žalost, današnja Rusija je sve samo ne takva; nema strpljenja, duboko je ogrezla u korupciju i kriminal, vuče teške recidive boljševizma čiji je lek samo reset na fabrička podešavanja.
    (Darko, 18. avgust 2022 10:31)

    # Link komentara

  49. kad si u ratu normalno je da neces da se tusiras po mesec dana, ako nema uslova. normalno je da ces da spavas pod vedrim nebom i da nosis istu uniformu par meseci. ko je mislio da ce da ima nekog da posprema okolo taj nesto ne razume. normalno je da ces da jedes sta nadjes ako ne postoje redovne linije snabdevanja. ne ocekuje se od svakog ni da razume svrhu ovog rata, nisu svi nacitani i obrazovani. u ovoj prici jedino nije dobra pljacka, koje opet ima skoro u svakom ratu, ali od toga se moze i mora uzdrzati.
    (Ђока, 18. avgust 2022 10:31)

    # Link komentara

  50. Ma nije moguce,to je ipak mocna Ruska armija!
    (dragan, 18. avgust 2022 10:30)

    # Link komentara

  51. Ne veruju u ministra odbrane koji nikada nije služio vojsku. Hmmm....
    (Saša, 18. avgust 2022 10:28)

    # Link komentara

  52. Slomljena puska (remen), bez municije, oprema zastarela, bez hrane, tusa (ja se na Kosovu istusirao dva puta za tri meseca NATO invazije), plata manja od cene jednog laptopa, itd. Na sve to Ukrajinci ne mogu jednu bitku ili grad da odbrane?
    (Spojler, 18. avgust 2022 10:28)

    # Link komentara

  53. Па да, баш падобранцима требају компјутери када су у ситуацији када незанају да ли ће и кад отићи кући и да ли ће уопште преживети ситуацију у киојој се налазе.
    (Гига, 18. avgust 2022 10:26)

    # Link komentara

  54. Dobro jutro, dve bratske zemlje ratuju, pojedinci ce izaci mnogo bogatiji, a sirotinja ce ostati bez bliznjih. Vec vidjeno mozda?
    (caki caki, 18. avgust 2022 10:22)

    # Link komentara

  55. "Nezadovoljan je ministrom odbrane koji nikada nije služio u vojsku".
    Da li vam je ovo nešto poznato?
    (dr. Džekl, 18. avgust 2022 10:19)

    # Link komentara

  56. Bez tuša :)
    Pa ja po petnaest dana ni cizme nisam izuvao,brali smo šipke po zivici i kuvali caj,tri dana su naši rovovi bili zaboravljeni,nikakve hrane nismo imali ali smo se borili za svoj zivot i slobodu Republike Srpske,predaj se-više te nema,gubiš identitet,pa izvoli !
    (cvrko, 18. avgust 2022 10:18)

    # Link komentara

  57. Ništa pogrešno!!!
    (002211, 18. avgust 2022 10:18)

    # Link komentara