1. Na kraju sve opravdava ruske akcije denacifikacije. Samo jako braćo Rusi. Dobar pogled i mirna ruka.
    (Slobodan, 8. jun 2023 13:58)

    # Link komentara

  2. Ventile na brani su konrolisali Rusi pa moze mi neko neukom kakav jesam objasniti kako su onda Ukrajinci digli nivo vode na rekordne nivoe?
    (Vedran, 7. jun 2023 10:49)

    # Link komentara

  3. znaci ukri (predpostavljam zbog hidrografije) su uzvodno otvorili brane, jer na celom vodotoku dnjepra ima pregrsht hidroelektrana, da bi se povecao vodostaj kod he. mozda su ukri hteli da proizvedu vise struje, meni cudno koliki je vodostaj na snimku, zgrada hidroelektrane u vodi, u nekim momentima sam pomislio da je voda potkopala temelje zgrade, ali zgrada lepo stoji. ocigledan je nenormalno visok vodostaj. brzo ce opasti nivo u jezeru pa ce se videti, sta je izazvalo izlivanje....
    btw, explozija koju su prikazali nije verovatno dovoljno jaka. a cudno je i koliko je zgrada hidroelektrane jaka i odoleva vodi.
    (mirko sv, 7. jun 2023 09:48)

    # Link komentara

  4. Ispliva istina, šta ćeš.
    (Micko, 7. jun 2023 09:47)

    # Link komentara

  5. Izmišljeni argumenti koji bi odgovornost trebali prebaciti na ukraince. Povišen nivo vode u rezervoaru je dokaz da su ukrainci digli u zrak branu koju kontroliraju Rusi i to na način da su je raznjeli tonama eksploziva iznutra?
    (prolaznik, 7. jun 2023 09:46)

    # Link komentara

  6. Ovaj satelitski snimak francuske službe za merejje nivoa jezera nepobitan je dokaz da Kijev stoji iza napada na branu Kahovka. Dakle, posle Severnog toka, jošjedan napad na ključnu energetsku infrsstrukturu. I izazivanje ekološke i svake druge katastrofe, uključujući i ometanje rada NE Zaporožje. Mislim da nikome u svetu nije jasno zašto i po čijem nalogu se sprovode ovako opssne akcije. Poput pokušaja upotrebe tzv prljave bombe i granatiranje NE Zaporožje. Rstne operacije, to je jedna stvar. Ali izlagati sve opštoj ooasnosti, trajnoj šteti po prirodu i ljude, to radi samo palikuća. Piroman.
    (Carica Sveta, 7. jun 2023 09:29)

    # Link komentara

  7. U članku se kaže da su Ukrajinci bili uništili ventile, bez oštećenja brane i uzrokovali oticanje akumulacije.
    Možda je tačno, vidi se i na grafu da se smanjuje nivo.
    Znači pokušavali su sprečiti upravo ovo.

    Ali je onda onaj ko drži branu (Rusi) uspeo da zaustavi oticanje, da bi toliko narastao nivo, i da onda mogu potopiti sve nizvodno kad puste odjednom, da spreče svaku ofanzivu u tom delu, plus onesposobe džepove koje su Ukrajinci već napravili na ruskoj strani reke.
    (Goran, 7. jun 2023 09:28)

    # Link komentara