"Biće ovo kao Černobilj"

Profesor Maksim Kamenjeckij iz kijevskog Instituta za međunarodne odnose tvrdi da Ukrajina nema sposobnost da digne branu Kahovku u vazduh.

Izvor: index.hr
Pošaljite komentar
  1. Još u avgustu prošle godine, kada je njihova ofanziva bila u punom jeku, u Kijevu su javno pominjali da bi se mogli odlučiti na rušenje te brane kako bi što više potisnuli Ruse nazad prema Krimu - a i pre i posle toga su je često gađali i vremenom nanosili sve veću štetu. Jedan njihov general je otvoreno izjavio da je brana idelan cilj za procenu razornosti HIMARS projektila. To je veoma lako proveriti. Sada, oval lik mrtav ozbiljan tvrdi da oni uopšte nemaju mogućnost za to ?! Neverovatno je koliko dugotrajna jeftina ratna propaganda ume da vređa zdrav razum, valjda računajući da svi ljudi do kojih ona dopire imaju pamćenje dvodnevnih pilića. Od ovoga su napravili veliku PR predstavu koja je, barem u zapadnim medijima, potisnula informacije o potpunom neuspehu početka ofanzive u Donbasu i Zaporožju. Ali, koliko ta "dimna zavesa" može da traje ? Ako nastave da ovim tempom na frontu gube ljudstvo, tehniku i logističke potencijale, pitanje je dokle će moći da koriste takve distrakcije koje van sfere medijskog rata nemaju nikakvog realnog vojno-strateškog efekta i ne mogu doneti nikakav preokret. Osim, naravno, ako im cilj nije da se stvori atmosfera u kojoj bi se NATO direktno uključio u sukob na terenu.
    (bystander, 7. jun 2023 18:10)

    # Link komentara

  2. 1) Ukrajina da nema veze sa eksplozijom, ne bi otvorila branu iznad razrusene sa ciljem da sto vise vode stigne do poplavljenih podrucja.
    2) Ukrajina je nedeljama bombardovala branu HIMARS-ima, cak to nije ni krila.
    3) Ukrajina je slala mine koje su udarale u branu sa ciljem da je uniste, takodje nedeljama, takodje nije to ni krila.
    4) Onaj ko tvrdi da Ukrajina nema mogucnosti da srusi branu je momentalno sam sebe diskreditovao
    (Ivan NBG, 7. jun 2023 16:19)

    # Link komentara

  3. O da i tekako imate sposobnost da je srušite i jeste, zašto? Pa upravo zato što je sada jasno da od dugo najavljivane kontraofanzive nema ništa, jednostavno nije izvodljivo, te ste ovim skinuli pritisak Zapada da izvršite kontraofanzivu, za koju siguran sam da ste svesni da jednostavno nije moguća. I eto nama motiva za rušenje brane.
    (Miloš, 7. jun 2023 14:25)

    # Link komentara

  4. e pa svasta....kako kaze zelenski ukrajinci mogu naspast rusiju, a opet kako kaze ovaj nemaju snage srusiti branu....dogovorite se brate
    (kimi, 7. jun 2023 14:21)

    # Link komentara

  5. Брана се могла срушити сама од себе, али је зато Украјинци нису могли срушити!? Какве небулозе пропагира запад, то је страшно.
    (Милош, 7. jun 2023 14:14)

    # Link komentara

  6. ...ma jok, niste
    (Šumadinac, 7. jun 2023 13:48)

    # Link komentara