Pucnjava u američkoj školi, ima mrtvih i ranjenih VIDEO

Dečak (15) u srednjoj školi u američkoj državi Mičigen ubio je troje školskih drugova i ranio još osam osoba pre nego što je priveden.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija, foto: Depositphotos/Chalabala
Ilustracija, foto: Depositphotos/Chalabala

Kako je saopštila poilicija, on je pucao iz poluautomatskog pištolja.

Za jednu od ranjenih osoba potvrđeno je da je nastavnik u srednjoj školi Oksford, u mestu Oksford Taunšip, 65 kilometara severno od Detroita, saopšteno je iz kancelarije šerifa okruga Okland. Ubijeni su 16-godišnji dečak, jedna 17-godišnja devojčica i jedna 14-godišnja devojčica, rekao je zamenik šerifa Majkl Mekejb novinarima na licu mesta, prenosi Rojters.

Veruje se da je osumnjičeni, učenik druge godine u ovoj školi, delovao sam, a prilikom hapšenja nije pružao otpor, nakon što je pre toga ispalio 15 do 20 hitaca, a ceo incident je trajao oko pet minuta, rekao je Mekejb. Lokalna televizija u Detroitu WDIV izvestila je da osumnjičeni nije ništa otkrio policiji i da je tražio da razgovara sa advokatom.

Predsednika Džozefa Bajdena vest o ovom incidentu zatekla je u obilasku na tehničkom koledžu u Minesoti, rekla je novinarima sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki. „Moje srce je uz porodice koje prolaze kroz nezamislivu tugu zbog gubitka svojih voljenih osoba“, poručio je Bajden iz Minesote.

Guvernerka Mičigena Grečen Vitmer nazvala je pucnjavu u srednjoj školi „užasnom“. Kao građani Mičigena, imamo odgovornost da učinimo sve što možemo da zaštitimo jedni druge od nasilja oružjem“, rekla je Vitmar u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu