Bečić: Nisam video

Podgorica -- Predsednik crnogorske Skupštine Aleksa Bečić kaže da nije video nijednu verziju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE Boris Pejović
EPA-EFE Boris Pejović

On je dodao da je za njega prihvatljivo sve što vlada usaglasi sa drugom stranom.

Bečić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara u parlamentu i dodao da nije imao priliku da pročita konačnu verziju Temeljnog ugovora za koju je premijer Zdravko Krivokapić u sredu rekao da je spremna za potpisivanje.

„Nisam gledao nijednu verziju Temeljnog ugovora. Ostajem pri onome što sam ranije govorio, to je u nadležnosti izvršne vlasti, vlade“, kazao je Bečić.

Kako je naveo, sve što vlada usaglasi sa drugom stranom za njega je aposlutno prihvatljivo.

Dodao je da se na isti način odnosio i kada su pređašnje izvršne vlasti zaključivale temeljne ugovore sa drugim verskim zajednicama.

Upitan da li je znao da će to biti na dnevnom redu sednice vlade, Bečić je kazao da sa premijerom i ministrima, u zavisnosti od okolnosti, razmenjuje mišljenja o svemu „što je sada obeležje društveno-političke pozornice“.

Na pitanje da li smatra da je trenutak za potpisivanje temeljnog ugovora, s obzirom na situaciju u državi, Bečić je odgovorio da je legalista. „Vreme je uvek kad postoji saglasanost dve strane“, kazao je Bečić, preneo je portal RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu