Novi napad na Srbe na KiM

Velika Hoča -- Dve prodavnice mešovite robe u Velikoj Hoči, Bojana Pavlovića i Dušana Lukića obijene su u toku noći i iz njih su odneti mešovita roba i novac.

Izvor: Tanjug
Podeli
Shutterstock/Dmitrijs Kaminskis
Shutterstock/Dmitrijs Kaminskis

Tu informaciju je saopštila vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ove dve prodavnice našle su se na meti pljačkaša i krajem juna, ali ni tada kao ni sada Kosovska policija nije adekvatno reagovala niti su počinioci uhvaćeni. Kako su u prodavnicama instalirane kamere, vlasnici prodavnica pljačku su primetili u vreme njenog izvršenja i o tome je pravovremeno obaveštena policija. Međutim, počinioci nisu uhvaćeni, a nakon uviđaja, vlasnici prodavnica nisu dobili kopiju zapisnika.

Pljačkom i obijanjem prodavnica, njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak u Velikoj Hoči te ovakvi incidenti imaju šire posledice na život srpskog naroda u ovoj sredini, ocenjuje Kancelarija.

"Nekažnjavanje zločina unosi dodatni nemir i strah među srpski narod u pokrajini, posebno u Metohiji i šalje poruku da za njih nema mira ni pravde", navodi se u preciziranom saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci privedu pravdi, posebno s obzirom na činjenicu da postoje video zapisi kao dokaz i nema opravdanja da se ovaj zločin ne rasvetli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 54 idi na stranu