Nedopustivo za Ruse: "Mnogi bi sebi pucali u glavu"

Zamenik načelnika vojno-civilne administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov kritkovao je danas vojni vrh Rusije zbog gubitka teritorija u Ukrajini.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA-EFE/VASILIY ZHLOBSKY
EPA-EFE/VASILIY ZHLOBSKY

Stremousov, u četvorominutnoj video poruci objavljenoj na Telegramu, otvoreno kritikuje "generale i ministre" u Moskvi jer smatra da nisu razumeli probleme na frontu.

"Zaista, mnogi kažu, da bi, da su na mestu ministra odbrane koji je dozvolio takvo stanje, kao oficiri pucali sebi u glavu“, rekao je Stremousov.

Stremousov dodaje da Ministarstvo odbrane ne čine samo ministri, generali, korumpirani pljačkaši... već svi oni heroji koji su dali svoje živote za odbranu Rusije.

U objavljenom videu Stremousov je pohvalio čečenskog lidera Ramzana Kadirova, koji je takođe kritikovao vojni vrh zbog gubitka teritorija u Ukrajini.

"Slažem se sa Ramzanom Ahmatovičem Kadirovim, koji je pokrenuo ovo pitanje. Bravo“, rekao je on.

Ukrajinska vojska je u ponedeljak napravila najveći prodor na jugu od početka rata, i zauzela je nekoliko sela duž strateški važne reke Dnjepar, saopštili su zvaničnici u Kijevu i proruske vlasti u tom regionu, podseća Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 587 idi na stranu