Mediji: "Uhapšen je"

U nastojanju da ometaju potencijalne kriminalne aktivnosti ruskih oligarha povezanih sa Putinom, Britanija je uhapsila ruskog biznismena prenose mediji.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala saopštila je da je više od 50 policajaca iz specijalizovane jedinice izvršilo raciju u kući osumnjičenog, vrednoj više miliona funti u Londonu, zaplenivši brojne digitalne uređaje i "značajnu" količinu novca, pišu mediji.

Ime osumnjičenog nije objavljeno, ali je u zvaničnom saopštenju navedeno da nova britanska služba NCA, osnovana ove godine, ima značajan uspeh u istrazi potencijalnih kriminalnih aktivnosti oligarha i drugih osoba koje su povezane sa ruskim režimom.

"Nastavićemo da koristimo sva raspoloživa ovlašćenja i taktike da neutrališemo ovu pretnju. Hapšenje je usledilo u trenutku kada V. Britanija sarađuje sa SAD, Evropskom unijom i drugim zemljama na prekidu priliva novca Putinovom režimu", navodi se u saopštenju.

Velika Britanija je uvela sankcije za više od 1.300 pojedinaca i entiteta, uključujući 120 bogatih poslovnih lidera poznatih kao "ruski oligarsi", sa imovinom procenjenom na više od 130 milijardi funti, saopštila je britanska vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 637 idi na stranu