"Crna Gora da ostane saveznik NATO pakta"

Pred drugi krug izbora za predsednika Crne Gore iz Ambasade SAD poručuju da "ko god od kandidata da pobedi SAD očekuju da CG ostane aktivni saveznik NATO i EU".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

SAD su čestitale Crnoj Gori zbog, kako je ukazano, promovisanja demokratskog procesa sprovođenjem bezbednih, fer i slobodnih predsedničkih izbora – održanih u nedelju.

"Čekamo drugi krug u narednim nedeljama. Ko god od kandidata da pobedi – Sjedinjene Države očekuju da Crna Gora ostane aktivni saveznik Severnoatlantske alijanse, snažno posvećena evroatlantskim vrednostima. Uključujući podršku Ukrajini i sankcijama Rusiji, dok hitro napreduje na putu ka članstvu u Evropskoj uniji", navodi se u pisanom odgovoru američke ambasade u Podgorici Glasu Amerike na upit o ishodu prvog kruga izbora i očekivanjima od budućeg predsednika Crne Gore.

Državna izborna komisija (DIK) u ponedeljak uveče utvrdila je privremene rezlutate predsedničkih izbora u Crnoj Gori, prema kojima u drugi krug ulaze kandidati Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović i Evrope sad Jakov Milatović.

Drugi izborni krug biće održan 2. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu