Vašingtone, imaju pitanje: A operacija "Bejbi lift"?

Marija Zaharova izjavila da je odluka MKS suda da izda nalog za hapšenje ruske komesarke za prava deteta Marije Aleksejevne Ljvov-Belove divlja nezakonita.

Izvor: RT.rs
Podeli
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova je podsetila na čuvenu operaciju Vašingtona "Bejbi lift", u kojoj su odovođenja dece iz Vijetnama u SAD i njihovom odgajanju tamo, kako bi dobili "novu generaciju".

"Udarac u vidu divljih, nezakonitih odluka Međunarodnog krivičnog suda pao je na Mariju Lvovu-Belovu. Reč je o deci beskućnicima koja su ostala bez roditeljskog staranja, pa čak i rodbine. To su deca koja ni na koji način nisu zaštićena i koja su bila u zoni borbenih dejstava, koja su dobila pomoć od ombudsmana za decu u našoj zemlji. U svakom njenom govoru je naglašeno da ako se pronađu roditelji, ruska strana će odmah krenuti u akciju", rekla je Zaharova za radio Sputnjik.

Ona je napravila istorijsku paralelu kada su SAD 1975. godine objavile čuvenu operaciju "Bejbi lift", tako što su odvele hiljade dece iz Vijetnama, uključujući i bebe, da ih odgajaju na svoj način, ne postavljajući pitanja o dokumentima ili rođacima.

"Odvodili su vijetnamsku decu u Sjedinjene Države. Odsecali su sve korene, nisi im dali priliku da se obrazuju sa poznavanjem istorije svoje zemlje i sa agresijom SAD na Vijetnam. Sve su to radili sa ciljem da dobiju nove generacije ljudi koji bi došli iz Vijetnama, ali vaspitani po američkom modelu sa, kako su verovali u Vašingtonu, 'pravilno orijentisanim mozgom'. Ovo je užasna operacija", podsetila je ruska zvaničnica.

Ovo nije čak ni licemerje, zaključila je Zaharova, već globalni pristup Zapada svemu, prenosi Raša tudej Balkan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu