Razgovarali Erdogan i Putin: Pao je dogovor

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, razgovarali su u ponedeljak telefonom.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV, Sputnik
Foto: EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV, Sputnik

Tokom razgovora su se dogovorili o razvoju bilateralnih odnosa, saopštila je administracija turskog lidera.

"Predsednik Rusije pozvao je predsednika Tajipa Erdogana i čestitao mu na uspehu na izborima. Predsednik Putin čestitao je predsedniku Erdoganu na ponovnom izboru za šefa republike i poželeo da rezultati izbora budu povoljni za turski narod. Lideri dveju zemalja dogovorili su se da u novom periodu dalje razvijaju saradnju u tursko-ruskim odnosima i regionalnim pitanjima", saopštio je kabinet.

Istovremeno je pres služba Kremlja potvrdila je da su Putin i Erdogan razgovarali telefonom, kao i da je Putin čestitao Erdoganu na pobedi.

"Vladimir Putin je srdačno čestitao Redžepu Tajipu Erdoganu ponovni izbor za šefa države, istakavši njegov veliki doprinos razvoju rusko-turskih odnosa na konstruktivan i obostrano koristan način", saopštila je pres služba.

Konstatovano je da podrška koju je turski narod iskazao svom lideru otvara dodatne izglede za proširenje praktične bilateralne saradnje u različitim oblastima.

"Zahvalivši na čestitkama, predsednik Republike Turske je, sa svoje strane, potvrdio svoju posvećenost daljem zajedničkom radu na celoj aktuelnoj agendi. Dogovoren je nastavak ličnih kontakata", navodi se u saopštenju Kremlja.

Na osnovu prebrojanih 99,45 odsto glasova, aktuelni predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan pobedio je na predsedničkim izborima u toj zemlji sa osvojenih 52,1 odsto osvojenih glasova. Njegov protivkandidat, Kemal Kiličdaroglu, osvojio je 47,9 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 581 idi na stranu