Amerika u opasnosti, stiglo upozorenje? "Ako Putin..."

Ukoliko SAD ne podrže Ukrajinu u borbi protiv Rusije, to bi nanelo veliku štetu američkim ekonomskim i bezbednosnim interesima, izjavio je portparol Bele kuće.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock/Asatur Yesayants
Foto: Shutterstock/Asatur Yesayants

"Ako (ruski predsednik Vladimir) Putin dobije Ukrajinu, staje na prag NATO-a. I kao što sam rekao pre neki dan, ako mislite da je cena podrške Ukrajini sada visoka, razmislite o tome koliko će to biti ne samo u novcu, već i u američkoj krvi ako moramo početi da delujemo u skladu sa našim obavezama iz člana pet", rekao je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi na brifingu za novinare.

Kirbi je rekao da je politička kontroverza oko pomoći Ukrajini "veliki poklon Vladimiru Putinu", saopštio je Stejt department.

"On je računao na takav razvoj događaja još od početka ovog rata. Ako vam je stalo do naše nacionalne bezbednosti, trebalo bi da viditePutina kakav jeste, trebalo bi da vidite Rusiju onakvu kakva jeste i shvatite da pomažete Ukrajini... pomažete da oni pobede u ovom ratu je u velikoj meri u interesu naše nacionalne bezbednosti i interesa nacionalne bezbednosti svih naših saveznika u Evropi", rekao je Kirbi.

Član pet Severnoatlantskog ugovora zahteva od država članica da oružane napade na bilo koju državu članicu smatraju napadima na celu Alijansu i da pruže hitnu vojnu pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu