Aktuelno

Moj takozvani život (My So Called Life)

Od subote 22. novembra, svakog vikenda, krećemo u emitovanje nove tinejdžerske serije na kablovskom kanalu Prva Plus. Iako je prvo prikazivanje imala sredinom devedesetih i danas je vrlo aktuelna i gledana. Veliko interesovanje je izazvala kod tinejdžerske populacije, jer se bavi bitnom socijalnom tematikom za mlade.
19.11.2014. - 12:07h
mtz
mtz

Glavna junakinja Anđela Čejs (Kler Dejns), potpuno nesigurna, stidljiva i sa ogromnim nedostatkom samopouzdanja, u srednjoj školi upoznaje „ljubav svog života” Džordana Katalana (Džared Leto), a u avanturama im se pridružuju i njihovi problematični prijatelji. Serija koja je najbliže došla do razotkrivanja misterije tinejdžerskog seksa i onog „šta devojčice žele”.

“Moj takozvani život” je prva serija koja je progovorila o stvarima kao što su homofobija, homoseksualnost, zavisnost i alkoholizam. Glavnoj glumici, Kler Dejns,  ova uloga donela je nagradu Zlatni globus, iako je imala samo 15 godina. Već tada je pokazala veliki talenat, a da su svi bili u pravu kada su joj prorekli sjajnu glumačku karijeru, govori i činjenica da je nakon ovog osvojila još dva Zlatna globusa (2011. i 2012.) za ulogu Keri Matison u višestruko nagrađivanoj seriji “Domovina” (Homeland).

Autor: Vini Holzman

Uloge: Kler Dejns, Džared Leto, Bes Armstrong, Vilson Kruz, Devon Gumersal. A.J. Langer

Br. Epizoda: 19

Trajanje: 60 min.

Žanr: drama

Zemlja porekla: SAD

 

Svakog vikenda u 18:45h.