Aktuelno

Bila je Izgubljena na pustom ostrvu pa je postala vila

Iako njen lik ne postoji u Tolkinovim knjigama, reditelj Piter Džekson osmislio je lik vile Tauriel upravo za Evanđelinu Lili, koju je upoznao pre deset godina na doseli nagrada Zlatni globus.
23.12.2014. - 12:41h

Junakinja hit serije Izgubljeni koju emitujemo radnim danima u 20:00h na Prvoj Plus, bila je očarana potezom reditelja Pitera Džeksona: Piter mi je tada rekao: "Da sam te upoznao pre nego što sam snimio "Gospodare prstenova", dao bih ti ulogu vile". To mi je slomilo srce jer odmalena obožavam "Gospodare prstenova"! Pomislila sam da se moj san neće ostvariti i da nikad neću biti vila. U isto vreme ta me je Piterova rečenica slomila i bila mi je kompliment." 

Međutim, osam godina nakon propuštene šanse da zaigra u ovom ostvarenju Evanđelina je dobila ulogu specijalno napisanu za nju. 

 

-Tauriel je potpuno drugačija vila od Galadriel i Arven. One su eterične i ljupke, a Tauriel je ratnica, ona pripada redu vilenjaka Silvan koji su, kako ih je opisao Tolkin, manje mudri i opasniji od vilenjaka koje smo upoznali u "Gospodarima prstenova". Tauriel ima nešto više od šesto godina, a njeno ime znači kći šume – opisuje 35-godišnja Evanđelina. 

Najveći izazov u pripremama za rolu bio joj je, kako priznaje, da nauči da se kreće lagano, skoro lebdeći po vazduhu, poput vile. 

-Taj lik potpuna je suprotnost Kejt Ostin koju sam šest godina igrala u seriji "Izgubljeni". Ona je begunac, muškobanjasta odmetnica od  zakona, lik koji ne može biti veća suprotnost od vile- objašnjava ova glumica. 

-Na setu serije "Izgubljeni", kad bi redatelj viknuo akcija, ja bih se automatski pogrbila, a na setu "Hobita" na uzvik akcija morala sam da povučem ramena unazad, podignem bradu i uvučem stomak – objasnila je 35-godišnja glumica. 

Kada je pre dest godina upoznala slavnog reditelja, Evanđelina je, zbog uloge u seriji "Izgubljeni" bila proglašena za najveću novu TV zvezdu. Na audiciji za seriju  izabrana je između 75 žena, ali bez uloge je umalo ostala jer u rodnoj Kanadi nije mogla dobiti radnu vizu za SAD. Viza joj je odobrena tek nakon 20 pokušajapte je na snimanje na Havajima došla s danom zakašnjenja.