Aktuelno

Kako će se završiti peta sezona?

Vest da će šesta sezona Vampirskih dnevnika biti emitovana, naterala nas je da mislimo o poslednjoj sceni koju će nam dati peta sezona. VD zna kako da završi stvari s praskom – Ketrinin dolazak u grad, Elenina tranzicija u vampira, Sajlasovo zatočenje Stefana – i ne možemo dočekati da vidimo kako će to odraditi ovaj put. Ne, stvarno ne možemo čekati. Umesto toga, napravićemo malu listu i pokušati predvideti kako će se završiti peta sezona. S obzirom na stvari koje znamo do sad, mislimo da će se peta sezona završiti ovako:
24.12.2014. - 15:51h

VAMPIRSKI DNEVNICI
VAMPIRSKI DNEVNICI

 

Elenin otac se vraća

VD nije baš dobar u tome da nam nagoveštava stvari i zato se i dalje pitamo da li će se Elenin navodno mrtvi otac pokazati. Serija nije radila na dosta slojeva Augustine i ta priča se može razviti u nešto mnogo veće. Možda je ovo samo glupa priča i bedno pisanje, ili može značiti da drže asa u rukavu za specijalnu priliku. Elenin tata, Grejson Gilbert nam “visi u zraku” još od početka sezone. Izlečio je Eleninu cimerku kada je bila dete. Poznat je u kampusu po svom radu za Agustinu. Elena je saznala šta je sve radio na vampirima kao što je Elena u Mistik Folsu. Mislimo da su priča i život Grejsona Gilberta daleko od završenih.

Markos će izvršiti pokolj dvojnika

Šta god da se desi u finalu pete sezone, sigurno će uključivati i Markosa, impozantnog ali veoma harizmatičnog vođu koji će doći u Mistik Fols kasnije u sezoni. Imamo sumnju da je Markos glava Putnika i da planiraju nešto veliko. Nemamo pojma šta bi to moglo biti, ali od Nadjinog dečka Gregora znamo da su Putnici planirali ubiti Ketrin nakon ubijanja Sajlasa. Izgleda da sređuju dvojnike jednog po jednog, a mi imamo ne jednog nego troje! Uh! 

Kerolajn odlazi u Nju Orleans

Evo u čemu je stvar: Ne mislimo da je Klerolajn veza završena i sigurni smo da ovo nije neko nepovezano pričanje. Razumemo što Džuli Plek i ekipa nisu poslali Kerolajn u Nju Orleans kada je serija počela: Kerolajn je esencijalna za TVD svet, a Originalni su sami sebe morali definirati odvojeno od VD naracije. Bila bi to obmana za njen lik i veoma težak način da “Originalni” uspiju kao zasebna serija. Ali sigurni smo da sve ovo otpada u drugoj sezoni. Što se tiče Kerolajninih razloga da napusti koledž i sve svoje prijatelje, sigurni smo da nešto poražavajuće mora da se desi. Ili ne. Imaju oni i koledže u Nju Orleansu, znate. (Ovo može biti i dodatni preokret nekom velikom preokretu!) 

Armija kanibalski nastrojenih vampira napada

Dovedite nam vampirske kanibale! Priznajemo da VD nikad nije uradio ništa što se tiče epskih bitaka, ali kad će početi ako ne sada. Dr. Ves ima svoj kanibalski serum i neograničen novac od Putnika. Šta ga zaustavlja od kreiranja armije vampirskih kanibala koji love druge vampire? I šta zaustavlja tu armiju da dođe u Mistik Fol koji je kao švedski sto vampira? Ništa!

 

 

Vampires.rs