Aktuelno

Noć je najmračnija pre zore

Snimanje jednog filma probilo je sve rekorde budžeta svetske kinematografije - snimanje su platili životom
24.08.2015. - 12:22h
Joker
Joker

Retko se dešava da neki film preraste najveća očekivanja, a još ređe da nastavak totalno zaseni prvi film u sagi. Mračni Vitez je upravo to uradio. Prvenstveno je ogroman uspeh postiginut 2005. godine kad je preuzeta čitava Betmen franšiza i prošireno već postojeće, dajući mu mnogo mračniju temu i atmosferu, i dodajući još snažniji osećaj neizvesnosti.

Prava zvezda ovog filma je svakako Hit Ledžer u ulozi Džokera, Betmenov najveći neprijatelj, koji celu glumačku ekipu, iako izvrsnu, baca u mračnu senku, i apsolutno ovladava pažnjom i velikim platnom.

Sada, sedam godina nakon smrti glumca Ledžera, fanovi mogu zaviriti u njegov svet.

Hitov otac Kim, dopustio je javnosti da zaviri u Ledžerov privatni život, tako što je pokazao koliko je njegov sin bio posvećen glumi, tačnije ulozi koja mu je donela Oskara, a za koju se sumnja da ga je koštala života – uloga Džokera u filmu Mračni vitez.

Naime, Kim Ledžer se pojavljuje u nemačkom dokumentarcu “Too Young To Die” i otkriva kako se Hit pripremao za ulogu Džokera – pisao je detaljni dnevnik.

“Ovo je dnevnik, tome se potpuno posvetio i nekoliko nedelja je proveo zaključan u hotelskoj sobi, gde se potpuno uneo i transformisao u lik Džokera. To je činio, tipični Hit. Uvek je voleo da se skroz unese u ulogu, ali ovaj put s Džokerom je stvarno preterao. Bio je u tom liku potpuno i na svim dubinama” - pričao je Hitov otac dok je listao dnevnik.

Kako se približavao kraju dnevnika, pokazao je fotografiju Hita odevenog kao Džoker.

“Ovo je prvi make up test, Hita kao Džokera. Kad se snimanje završilo, napisao je doviđenja na kraju stranice. To je bilo jako teško videti”, rekao je Kim Ledžer. Za ulogu Džokera, posthumno je dobio Oskara za najboljeg sporednog glumca.

Podsetimo, 28-godišnji Hit Ledžer je preminuo 22. januara 2008. godine, i to od predoziranja lekovima. Slučajno ili "od ruke Mračnog viteza"?

Više o filmu možete pogledati klikom OVDE