Aktuelno

Nedelja Betmena na Prvoj Plus

Od ponedeljka 21. marta na Prvoj Plus
16.03.2016. - 16:11h

U susret nedelji Betmena na Prvoj Plus, rešili smo malo bolje da se upoznamo sa misterioznim Brusom Vejnom i saznamo ko je zapravo Betmen.

Tragedija
Tragedija

TRAGEDIJA
Glavna odlika koja definiše Brusa Vejna je tragedija. Jedne noći dok su se vraćali kući, mladi Brus i roditelji Tomas i Marta, rešili su da skrate put prečicom kroz mračnu uličicu. Iz senke, prikazala se silueta čoveka sa pištoljem. On je zahtevao dragocenosti i u svom tom metežu roditelji mladog Brusa su ubijeni na njegove oči. Posledica ovog tragičnog događaja dovela je do toga da Brus Vejn postane Betmen, sa željom da niko nikada ne prođe kroz ono što je njega zadesilo.


Trening
Trening

TRENING
Tokom sledećih 10 – 12 godina, Brus se čeličio do fizičkog i mentalnog savršenstva, postajući atleta i ekspert za nauku, kriminologiju, psihologiju, kao i majstor prerušavanja, obmane i veština koje bi eventualno mogao da iskoristi protiv neočekivanog suparnika. U filmovima Kristofera Nolana, Brus je pohađao Prinston univerzitet pre nego što je nestao iz Sjedinjenih Američkih Država na sedam godina kako bi se posvetio treningu i spoznao svet oko sebe.


MRAČNO PREDSKAZANJE
MRAČNO PREDSKAZANJE

MRAČNO PREDSKAZANJE
U stripovima, nakon neuspešne prve borbe protiv kriminala, Brus je sedeo krvareći dok je polako shvatao da mu nedostaje oštrina. Uvidevši da su kriminalci sujeverni i da su hrabri samo u gomili, došao je do zaključka da mu je potreban simbol, znak pravde koji će od same pomisli uterati strah u kosti zločincima. Poput predskazanja, slepi miš je uleteo kroz prozor Brusa Vejna dajući mu ideju za zaštitni znak. U Nolanovim filmovima, Brus je bio inspirisan stvorenjem koje ga je užasavalo dok je bio mali, sve dok nije prevazišao strah.

Želite da saznate JOŠ? Da saznate više o Betmenovim saveznicima, kliknite "OVDE"