Aktuelno

Zvezda serije "Bez traga" Entoni La Palja snima u Beogradu

U Holivudu se pitaju gde je Entoni i kako je nestao “Bez traga”! Entoni La Palja, australijski glumac, zvezda serije "Bez traga" koja se emituje na kanalu Prva Plus, upravo snima na ulicama Beograda scene novog trilera „Newcomer“.
04.03.2014. - 11:43h

 

ENTONI LA PALJA / FOTO TWITTER: ‏@ANTHONYLAPAGLIA
ENTONI LA PALJA / FOTO TWITTER: ‏@ANTHONYLAPAGLIA

Dobar deo radnje ovog holivudskog filma događa se u Srbiji, tako da se nemojte čuditi ako sretnete slavnog glumca na Dorćolu u Gospodar Jovanovoj ulici.  Prate ga kamere i znatiželjni pogledi prolaznika. Ne viđa se uživo baš svaki dan FBI agent Džek Malon iz TV serije „Bez traga“! Sa njim u sceni je i glavni junak, kog igra Džejms Flojd, prošlogodišnji dobitnik Bafte za debitanta. Inače, u prethodnih par dana, na tviteru smo mogli videti pohvalne komentare na račun naše prestonice. Naime, Entoni je komentarisao uz slike da je prijatno iznenađen Beogradom i da u Srbiji oseća jako pozitivne vibracije…

Reditelj i scenarista Kai Beri napisao je napet triler o Aleksu (igra ga Flojd), agentu CIA. Zbog njegove početničke, nenamerne greške u Beogradu biva ubijena cela njegova specijalna jedinica, a on postaje glavni osumnjičeni. Kreće međunarodna potera, a Aleks je u bekstvu po istočnoj i centralnoj Evropi i u međuvremenu pokušava da utvrdi ko mu je smestio.

BEOGRAD - LOKACIJA SNIMANJA / FOTO TWITTER: ‏@ANTHONYLAPAGLIA
BEOGRAD - LOKACIJA SNIMANJA / FOTO TWITTER: ‏@ANTHONYLAPAGLIA

Najveću zaslugu za to što se film snima baš u Srbiji ima Srđan Stakić, producent filma. Radnja je mogla biti smeštena u bilo koju zemlju ali, kako kaže, kockice su se sklopile same. Snima se ukupno pet nedelja na Mokroj gori i u Beogradu.

- Beri i ja smo se upoznali pre godinu i po dana i odlučili zajedno da radimo. Tražili smo lokacije i koproducenta i na kraju se odlučili za Srbiju. Pošto sam ja poreklom iz Beograda, bilo mi je drago što ću se vratiti u domovinu i baš ovde snimiti svoj prvi film - priča Srđan, koji je u Ameriku otišao kao srednjoškolac da bi potom doktorirao na Univerzitetu Kolumbija.

Inače, u prethodnih par dana, na tviteru smo mogli videti pohvalne komentare na račun naše prestonice. Naime, Entoni je komentarisao uz slike da je prijatno iznenađen Beogradom i da u Srbiji oseća jako pozitivne vibracije…

Srpski glumci u trileru
U filmu „Novajlija“ ima i nekoliko naših glumaca. Veću ulogu u ovom ostvarenju zabeležio je Predrag Ejdus, a mesto u trileru su našli i njegova ćerka Vanja, kao i glumac Ljubomir Bandović.

Agent FBI Džek Malon
Entoni La Palja je najpoznatiji po ulozi FBI agenta Džeka Malona u američkoj seriji „Bez traga“, za koju je osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca. Zapaženu ulogu imao je u „Blejdu“ i „Klijentu“.

Izvor: Blic