Aktuelno

Filmski vremeplov!

Mart, mesec povratka u prošlost!
13.03.2014. - 14:47h
Uđite u filmski vremeplov!
Uđite u filmski vremeplov!

U martu smo vam pripremili iznenađenje – odvojili smo malo vremena da vas vratimo u prošlost. U pitanju su filmovi koji su snimani sredinom prošlog veka, koji su osvajali silne nagrade i Oskare, a koji po ocenama i filmskim kritikama još uvek pariraju današnjim. Ovo su samo neki od filmova u kojima ćete uživati:

Brisani prostor, utorak 25. mart u 20h.  Fantastičan holivudski triler o čoveku koji uzima stvar u svoje ruke nakon što je prevaren, opljačkan i ostavljen da umre. Film je snimljen 1967. godine. 

Divlja horda, četvrtak 13.mart u 21:55h. Film snimljen 1969. godine o grupi veterana poraženog američkog Juga koja pljačka municiju američke vojske koja je namenjena revolucionarnoj vojsci Panča Vilje, s namerom da je bogato unovči kod meksičke vojske u službi tiranske vlasti. Film je osvojio dva Oskara, a u planu je i rimejk.

55 dana u Pekingu, petak 14.mart u 20h. Film je snimljen daleke 1963. godine. Radnja je smeštena u 1900. godinu kada u Kini izbija tzv. bokserski ustanak protiv strane eksploatacije nacionalnih dobara i ponižavajućeg odnosa koji Japan i zapadne sile - Velika Britanija, Amerika, Nemačka, Rusija, Italija i Francuska - imaju prema kineskoj državi. Osvojio je dva Oskara.

Amarkord, petak 14. mart u 22:30h. Film Federika Felinija koji govori o životu u jednom malom italijanskom gradu na obali 30-ih godina 19-og veka... Snimljen je 1973. godine i osvojio je 16 filmskih nagrada i jednog Oskara…

Pet Geret i Bili Kid – Petak, 28. mart u 22h. Američki vestern o dvojici prijatelja koji su se našli na suparničkim stranama. Film iz 1973. godine