Aktuelno

Nedelja Klinta Istvuda

Od ponedeljka kreće „Nedelja Klinta Istvuda“, u toku koje smo odvojili četiri termina filmske večeri za ovog velikana filmske kinematografije.
28.03.2014. - 16:22h
Nedelja Klinta Istvuda
Nedelja Klinta Istvuda

Utorak, 1. april 2014: Ružičasti kadilak - Pink Cadillac (1989)

Za vreme snimanja Ružičastog kadilaka se upoznao par u stvarnom životu – Frensis Fišer i Klint Istvud. Frensis je jednom izjavila:“Ovo je bila samo mala uloga, ali mi je promenila život!“. Vezu su prekinuli 1995. godine. Džim Keri se pojavljuje u ovom filmu na 10 sekundi. Količina novca u prtljažniku je bila tačno $250.000.  

Sreda, 2. april 2014: Apsolutna moć - Absolute Power (1996)

Zahvaljujući sposobnosti Klinta Istvuda kao režisera, film Apsolutna moć je snimljen tri nedelje pre roka i za $2-4 miliona manje od predviđenog budžeta. Ed Haris je plaćen $2.5 miliona za ulogu u ovom filmu. Luter u jednom trenutku filma izgovara:“Volim pravi zločin!“, sledeći film koji je Klint snimio je nazvao upravo tako:“Pravi zločin“. Za scene u bolnici je korišćen set serije ER(1994) . Ovo je bio 40. film u kojem je Klint Istvud glumio.  

Četvrtak, 3. april 2014:Savršeni svet - Perfect World, A (1993)

Na početku, Klint Istvud nije želeo da glumi u filmu Savršeni svet. Ubedio ga je glumac Kevin Kostner. Režiser Stiven Spilberg se razmišljao da snima ovaj film, ali ta uloga je ipak pripala Istvudu. Na početku, Klint je želeo da ulogu Buča dodeli Denzelu Vašingtonu.

Petak, 4. april 2014: Pravi zločin - True Crime (1999):

U filmu Pravi zločin, Frančeska Istvud (ćerka Klinta Istvuda) tumači ulogu ćerke Stiva Evereta, kog glumi upravo Klint Istvud. Nije joj bilo mnogo teško, zar ne? Ovo je drugi film u kome Klint glumi lečenog alkoholičara.