Aktuelno

Nedelja Supermena!

Od 14.04.2014., pratimo avanture vanzemaljca Kal-ela koji je još kao beba ostao bez roditelja i rodne planete. Srećom, svoj novi dom će pronaći na Zemlji gde će postati SUPERMEN – zaštitnik Zemlje! Evo zanimljivosti o filmovima koje smo pripremili za vas.
14.04.2014. - 14:10hNEDELJA SUPERMENA
NEDELJA SUPERMENA

Supermen

Utorak, 15. april u 22:00h 

Na snimanju prvog dela filma, Marlon Brando je odbio da uči tekst napamet. U sceni gde priprema malog Kal-ela za evakuaciju, tekst koji je izgovarao je bio napisan na peleni. Da bi dobio željeni tonus mišića i uverljivije odigrao ulogu Supermena, Kristofer Riv se podvrgnuo bodibilding režimu koji je nadgledao Dejvid Praus – čovek koji je glumio Dart Vejdera u originalnoj triologiji: Ratovi zvezda. 

Supermen 2

Sreda, 16. april u 21:50h 

Prvobitni režiser bio je Ričard Doner, ali napustio je snimanje zbog sukoba sa producentima. Džin Hekman nije učestvovao u snimanju sa Ričardom Lesterom (režiser koji je angažovan nakon sukoba sa Ričardom Donerom). Za scene u kojima je bilo neophodno prisustvo Džin Hekmana, angažovan je čovek koji liči na glumca i profesionalac koji je imitirao Hekmanov glas.  

Supermen 3

Četvrtak, 17. april u 22:00h 

Dečak koji se pojavljuje ispred telefonske govornice dok se Klark Kent presvlači je isti dečak koji je glumio bebu Kal-Ela u prvom delu filma. Supermen 3 je prvi film o Supermenu u kom je Kristofer Riv najplaćeniji glumac. U prvom delu, najplaćeniji je bio Marlon Brando, dok je u drugom najplaćeniji bio Džin Hekman. Ričard Prajor, glumac koji je glumio u ovom nastavku serijala, često je u svojim nastupima izvodio skeč “Super crnja” – skeč o tamnoputom Supermenu koji je radio kao domar za Dejli Planet. 

Povratak Supermena

Petak, 18. april u 22:40h 

Uloga Supermena prvobitno je bila ponuđena Vilu Smitu. On je ulogu odbio, izjavivši:”Ako se zaj***vaš sa herojem belaca u Holivudu, nećeš više nikad naći posao u ovom gradu!”. Za vreme snimanja, Kevin Spejsi je vukao lutku Supermena po podu koju je privezao za autić za golf, a pritom je vikao preko megafona:”Supermen mora umreti!”. U sceni gde se Klark Kent šeta po kancelariji, u prostoriji se nalazi televizor na kome se emituju vesti u kojima se pominje Gotam, grad Betmena.