Aktuelno

Kijanu Rivs u filmu Konstantin: Borio sam se protiv đavola, iako privatno ne verujem u njih!

Holivudski lepotan Kijanu Rivs kao da se specijalizovao za uloge boraca za pravdu i spas čovečanstva od nadrealnih i nečastivih sila zla. U filmu "Konstantin", njegovom prvom velikom spektaklu posle "Matriksa", Rivs je ostvario ulogu zbog koje je, kako priznaje - "morao da se priprema čitavog života"
13.05.2014. - 10:14h
prvaplus promo
prvaplus promo

Pročitajte najzanimljivija pitanja iz intervjua koji je poznati glumac dao nakon premijere filma.

Da li je istina da ste se na nesvakidašnji način pripremali za ovu ulogu?
- Moja uloga u "Konstantinu" prilično je kompleksna i zahtevna. Da bi u potpunosti razumeo lik koji tumačim i verno ga odigrao, morao sam da se upoznam sa isterivačem đavola i nekim nadri lekarima. Moj lik na kraju filma umire zbog svog posla, i zato su mi svi oni bili neophodni kao stručni savetnici.

Da li ste poverovali i u isterivanje đavola kada se pojavio egzorcist?
- Ja zapravo ne znam šta je đavo. Čime se on bavi? Da li ga je iko sreo? Da li ga je iko pitao što radi to što radi? Isterivač se navodno bori protiv đavola. Bio je u fazonu "morate stalno da se štitite". Od čega, pojma nemam! Moj lik ne shvata zbog čega poseduje moć da "vidi stvari". On može da vidi i Raj i Pakao, ume da prepozna stvorenja koja su demoni ili anđeli poslali u misiju na zemlju, kao i same anđele ili đavole. Konstantin tako razvija i sopstveni egzorcizam, posebnu moć koju retki poseduju na zemlji. U mogućnosti je i da ode u Pakao.

Šta Vas je privuklo ovim ulogama?
- Scenario je bio sjajan. Sama ta ideja o pronalaženju slobodne volje... Dopala mi se snaga tog lika, njegov fatalizam i cinizam, koji potiču sa ljudske strane. On zaista pokušava da živi. I tu nastaje borba.

Da li ste zadržali neko od brojnih fantastičnih oružja iz filma?
- Jesam, "svetu pušku". Konstantin se sveti upravo tim oružjem. Kada su na kraju snimanja počeli sve da vraćaju studiju, ja sam prišao i rekao. "To je moje!" Odgovorili su mi: "Ne možemo da ti damo to, Kijanu. Ono zaista radi i možeš da se povrediš, tako da bismo prekršili zakon." Na kraju sam ih naterao da izvade bodlje i majstor za oružje je to radio čitavih mesec i po dana, a ja sam dobio suvenir.

Ako želite da vidite kako se Kianu Rivs nosio sa ovom teškom i neobičnom ulogom pogledajte film Konstantin koji emitujemo utorak u 20:00h.