Aktuelno

U budućnosti, svako će imati svojih 15 minuta!

Film obiluje mnogim zanimljivim scenama, a po broju interesantnih situacija, snimanje filma uopšte ne zaostaje. Petak, 21:30h!
28.05.2014. - 11:58h
15 minuta
15 minuta

- Šarliz Teron se besplatno pojavila u filmu. Na taj način se zahvalila Džonu Herzfildu zahvaljujući kome se “probila“ u filmu „2 Days in the Valley (1996).

- Imigracioni službenik koji se pojavljuje na početku filma nije glumac, već pravi službenik.

- Scena u kojoj robert De Niro zabija glavu u led, je zapravo pravi trik koji policajci koriste da prekinu mamurluk. De Niro je otkrio ovaj trik dok je proučavao za svoju ulogu i on je naknadno ubačen u scenario.

- Tenzija između Emila i Olega je bazirana na pravoj tenziji između nekih Čeha i Rusa. Mnogi Česi mrze ruski jezik jer su bili primorani da ga uče dok su bili pod Sovjetskom okupacijom. Karel Roden je odbio da govori ruski na probama.

 

- Film je dobio naziv po čuvenom citatu Endija Vorhola koji je rekao da će u budućnosti svako imati 15 minuta slave.

- Graham Knutel, umetnik iz Dablina, je plaćen 50.000 funti za sliku na platnu koja je uništena u filmu. Producenti su želeli da film izgleda što realnije pa su pravu umetničku sliku uništili u jednoj sceni.

- Nikoletin karmin nestaje nakon scene gde se ljubi sa Edijem, pa se ponovo pojavljuje u istoj sceni.

- Krv nestaje sa Edijevog revera kada dobije udarac u lice.

- U sceni gde se Džordi vozi u taksiju, taksimetar otkucava od 41.8$ do 42$. U sledećoj sceni, taksimetar i dalje stoji na 41.8$.