Aktuelno

Hari Poter i vatreni pehar - najgledaniji deo serijala - utorak u 20:00h

Najgledaniji deo serijala, film „Hari Poter i vatreni pehar“, čije je snimanje počelo u kasno proleće 2004. u Levesden studiju u Engleskoj i trajalo je do marta 2005. Specijalne efekte radio je ponovo Džon Ričardson, lutke Nik Dadman i trostruki oskarovac Stjuart Kreg („Gandi“, „Engleski pacijent“), koji je bio nominovan za Oskara i za „Hari Poter i kamen mudrosti“. Njih trojica i scenarista Stiv Klovs radili su na sva četiri filma o Hariju Poteru. U ekipu filma vratili su se i snimatelj Rodžer Prat („Hari Poter i dvorana tajni“), kostimograf Džejni Temim („Hari Poter i zatvorenik Azkabana“) i supervizor za vizuelne efekte Džim Mičel („Hari Poter i dvorana tajni“).
23.06.2014. - 13:04h

O REŽISERU

Majk Njuel (reditelj)

Rođen je 1942. godine. Prvi njegov film bio je „In The Iron Mask“. Usledili su: „The Awarening“, „Bad Blood“, „Dance With The Stranger“, „The Good Father“, „Enchanted April“, „Into The West“, „Četiri venčanja i sahrana“ („Four Weddings and a Funeral“), „An Awfully Big Adventure“ (1995), „Donnie Brasco“ (1997), „Pushing Tin“ (1999), „Mona Lisa Smile“ (2003).

 

 

hari poter i vatreni pehar
hari poter i vatreni pehar

O GLUMCIMA

Danijel Redklif (Hari Poter) - Rođen je 1989. godine u Londonu. Za ulogu Harija Potera u aprilu 2002. godine počastvovan je nagradom „Donatelov David“. Danijel se prvi put pojavio u ulozi glumca kada je igrao mladog Dejvida Koperfilda na televiziji BBC. Pojavio se i u filmovima: „Panamski krojač“ („The Tailor of Panama“), “The Play “What I Wrote“, “This Way Up“. “December Boys“, “The Woman in Black“, “Kill Your Darlings“, “Horns“, “What If“.    

Rupert Grint (Ron Vizli) - Ponovo igra najboljeg Harijevog prijatelja Rona. Za ulogu u prvom delu – „Hari Poter i kamen mudrosti“, dobio je nominaciju Britanskog udruženja kritičara. Glumio je i u filmovima: „Eni“, „Thunderpants“, „Petar Pan“, „Grimove priče“. Rođen je 1988. godine.

Ema Votson (Hermiona Grejndžer) - Još jednom igra načitanu, dobrodušnu Hermionu. Njen filmski debi bio je u filmu „Hari Poter i kamen mudrosti“. Za ulogu u filmu „Hari Poter i dvorana tajni“ dobila je prestižnu AOL nagradu za najbolju sporednu ulogu. Ema voli glumu, kao i hokej, tenis i atletiku. Rođena je 1990. godine.