Aktuelno

NOVI PAKLENI KUVAR – JOVICA JOVIČIĆ

Srpski gastronom svetskog glasa u novoj sezoni popularne emisije „Paklena kuhinja“!
25.06.2014. - 09:58h


Jovica Jovičić je slučajno ušao u svet gastronomije. Išao je u trgovačku školu koja se nalazila blizu čuvenog restorana “Pod lipom” u kojem je njegov otac radio kao konobar. Preko leta zapošljava se u istom restoranu i pronalazi skrovište pod šerpama i tiganjima. Ubrzo se, kako sam voli da kaže, gubi u Bermudskom trouglu kafana - “Pod lipom”, “Grmeč” i “Šumatovac”.

 

JOVICA JOVIČIĆ
JOVICA JOVIČIĆ

Kao svaki zaljubljenik u svoj posao, Jovica kreće u otkrivanje tajni kulinarskog sveta. Nakon šest meseci sticanja prakse u jednom porodičnom restoranu u Milanu, vraća se u Beograd i počinje da radi u čuvenom restoranu “Knez”. Koristi svaku šansu za usavršavanje u inostranstvu te odlazi u Moskvu, Atinu i Italiju gde gostuje u restoranima najpoznatijih vinarija – Sartori, Banfi, Fumaneli… Tokom snimanja filma „Spasilac“,  Jovica je svakodnevno kuvao za holivudske zvezde Denisa Kvejda, Nastasju Kinski i Žan Mark Bara. Nakon ponovnog odlaska u Moskvu 2000. godine, imao je priliku da kuva i u “Dači”, vikendici Vladimira Putina.

 

image2
image2

Jovica je svoje bogato međunarodno iskustvo nesebično stavljao u službu ugostiteljskih objekata. Godine 2011. imenovan je za direktora restorana “Public”, a iste godine “postavlja na noge” restorane “Sportcaffe” u Beogradu, “Stefan” u Budvi i “Knjaz” u Podgorici. Godinu dana kasnije, Jovica počinje da se takmiči u kulinarstvu i kao kapiten srpskog tima osvaja zlato na “Mediteraneu”. Medalje nastavljaju da se nižu. Tim na čelu sa Jovicom osvaja srebro u Istanbulu, u individualnom takmičenju osvaja bronzu za izradu paste, a u disciplini “Black box” naš tim osvaja Gran pri i zlatnu medalju, prvi put za Srbiju. U Solunu osvaja zlato u spremanju jela od jagnjetine i još jednu zlatnu medalju za moderno jelo, a sve u organizaciji Asocijacije šefova kuvara Srbije čiji je Jovica član.