Aktuelno

"Prijatelji" otvaraju kafić!

u Njujorku će privremeno biti napravljena replika mitskog kafića "Central Perk", a otvaranje je zakazano za 17. septembar!
01.09.2014. - 11:27h
YOUTUBE
YOUTUBE

Deset godina nakon poslednje epizode kultne serije "Prijatelji" koju emitujemo u novom terminu od 19:45h, u Njujorku će privremeno biti napravljena replika mitskog kafića "Central Perk", glavnog mesta okupljanja junaka sitkoma. Verodostojna kopija kafića biće otvorena 17. septembra u Sohou, njujorškoj trendi četvrti, saopštili su inicijatori projekta, studio Vorner Bros i kompanija Ejt O''Klok Kofi.

Iako neće biti u prilici da sretnu Rejčel, Moniku, Fibi, Džoija, Čendlera ili Rosa, posetioci lokala će moći da uživaju u kafi zavaljeni u zelenu fotelju ili naradžastu sofu, učestvuju u takmičenjima, praviti fotografije i čak čuti "Smelly Cat", groznu Fibinu improvizaciju koju je ona nazivala pesmom.

Barmen Ganter, kog u seriji glumi Džejms Majkl Tajler, imaće nekoliko pojavljivanja u kafiću.

Prva epizoda "Prijatelja" emitovana je na američkoj televiziji 22. septembra 1994. i ubrzo postala veliki hit. Prikazivala se punih deset godina. Poslednju epizodu, emitovanu 6. maja 2004, videlo je više od 52 miliona gledalaca.

Radnja serije je smeštena na Menhetnu, ali je zapravo snimana u Kaliforniji, u studiju Vorner Bros, osim poslednje epizode četvrte sezone koja je snimljena u Londonu.

Replika "Central Perka" biće otvorena do 18. oktobra.