Radnim danima u 13:00

Vratiće se rode

Protagonista ove priče je Predrag Švabić, mladić čija majka nasleđuje kuću sa imanjem u vojvođanskom selu Baranda, od svog pravog oca.

.

Švaba u imanju vidi izlaz iz duga koji on i Ekser imaju prema šaneru i biznismenu Dušku Krtoli, poznatijem kao Dule Pacov. Dule ima plan da Barandu osavremeni, od porodične kuće pravi kafanu i kupleraj, za sobom dovlači niz kontroverznih biznismena što kod nekih meštana izaziva otpor. Paralelno sa tom, u porodici Vulin odigrava se priča o propadanju vojvođanskog sela: ćerke site zemlje i željne prestoničkih stanova, zavedene stričevim slatkim rečima, doći će u sukob sa ocem što će rezultirati tragičan kraj po jednog člana te porodice. Ambijent upotpunjuje Dezider Inxof, folksdojčer; seoska luda, Raka, koji živi sa dve žene; kao i seoski hroničar Milenko Miletin koji se nada dolasku roda iako ih u Barandi odavno nema. Dolazak roda najaviće i dolazak Jagode, Milenkove žene na čiji grob dugo odlazi.

Na kraju serije ništa neće biti isto kao na njenom početku. U srca ljudi u kutku sveta kome pripadaju svi junaci ove priče, vratiće se nada i ljubav jednih prema drugima. U Barandu će se vratiti i rode, ptice poznate po svojoj vernosti i odanosti svojoj vrsti i svom prebivalištu. A gde su rode, tu je dobro, kaže Milenko, koji predstavlja moralnu vertikalu serije. Međusobna nerealna očekivanja, sukob mentaliteta beogradskih mangupa i prefriganih seljana, izvor su mnogobrojnih komičnih zapleta. S druge strane, svako od likova sa sobom nosi svoju biografiju, svoju ličnu dramu i istinu, koje će se, kao i u svakoj dobroj priči, naći na iskušenju u zgusnutoj dramskoj situaciji koju ćemo gledati tokom trajanja serijala.

.

Autor: Dragan Bjelogrlić

Uloge: Nikola Đuričko, Dragan Bjelogrlić, Srđan Žika Todorović

Žanr: komedija, krimi, drama, ljubavni

Originalni naslov: Vratiće se rode (2007-2008)

Produkcija: Srbija

Dosije Iks

Kultna američka naučno-fantastična serija!

Gradić na obali mora

Idiličan grad na obali, Uvala Sidar, na američkom severozapadu poznat je po svojoj lepoti i po sudinici Oliviji Lokhart, koja je i sama lepotica. Nju ne poštuju samo zbog prirodnog autoriteta, nego i zbog iskrenog interesa i saosećanja koje iskazuje prema sugrađanima.

Zločinački umovi

Slučajevi Jedinice bihejvioralne analize unutar FBI, elitne grupe profajlera koji proučavaju najopasnije serijske ubice i najjezivije zločine kako bi predvideli njihove sledeće korake, pre nego što ponovo napadnu.

Bolnica nade

Nadrealna medicinska drama koja se vrti oko života doktora i sestara bolnice "Houp".

Uvod u anatomiju

Drama koja prati privatne i poslovne živote hirurga u bolnici Sijetl Grejs.

Hotel Eleon

Nastavak sitkoma "Kuhinja"!