Serija

Radnim danima u 19:00

Vampirski dnevnici

Radnim danima u 19:00 - Nepredvidivim zapletima, popularnom temom i odličnom mladom glumačkom ekipom, ova serija je pridobila veliki broj fanova širom Srbije.

Osma sezona je zatekla naše junake kako pokušavaju da nastave sa životima bez Elene.
Suočen sa iščekivanjem Eleninog povratka, Dejmon se bori sa unutrašnjim bolom u čemu veliku ulogu ima i Boni. Stefan i Kerolajn su započeli odnos koji smo dugo očekivali, međutim, stvari se komplikuju situacijom u kojoj se iznenada našla. Ona je postala surogat majka nakon što je Alarik izgubio suprugu. U međuvremenu, Dejmon započinje osvetu usmerenu prema Lili, koja je napustila sinove zbog veštica-vampira pod nazivom Jeretici. Jedna od veštica je Valeri koja je imala romantičan susret sa Stefanom u prošlom veku. Liline pogrešne odluke su dovele do strašnih posledica po Mistik Fol, a potvrda je i dolazak natprirodnog lovca na vampire.

Serija Vampirski dnevnici veoma je popularna širom sveta, a od samog početka radnja se zasniva i vrti oko Elene, koju tumači simpatična glumica Nina Dobrev i dva brata Salvatore, Stefana i Dejmona, koje glume Pol Vesli i Ijan Somerhalder.
Ovaj ljubavni trougao za koji su mnogi verovali da se nikada neće zaista završiti definitivno je okončan na kraju šeste sezone, odlaskom Nine Dobrev. Zbog specifične situacije, producenti su se opredelili za nešto drugačiji pravac, iako naizgled nikako da se udalje od ljubavnog trougla koji je izražen od samog početka serije. 

"Kako je Elena otišla, njeno mesto nekako prirodno ispunjava Lili i postaje treća strana trougla", objašnjava Kerolajn Drajs. Inače, Lili je relativno nov karakter u seriji i majka Stefana i Dejmona. "Na taj način, iako nije romantična ljubavna priča, to je priča o odnosima, odnosno o braći koja se trude da bolje upoznaju svoju majku, dok ona pokušava da ih uvuče u njen život. Ponekad će manipulisati i okretati ih jednog protiv drugog, kako bi ih više pridobila, pa se na neki način i stvara kompleksan ljubavni trougao između njih troje. Međutim, momci počinju da shvataju šta se događa i pitaju se da li ih ona samo iskorišćava. Nakon toga, drže se zajedno kako bi se upešno izborili sa svim", producent Kerolajn Drajs objašnjava nešto više o novoj radnji serije za koju su se opredelili.
Govoreći detaljnije o konceptu relativno novog karaktera Lili, koju tumači Eni Veršing, Drajs kaže da će njen motiv napokon biti otkriven, kao i da je zaista svo vreme u suštini imala dobre namere.

 

Američka tinejdžerska dramska horor serija, bazirana na popularnom romanu, prati život Elene Gilbert, devojke koja se zaljubljuje u braću vampire ...Nakon tragične pogibije roditelja, sedamnaestogodišnja Elena i njen brat Džeremi nastavljaju da žive sa pomalo otkačenom tetkom Dženi u gradiću Mistik Fols u Virdžiniji. Elena još uvek ne može da se suoči sa teškom stvarnošću, a sasvim malu utehu pronalazi u društvu prijatelja. Njen život menja se iz korena kada se pojavi zgodni, misteriozni učenik Stefan Salvatore. Oboje će odmah osetiti privlačnost i počeće da se zbližavaju. Elenu zbunjuje Stefanovo bizarno ponašanje, ali ne sluti da on skriva mračnu, smtonosnu tajnu. On je vampir.

Stvari se komplikuju kada u grad stigne Stefanov stariji brat vampir Dejmon koga nije video godinama. Dok je Stefan fin, uglađen i pokušava da vodi normalan život, Dejmon je pravo oličenje zla. Njemu posebno smeta Stefanovo uporno bežanje od svoje prave vampirske, krvožedne prirode. Ipak, njihov odnos ima dugu istoriju netrpeljivosti, a za sve je kriva jedna žena koju su svojevremeno, pre nekoliko vekova, obojica voleli. Kada nekadašnju ljubav prepoznaju u Eleni, započinju borbu za njenu dušu.

Serija je urađena po istoimenom romanu autorke El Džej Smit. Prva knjiga je objavljena 1991.  a do  2011. Ova američka tinejdžerska serija je vrlo brzo stekla popularnost i kultni status među mlađim generacijama.  Serija je osvojila je nagradu People's Choice i šest nagrada Teen Choice. 

Žanr: naučna fantastika,misterija,horror

Režija: Markos Sijega, Džej Miler Tobin

Uloge: Nina Dobrev, Pol Vesli, Ijan Samerholder

Originalni naslov: Vampire Diraies

 

 

 

Notice: Undefined variable: PAGE in /srv/prva/www/prva.rs/public_html/apps/prva-rs/templates/web/footer.php on line 3 Notice: Undefined variable: PAGE in /srv/prva/www/prva.rs/public_html/apps/prva-rs/templates/web/footer.php on line 3 Notice: Undefined variable: PAGE in /srv/prva/www/prva.rs/public_html/apps/prva-rs/templates/web/footer.php on line 3 Notice: Undefined variable: PAGE in /srv/prva/www/prva.rs/public_html/apps/prva-rs/templates/web/footer.php on line 3 Notice: Undefined variable: PAGE in /srv/prva/www/prva.rs/public_html/apps/prva-rs/templates/web/footer.php on line 3