1. Lideri cetiri oblasti u Ukrajini treba da okrenu ledja Putinu jer ih je izdao vise nego ocigledno.
    (Daddy, 6. oktobar 2022 20:40)

    # Link komentara

  2. Ako Putin ne eliminiše Kadirova, ovaj će njega. Još je rano da udari na Putina, ali nije rano za eliminaciju Šojgua. Čini se da je oodličan trenutak. Ne zato što je Šojgu nešto posebno kriv za debakl (a i jeste), nego što neko mora da plati. I sve mu savršeno uspeva, Kadirov vešto kontroliše i usmerava nezadovoljstvo Rusa tako što definiše i lagano podiže nivo "bezbednog nezadovoljstva". Razume se, i usmerava cilj nezadovoljstva.

    Situacija Putin-Kadirov dosta podseća na onu Milošević-Arkan, stim naravno što je u Rusiji sve veće, "ribizle kao paradajzi" i što je Arkan u odnosu na Kadirova, a i Miloševića bio retard. U ruskoj varijanti je totalno obrnuto, Kadirov je politički genije u odnosu na Putina. Evo i iz ovakvog debakla, ne da se jedini izvukao nepovređen, nego je kapitalno profitirao. Ne samo ovaj citirani, SVAKO u Rusiji sada može da kaže "Ramzan Ahmatovič Kadirov je bio u pravu", a svi znaju ono prećutano da Putin nije. Kad Ramzan Ahmetovič bude dao znak, i to što sada još prećutkuju, neće.

    Kadirov ne moože da čeka da KGB&RPC odlučuju o nasledniku Putina. Ako ga Putin ne ukloni pre toga, ukloniće ga oni tada. Nikome ne trebaju živi heroji, a Kadirov će izaći iz ovog rata kao heroj makar Rusi pobegli u stampedu. Tad im i pogotovo neće trebati Kadirov da im natrljava noseve.

    Jako opasan čovek. Koga plaši "nuklearni Putin", neka zamisli "nuklearni džihad". Putin je već stvorio čudovište koje će mu verovatno doći glave.
    (CATAPA, 6. oktobar 2022 18:33)

    # Link komentara

  3. Rat je posrnuće ljudskog roda. Jedno je teorija, istorija, parade itd, a drugo je stvarnost. Upustiti se u sukob sa državom koja ima 30 - 40 miliona stanovnika je kolosalna greška. Motiv za rat kod dela ljudi je slab. Materijalne mogućnosti snabdevača Ukrajine su neograničene . Sukob će trajati dugo a Rusija više neće biti ista, na unutrašnjem i međunarodnom planu.
    (Pacifista, 6. oktobar 2022 17:16)

    # Link komentara